Mustafa Çağrıcı

Mustafa ÇağrıcıGazzâlî yazarı
Yazar
Derleyen
Çevirmen
8.6/10
29 Kişi
287
Okunma
13
Beğeni
3.195
Görüntülenme

Mustafa Çağrıcı Gönderileri

Mustafa Çağrıcı kitaplarını, Mustafa Çağrıcı sözleri ve alıntılarını, Mustafa Çağrıcı yazarlarını, Mustafa Çağrıcı yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Kalb...
Kur'an-ı Kerim'de "kalp" kelimesi bilinen anlamı yanında, insanın düşünüp taşınarak bilgi üretme, varlığın hakikatini kavrama, iyi ve kötüyü, doğru ve yanlışı birbirinden ayırma gibi zihinsel faaliyetler gösteren melekesini yani aklı da ifade eder.
Kulum iyi bir şeyi yapmaya niyetlendiği zaman ona bir sevap yazarım, onu yaptığı zaman ise ondan 700'e kadar katlayarak sevap yazarım. Kötü bir şey yapmaya niyetlenip de onu yapmadığı zaman günah yazmam, yaptığı takdirde ise bir günah yazarım" (Müslim. "Imân", 204-207)
Reklam
Göklerde ve yerde ne varsa hepsinin mülkiyeti Allah'a aittir. İçinizdekini açığa vursanız da gizleseniz de Allah sizi ondan hesaba çeker. Sonra dilediğini bağışlar, dilediğine azap eder; Allah her şeye kadirdir. Bakara, 284
Temeli sağlamlar;
Binasını Allah'a saygı ve O'nun hoşnutluğunu kazanma temeli üzerine kuran mı daha iyidir yoksa binasını kaymak üzere olan bir uçurumun kenarına kurarak onunla birlikte cehennem ateşine yuvarlanan mı? Allah kötülükte ısrar eden kimseleri doğru yola iletmez. (Tevbe ; 109)
Sayfa 60 - DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI YAYINLARIKitabı okuyor
Müslüman insan her istediğini yapmayan, önce durup düşünen, belli değer ölçülere ve sınırlara göre ölçüp biçen, bu ölçülere uygun düşmediği takdirde nefsinin isteklerini ve arzularını frenleyen; akıllı, imanlı, iradeli varlıktır.
Reklam
Dünyadan göçüp giderken insanın elinde ya cennetin anahtarı ya da cehennemin ateşi vardır.
Ne elinizden gidene, ne de başınıza gelene üzülmeyesiniz. Allah yaptıklarınızdan haberdardır.
Âl-i İmrân, 153Kitabı okudu
Reklam
Bakara, 275
Faiz yiyenler ancak şeytanın çarparak sersemlettiği kimse gibi kalkarlar. Bunun sebebi onların, “Alım satım da ancak faiz gibidir” demeleridir. Hâlbuki Allah alım satımı helâl, faizi ise haram kılmıştır. Artık kime Allah’tan bir öğüt erişir de faizciliği bırakırsa geçmişteki kendisinindir, durumunun takdiri Allah’a aittir. Kim de yine faizciliğe dönerse işte bunlar orada devamlı kalmak üzere cehennemliklerdir.
Ne irfandır veren ahlâka yükseklik ne vicdandır Fazilet hissi insanlarda Allah korkusundandır.
İnsanlar maddi ve manevi hayatlarını düzenlerken doğrunun yanında yanlış da yapmışlar. hatalı, çıkmaz, saptırıcı yollara da yönelmişlerdir.
Kul herhangi bir davranışta bulunurken, önemli bir işe teşebbüs ederken önce euzu çekerek muhtemel olumsuz etkileri defetmekte sonra da besmeleyi okuyarak "kendinin tek başına yeterli olmadığını, başarı ve gücün ancak Allah'tan gelebileceğini, Allah'ın yeryüzünde halife kıldığı bir varlık olarak O'nun mülkünde. O'nun adına tasarrufta bulunduğunu asıl malik ve hakim olan Allah'ın koyduğu sınırları aşarsa emanete hiyanet etmiş olacağını peşinen kabul etmekte ve bundan güç almaktadır.
Cennet ehli:
44. Cennet ehli cehennem ehline, "Biz rabbimizin bize vadd ettiklerinin gerçek olduğunu gördük; sizde rabbimizin size vaad ettiklerini gerçekleşmiş buldunuz mu?" diye seslenir. Onlar "evet!" derler. Ve aralarında bir çağırıcı, "Allah'ın lâneti zalimlerin üzerine olsun!" diye bağırır. (Â'RÂF SÛRESİ)
Sayfa 529 - DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI YAYINLARIKitabı okudu
1.446 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.