Mustafa Rahmi

Mustafa RahmiAltun Çiftlik yazarı
Yazar
Çevirmen
8.0/10
1 Kişi
6
Okunma
0
Beğeni
325
Görüntülenme
Başka söze gerek yok :D
Georgias şöyle diyordu: 1- Hiçbir şey yoktur. 2- Varsa da bilinemez 3- Var olup biliniyorsa da başkalarına anlatılamaz.
Sokrates-Ölüm üzerine
Aslında ölümden korkmak, hâkim olmadığı halde kendini hâkim sanmaktır. Çünkü bu, asla bilinememiş olan ölümü bilmeyi iddia etmek olur. Ölümün ne olduğunu hiç kimse bilemez. Belki ölüm insanların sandığı gibi büyük bir musibet olmayıp en büyük iyiliktir.
Reklam
" Kışı görmeyen baharın tadını bilmeyeceği gibi, felaket çekmeyen de saadetin kıymetini bilemez. Mevlâm neylerse güzel eyler. "
Sayfa 117 - Beyan Yayınları
" Doğan Bey titredi: Ümmühân teyze mi dedin? Evet. Bizim evde bir de Ümmühân Teyze var. Fakir ve hasta imiş de annem onu, evimize getirdi. O iyiliğe layık değil ki... Babam da öyle diyor ama annem: Tanrı kimseyi düşürmesin. Düşenlere yardım boynumuzun borcu, diyor. "
Sayfa 111 - Beyan Yayınları
Çocuğun deneyerek öğrenebileceği şeyleri, siz öğretmeye kalkmayınız.
Sayfa 105
İnsan iki şeyden mürekkeptir: Zekâ ve irade. Zekâ, insanı aldatmaz. Fakat, iradeyi kötüye kullanma, yanılmayı getirebilir. Zira irade Allah'tan değil, kendimden gelir. Buna göre yanılmalarımın nedeni kendim olmuş oluyorum. Şükürler olsun ki, irademde "hüküm" bağına tutunarak yanılgıya düşmeme yetisi vardır.
Sayfa 84
Reklam
Mutlak Varlığı düşünebilmek için akıl lâzımdır
Sayfa 115
Bununla birlikte sanatın üstünde felsefe ve din vardır.
Sayfa 116
Reklam
Durumumu düşündüm: Dünyaya bin türlü bağ ile bağlı idim. Davranışlarımı yokladım. Yaşamım eğitim ve öğrenim ile geçmişti. Ancak uğraştığım ilimlerin ahirete yaramaz veya çok az yararlı olduğunu gördüm. Kalbimi dinlediğimde eğitimimin Allah rızası için değil, şan ve şöhret için olduğunu duydum. Kendimi cehennemin kapısı önünde görüyordum; ne yapıp edip bir çaresini bulmalıydım.
Sayfa 84 - insan yayınlarıKitabı okudu