Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Nasır-ı Hüsrev

Nasır-ı HüsrevSaadetname yazarı
Yazar
7.2/10
7 Kişi
46
Okunma
13
Beğeni
1.971
Görüntülenme

Hakkında

Okurlar

13 okur beğendi.
46 okur okudu.
1 okur okuyor.
22 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Ben, dünyαnın dört bucαğındα, Arαp, Acem, Hínd vє Türk memleketlerínde bírçσk şehírler ve kαleleler gördüm, fαkαt yeryüzünde híçbír ülkede Amíd şehrínín kαlesíne benzer bír kαle ne gördüm, ne de bαşkα bír yerde bunun gíbí bír kαle gördüm díyení duydum.
Sayfa 13
Namaz kıldım, ulu Allah’tan, kendi buyurduğu gibi bana vacip olanları yapmam, yapma dediği şeylerle lâyık olmayan şeyleri yapmamam için yardım diledim.
Sayfa 48 - M.E.B. Y.
Reklam
Halkı akılsızlığa sevk eden kişiye hakim denemez.
Sayfa 47 - M.E.B. Y.
Çok uzun yaşamayı arzu ediyorsan, insanların gönlünü kırma. Kimseyi incitmeyen, kırmayan daima uzun ömürlü olur.
Bu dünyada akıllıca tohum ekenler, ahirette de cennet bahçesinin çiçeği olurlar.
EDEP EDEP EDEP EDEP...
Utanmak insan ruhunda asıldır. İnsanı insan olarak muhafaza eden de budur.
Nasır-ı Hüsrev
Nasır-ı Hüsrev
Gösterişin en büyük zararı kişinin kendi karakterinedir. Gösteriş arttıkça haysiyet ve şahsiyet azalır.
Nasır-ı Hüsrev
Nasır-ı Hüsrev
Reklam
Gösterişin en büyük zararı kişinin kendi karakterinedir. Gösteriş arttıkça haysiyet ve şahsiyet azalır.
Nasır-ı Hüsrev
Nasır-ı Hüsrev

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
262 syf.
9/10 puan verdi
·
3 günde okudu
11. yüzyılda günümüzde Afganistan'da bulunan Belh şehrinden yola çıkan Nasır-ı Hüsrev İran, Anadolu, Suriye, Mısır, Arabistan coğrafyasını dolaşıp bu eserde seyahatini anlatmıştır. Dönemin sosyal ve kültürel yapısını anlamak için çok güzel bir eser.
Sefername
SefernameNasır-ı Hüsrev · Milli Eğitim Bakanlığı Yayınları · 198522 okunma
176 syf.
·
Puan vermedi
11. Yüzyılda yaşamış olan Nasır-ı Hüsrev, gördüğü bir rüya sayesinde çok güzel ve anlaşılır bir şekilde hac yolculuğu boyunca yaşadıklarını ve gördüğü yerleri anlatıyor. O yüzyıllarda dünyanın pek kalabalık olmadığını az nüfusa sahip olduğunu düşünüyorken, okuduğum kitaptan dolayı o dönemde dünyamızın çok kalabalık olduğunu anlamış oldum. Fakat dikkatimi ceken nokta şu; Güneydoğu'yu anlatırken Kürtlerden hiç söz edilmemesi garibime gitti. Acaba yayınevinin kasıtlı bir şekilde bu kelimelerden uzak durduğunu dusunmuyorda değilim. Eminim ki Nasır-ı Hüsrev Kürtlerden söz etmiştir. Çünkü kitabı okurken onun tarafsız ve gördüğünü yazan birisi olduğunu anladım. Bu ülkede yaşayan bir ırkı yok saymak kabullenemez. Bu şekilde medeni insanlar seviyesine ulasacaginizi düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Tabi yine de ön yargılı davranmak istemiyorum. Sefernameyi okumanızı numaralı kelimeleri de araştırmanızı tavsiye ederim. Söz edilen şehirlerin bir kısmı yok olup gitmiş. Bir kısmı ise hala dimdik ve binlerce milyonlarca insana ev sahipliği yapmaya devam ediyor. İyi okumalar dilerim.
Sefername
SefernameNasır-ı Hüsrev · Devamend Yayınları · 202022 okunma
277 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
"Şeriat, tarikat yoldur varana Hakikat, marifet andan içeri" #yunusemre 'nin bu dizeleri bize #islam 'ın temel umdelerini nasıl sarih ve beliğ bir üslupla açıklar. Bu yüzden şeriatsız bir #tasavvuf , şeriatsız bir marifet, şeriatsız bir hakikat asla mümkün değildir. #nasırıhüsrev 'in #dostlarsofrası kitabı tasavvuf alanında klasik sayılabilecek eserlerden birisi. #kitap Prof.Dr. Mehmet Kanar'ın özenli çevirisi ile Türkçeya kazandırılmış. Dostlar Sofrası, tasavvufi ıstılahların çokça kullanıldığı bir eser. Bu yüzden okurken sık sık sözlüğe bakmak gerekiyor. Bir #lügat okumanın da başlı başına bir kültür olduğunu anlamak icin iyi bir okuma denemesi..
Dostlar Sofrası
Dostlar SofrasıNasır-ı Hüsrev · Şule Yayınları · 20156 okunma