Oliver Remaud

Oliver RemaudGönüllü Yalnızlık yazarı
Yazar
7.5/10
10 Kişi
29
Okunma
0
Beğeni
446
Görüntülenme

Hakkında

Olivier Remaud est philosophe et maître de conférences à l'École des Hautes Études en Sciences Sociales, docteur et normalien agrégé de philosophie. Il a été boursier de l'École française de Rome (1997), Research Fellow de l'Alexander von Humboldt-Stiftung (2002-2003) et de la Volkswagen-Stiftung (2004-2005), Gastprofessor à la Freie Universität de Berlin (2006-2007), Visiting Scholar à l'Université d'Oslo (2007), J. William Fulbright Research Scholar à l'Université d'État de New York (2008), Senior Fellow à l'IFK (Internationales Forschungszentrum, Kulturwissenschaften) de Vienne (2011).

Okurlar

29 okur okudu.
1 okur okuyor.
68 okur okuyacak.
3 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Kendine yeterlilik tüm bilgeliklerde mutluluğun anahtarıdır.
Dünyadan vazgeçen kişi "kendi kendine yeter, bir tek kendisiyle meşguldür.
Reklam
Her sanat güçlü dozda yalnızlık ister. Yoksa yaratıcılık zarar görür.
Müzik içe dalmaktır, insanı derin düşüncelere dalmaya çağıran bir sessizlik biçimidir.
Akıllı insanların yakınlığını özlüyorum evet,ama benim için büyük önem taşıyan şeyleri paylaşabileceğim insanların sayısı o kadar az ki;onlardan vazgeçmeyi öğrendim.Etrafımın güzellikle çevrili olması bana yetiyor.
"Başkalarıyla fazla meşgul olan, kendisini unutur."
Oliver Remaud
Oliver Remaud
"Bağımsızlık ve dinginlikten yoksun kalındığında, insan kendisini gerçek anlamda yaşayamaz.”
Oliver Remaud
Oliver Remaud
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
304 syf.
·
Puan vermedi
·
26 günde okudu
Dili sıkıntılı
Daha önce dili ağır okumalarım olmuştu. Fakat bu kitap beni çok zorladı. Çoğu zaman odağım bozuldu ve uykum geldi. Sorun ya okuduğum dönemde kafamda olan yoğunluk ya da çevirmenin başarısızlığıydı. Kitaptan edinimlerim şunlar; insanın yalnızlığı tercih etme sebebi, yalnızlığın getirileri ve sıkıntıları, bireyselleşmenin kolay olduğu kadar zor olması gibi konular işleniyor. Yalnız bir hayat sürmenin mümkün olup olmadığı kafa karıştırıcı ve bir o kadar çelişkili bir konudur. İnsanın hayatını devam ettirebilmesi modern hayatta zorlaşmıştır. Kitabımız bu soruların çoğuna cevap verse bile yetersiz kalmaktadır. Yalnızlık her insan için farklı sorularla oluşuyor. Bu kadar sorunun cevabını tek kitapta bulmak zor. Kitabı okurken verdiğiniz mola ve aralarda Sibel Egemen'in Yalnız Adam parçasını dinleyebilirsiniz. Keyifli okumalar ve keyifli dinlemeler dilerim.
Gönüllü Yalnızlık
Gönüllü YalnızlıkOliver Remaud · Kıraathane Yayınevi · 201929 okunma
304 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
Gönüllü Yalnızlık
Tam ihtiyacım olan bir kitaptı. Nasıl iyi geldi anlatamam. Arada insanın kendi içine ışık tutacak kitaplara ihtiyacı olur ya; işte tam ihtiyacım olduğu anda okudum. Hayatını daha kaliteli yapmak için uğraşmak, yaşam boyu gelişime inanmak, doğayı sevmek, yalnızlığın yollarında yürümek. 《☆☆☆》 Daha kitabı açar açmaz Thoreau'nun cümleleriyle karşılaşıyorsunuz. "Evimde üç iskemle vardı: Biri yalnızlık için, ikisi dostluk için, üçü toplum için." 《☆☆☆》 Gönüllü yalnızlık fikri yeni değildir. Hikayenin kahramanları mutlak özgürlüğü yüceltirler. Hayır deme gücüne sahip olmak isterler. Tarihi, konformizmi, yerleşik düzenin reddederler. Bağları kopararak başkaldırır ve arkalarına bakmadan çekip giderler. Daha yumuşak bir versiyonda ise; kentin biraz uzağındaki kırsal hayatı yüceltirler. Yavaşlığın yararlarını ve içe kapanmanın erdemlerini överler. Topluma değil daha çok kendilerine evet derler. Kendilerini geliştirmek ve gerçekleştirmek için geri çekilirler. Hayatın cilvelerine dayanmalarına yardımcı olduğu için bu yalnızlığı arzu ederler. Yalnızlık yaratıcılıklarını kamçılar. Özerkliklerini geliştirir. 《☆☆☆》 Kitapta; okuduğum, ilham aldığım, örnek aldığım insanlardan da bahsedelince yalnızlığımın hakkını verdiğimi anladım. Henry D. Thoreau, Jack London, Christopher McCandless, Jack Kerouac, Hannah Arendt, J.J. Rouesseau, Nicolas Chamfort ve Johann Georg Zimmermann...
Gönüllü Yalnızlık
Gönüllü YalnızlıkOliver Remaud · Kıraathane Yayınevi · 201929 okunma