Ömer Faruk Erdem

8.7/10
11 Kişi
70
Okunma
0
Beğeni
582
Görüntülenme

Hakkında

Okurlar

70 okur okudu.
4 okur okuyor.
12 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Aslında inanca dair tüm yoldan çıkmaların, sapmaların, temel kaynağı İlahi Vahyin insanlar tarafından iyi veya kötü niyetle bir şekilde bozulmasından kaynaklanmaktadır.
Herkes Allah’ı bilmek ve O’na itaat etmekle yükümlüdür ve her insan akıl sahibidir.
Reklam
Bir kitlenin aklı zayıflatılmak, zihni daraltılmak ve bağlılığı artırılmak isteniyorsa o kitle cahil bırakılmalıdır. Çünkü dar zihinlerde tek bir duygu dışında başka bir duyguya yer kalmaz.
Mutlak bir özgürlüğü savunan insan hiçbir duvarın olmadığı, hiçbir engelin bulunmadığı bir âlemde ne tarafa giderse gitsin koca bir boşluktadır. Yine taassuba gömülmüş bir insan da içinde bulunduğu mekânın zeminine yapışmış ve bir zeminin parkesinden farksız biçimde hareketsizdir.
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
136 syf.
·
Puan vermedi
·
8 saatte okudu
serinin 17. kitabını okumuş bulunuyorum. Bu konu - diğer kitaplardaki konular da önemli tabi ama - çağımızın yüz yüze kaldığı en büyük sorunlardan biri. günümüz gençlerinden en çok duyduğum kelimelerden ikisi "Deizm, Ateizm". bu kelimelerin gerçekten gerçek anlamlarını bilerek mi bu kelimeleri kullanarak kendilerini oraya ait
Bir Müslüman Deizm ve Ateizm’e Nasıl Bakmalı?
Bir Müslüman Deizm ve Ateizm’e Nasıl Bakmalı?Ömer Faruk Erdem · Beyan Yayınları · 202170 okunma
136 syf.
·
Puan vermedi
·
32 saatte okudu
Esselamu Aleyküm İki bölümden oluşan kitabımızın birinci bölümünde Deizm'in anlamı, sebebi ve ortaya çıkış şekilleri anlatılıyor. İkinci bölümde ise, inanç açısından tehlikeli sayılan ve oldukça sakıncalı olan Ateizm konusu ele alınmıştır. ️Deistler, Tanrının varlığını ve âlemi yarattığını kabul ederler. Ancak Tanrı'nın bir din, peygamber veya vahiy gönderdiğini kabul etmezler. İnandıkları Tanrı ise dinin Tanrısı olmanın ötesinde, aklın Tanrısı görünümündedir. Zamanla kendini tamamen akla teslim eden deistler, peygamberlik, vahiy, mucize, cennet, cehennem, melek, şeytan gibi kavramların tümünü ve Kilise'nin ruhaniliğini tamamen reddetmişlerdir. ️Ateist, Allah'ın varlığı, ölümden sonraki hayat, ruh gibi meseleleri bilimsel olmadıkları gerekçesiyle reddederken, kendisinin açıklayamadığı konuları ise ileride bilimin açıklayacağı konular olarak değerlendirmektedir. İkisi de birbirinden tehlikeli olan iki kavram şuan günümüzde oldukça yaygın.Bizler aile ve çevremizin etkisiyle Müslüman bir ülkede doğduk. Taklidi imanla da olsa - Tek din İslam ve Son Peygamber Hz. Muhammed sallahu aleyhi ve sellem- olduğunu biliyoruz. Ama şimdi ki gençlik özellikle Deizm'e aşırı ilgili.Çünkü yasakları yok saymak kendi keyfi yaşayışlarına göre daha cazip. Rabbim muhafaza eylesin ümmeti Muhammedi. Bu tür kitaplar gençlerin inançsızlığa sürüklendiği şu çağda bir nebze olsun doğruyu bulma noktasında kapı aralayabilir. Onların sorularına cevap bulma noktasında ise ebeveynlere çıkış kapısı diyebilirim.
Bir Müslüman Deizm ve Ateizm’e Nasıl Bakmalı?
Bir Müslüman Deizm ve Ateizm’e Nasıl Bakmalı?Ömer Faruk Erdem · Beyan Yayınları · 202170 okunma
136 syf.
8/10 puan verdi
·
382 günde okudu
Deizm ve Ateizme Bakış
Okuduğum kitap "Bir müslüman nasıl bakmalı" serisinden Deizm ve Ateizm konularını ihtiva ediyor. Öncelikle kitap Deizm inancıma giriş yapmadan önce Tanrı alem ilişkisi hakkında bir girişte bulunuyor. Sonra Deizm inancı ve ateizm inancının fikirleri ve neyi savundukları kısaca bolümlere ayrılıyor. Bu görüşlerin ilki olan Deizm inancının asıl çıkış noktasının anlaşılmasını önemli buluyorum. Ömer Faruk Erdem hoca da, bunu gerçekten herkesin anlayacağı şekilde örneklerle özetliyor. Bu noktalar anlaşıldığı zaman zihinde formları oluşturulunca, mantık alemimize oturtulan şeylerin hiç de anlaşılmaz olmadığını farkediyoruz. Kitabın en sonunda tekraren toparlayıcı bir sonuç kısmı bulunmaktadır. Kitap bitince bence daha fazlasını bilmek isteyeceksiniz. Kitap size bir kapı açıyor diyebilirim. Bu inanışlar ve konular hakkında henüz çok fazla okuma yapmayanların ve özellikle gençlerin kafasındaki sorulara bir pencere açacağını düşünüyorum. Daha ileri okumalar için başlangıç kitabı olduğunu ifade edebilirim.
Bir Müslüman Deizm ve Ateizm’e Nasıl Bakmalı?
Bir Müslüman Deizm ve Ateizm’e Nasıl Bakmalı?Ömer Faruk Erdem · Beyan Yayınları · 202170 okunma