Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Ömer İdris Akdin (Ferhat Kalender)

Ömer İdris Akdin (Ferhat Kalender)Gerisi Hikaye yazarı
Yazar
8.7/10
8 Kişi
30
Okunma
4
Beğeni
980
Görüntülenme

Hakkında

İlköğretim ve liseyi Samsun'da Tamamladı. 1992 yılında, Karadeniz Teknik Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi Tarih bölümünü bitirdi. Üniversite döneminde ulusal çapta yayınlanan Gelecek Dergisi'nin yayın danışmanlığını yürüttü. "Taş Çocukları" adıyla üniversite gençlik dergisini çıkarttı. Diyarbakır, Elazığ ve Samsun'da değişik liselerde görev yaptı. Deneme ve öykü türlerinde kitaplar yazdı. Bunların bir bölümünde Ferhat Kalender imzasını kullandı. Yurtdışındaki çektiği fotoğraflardan oluşan “Yaşamın Kıyısında İnsan” başlıklı fotoğraf sergisi açan Akdin; Tarihte Ermeniler ve Pontus Meselesi-Araştırma *Gelişim Sürecinde Türkiye ve Avrupa Birliği-Araştırma *Mülakat-Yaşayan Edebiyat bağlamında editoryal çalışmalar yaptı. Yolcu ve Kent Kültürü Dergilerinin Genel Yayın Yönetmenliğini yapmıştır. Samsun'da kente özgü yayın yapan "Kent Kültürü" Dergisi'nin editörlüğünü yürütmektedir. Ömer İdris Akdin, kısa adı SİYAH olan Samsun İnsani Yardım Hareketi'ni kurdu ve 4 yıl başkanlığını yürüttü. Bu bağlamda Rwanda, Etiyopya, Gana, Fildişi Sahili, Sudan, Tanzanya, Bangladeş, Arakan, Moritanya Ve Zanzibar, Filipinler-Bagsamoro, Kırım Ve Tayland-Patani, Kamboçya, Malezya, EndenozyaBanda Aceh Filistin/Kudüs bölgelerinde araştırma ve insanin yardım çalışmaları yürüttü. “Benim Adım Kudüs” programı koordinatörü ve konuşmacısı olarak 100’ün üzerinde yerleşkede çalışmalar yaptı. Evli, ikisi kız (Elif Nur ve Bilge Sümeyye) biri erkek (Mustafa Mesih), üç çocuk babasıdır.
Tam adı:
Ömer İdris Akdin
Unvan:
Yazar, Editör, Aktivist
Doğum:
Vakfıkebir, Trabzon, Türkiye, 1966

Okurlar

4 okur beğendi.
30 okur okudu.
5 okur okuyacak.
1 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Ruhum kırılgan. Ha düştüm ha düşeceğim. Seninle aramda ince sızı.
Dağı olmayan şehirler ürkütür beni. Nereye baksan sonsuzluk. Uzayıp giden yorgunluk.
Reklam
Yağmura yürüyorduk peşimizde rüzgar gülleri. Her adımımızda çamurdan bir deryayı içiyordu kahkahalarımız. Öylesine gülüyorduk ki dünya çocuk oluyordu gerisi hikaye
Dönüp bak tarihin son yüzyılına! Kimlerin dişleri arasından sızıyor kan. Kimler bu çağın canavarları?
Allah'tan dileyenden daha onurlu topluluk kimdir? Üstümüze boşalan heyülaya karşı bir adım daha öne çıkmak, omuz omuza, yürek yüreğe. Esenlik yurduna bir dem daha yaklaşmak.
Kitap Değerlendirisi
Bilal Can yazdı: Mümkün Mertebe Bir Açıklama Mümkün Mertebe Bir Açıklama Ömer İdris Akdin (Ferhat Kalender) eski zaman hikâyecisi. Bizi bu coğrafyanın, dâhi İslam coğrafyasının hüzünleriyle, aşklarıyla, acılarıyla karşılar. Onun hikâyeleri, hikâyattır. Şifahî bir yanı, yüreğe dokunan tarafları vardır. Bu yüzden yaban durmaz anlattıkları, çünkü o, bize bizi anlatır. Bize bizi anlatanlar ne güzel iş yapıyorlar, bu zamanda. Bu zamanda her şeyin sanallaşıp, makineleştiği, asfaltlaşıp çamurlaştığı bir zamanda, sahici bir şeylerin olması ne iyi bir şey. Değerlendirmenin devamı için: kitaphaber.com.tr/mumkun-mertebe-... Kitap Değerlendirmesi Bilal Can, Kitap Haber aracılığıyla.
Mümkün Mertebe
Mümkün Mertebe
Ömer İdris Akdin (Ferhat Kalender)
Ömer İdris Akdin (Ferhat Kalender)
Bilal Can
Bilal Can

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
250 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Gerisi Hikaye..
Ömer Hoca, Yolcu Dergisindeki Seyir Defteri yazılarıyla, Morgun Son Delikanlısı kitabıyla, anlattığı nice hatıralarla zihnimize kazınan güzide anılara, fikirlere ve özgün yorumlara sahip bir hazine... Yazılarının içinde bir yaşanmışlık olduğu aşikar.. Bazen bir sokak arasına, bazen bir öğrenci evine, bazen bir protesto alanına götürüyor bizi.. Sağlam bir edebi dilinin olması denemelerini okunur ve kalıcı kılıyor. Keşke daha sık yazsa.. Ömer Beyin (müstear ismiyle Ferhat Kalender'in) kitaplarını, yazılarını, dergi çalışmalarını herkese tavsiye eder, iyi okumalar dilerim..
Mümkün Mertebe
Mümkün MertebeÖmer İdris Akdin (Ferhat Kalender) · Yolcu Dergisi Yayınları · 08 okunma