Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Ömer İzgeç

Ömer İzgeçBozadam yazarı
Yazar
7.1/10
23 Kişi
114
Okunma
4
Beğeni
1.547
Görüntülenme

Ömer İzgeç Yorumları ve İncelemeleri

Ömer İzgeç yorumları ve incelemelerini, Ömer İzgeç kitabı hakkındaki okur görüşlerini , Ömer İzgeç puanlarını 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
160 syf.
8/10 puan verdi
·
7 günde okudu
Bugün sizlere her bir bölümünü farklı heyecanla okuduğum, oldukça ilginç bir anlatım tarzı ile karşılaştığım bir romanın paylaşımı ile geldim. Üç farklı zaman, üç farklı aba karakter ve üç ayrı öykü. Birinden diğerine, diğerinden ötekine geçiliyor. Öylesine bir kurgu ki bu üç öykü birbirini tamamlayarak ve uyum çerçevesinde devam ediyor. İsmi ve kapak tasarımı ile öncelikle ilgimi çeken kitabı ilk okumaya başladığımda tarihi bir roman ile buluştuğumu, ilerleyen sayfalarda ise psikolojik romana ve polisiyeye döndüğünü düşündüm. Elbette kurguda tarihi , felsefi ve polisiye olarak nitelendirilebilinecek detaylar bulunmakla birlikte daha çok kurgu mito-teolojik özellikleri içerisinde barındırıyor. Uzak Doğu inanışları, ejderhalar, tarikatlar... Bu kitap için diğer taraftan da postmodenist bir eser de denilebilinir. Bu kitap için sizlere ne söylesem az olur. Onun için siz de okuyun diyorum. Tavsiyemdir.
Fevkalbeşer Sair Bey ve Suskunluğu
Fevkalbeşer Sair Bey ve SuskunluğuÖmer İzgeç · İthaki Yayınları · 202363 okunma
160 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
Fevkalbeşer Sair Bey ve Suskunluğu Yazar: Ömer İzgeç ZİHNİMİN KİTAPLARIN EN SONLARINDAKİ SAYFALAR GİBİ BOŞ OLMASINI İSTERDİM 人 Herkese Merhaba ✧ Bugün sizlere gerek konusu, gerek kurgusuyla büyük bir keyifle okuduğum "Fevkalbeşer Sair Bey ve Suskunluğu" kitabının yorumu ile geldim. Yazarın kendi çizimi olan kitabın kapak tasarımına
Fevkalbeşer Sair Bey ve Suskunluğu
Fevkalbeşer Sair Bey ve SuskunluğuÖmer İzgeç · İthaki Yayınları · 202363 okunma
Reklam
160 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
27 saatte okudu
Buzdağının görünen yüzüyle bu kitabı ifade etseydim zamanlar arasında gitgelleri olan, paralel kurgulu, gizemli bir arayış romanı diyebilirim. Ne var ki, öyle değil! Az evvel dediğim gibi, bu buzdağının sadece görünen yüzü. Geçmiş, bugün ve gelecek üzerinde ilerleyen fantastik kurguda IV. Murad döneminden bir cellat ve hırsız, bugünden yarı deli bir yazar/ressam, gelecekten ise bir dedektif ile ilginç bir tarikatın peşine düşüyoruz. Derisinde “aynalı” pulları ve zümrüdi gözleriyle bir ejder madalyonu bu üç karakteri hem zamanda hem uzamda birleştirir. Metaforlar, metafizik âlemle ilgili hakikatleri ifade etmek için kullanılan simge, mecaz ve sözcüklerdir. Bu bağlamda yazar
Ömer İzgeç
Ömer İzgeç
Fevkalbeşer Sair Bey ve Suskunluğu
Fevkalbeşer Sair Bey ve Suskunluğu
ejderha ve ayna metaforlarıyla alt metinde muazzam bir örüntü tesis ediyor. Mesnevide ejderha metaforu, nefsi ifade etmek için kullanılmıştır. “Putların kaynağı ve anası nefsinizdir. Diğer putlar yılan ise nefs ejderhadır,” demiştir Mevlâna. Hakikat ve suret arasındaki ilişkiyi ifade ederken sıklıkla kullanılan ayna metaforu ise istenen ve ulaşılması gereken bir bilinç halini tanımlamak için kullanır.  Çağrışımlar ve yan anlamlar açısından zengin olan ayna, gerçeği yansıtabilmesi için cilalanması gerektiğinden, büyük çaba ve irade ile temizlenen kalbi simgeler. Daha önce ilk baskısıyla okuduğum kitabı, yıllar sonra @ithakiturkce baskısıyla ve @subatthikayesi ile tekrar okumak hayli keyifliydi. Kapak tasarımını da kendisinin yaptığı bu gizemli sayfalarda dolaşmak isterseniz doğru adrestesiniz.
Fevkalbeşer Sair Bey ve Suskunluğu
Fevkalbeşer Sair Bey ve SuskunluğuÖmer İzgeç · İthaki Yayınları · 202363 okunma
104 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
7 günde okudu
“Ben sıkkın ama sabırlı, kelâmı güzel ve ehl-i kemâl müezzin bir imam misaliymişim, cemaatime bir hikâye anlatmışım. Beni sessizce dinlemişler. Bu benim tek hikâyemmiş. Sonra minareye çıkıp atlamışım da olan olmuş, bu sefer kara bir kuş beni kapmış. Beni karanlıklar ülkesine taşımış. Öte dünyanın bin bir hâlini görmüşüm de yetmiş yedi cemaatini görmemişim. Bilmemişim, öğrenmemişim. Sizlerle hiç karşılaşmamışım.” Şu cümlelerin verdiği edebi hazzı hissediyor musunuz? Masalsı anlatımı, zengin dili, her biri ah hiç bitmese dedirten “Kadim” ve “Ebed” başlıkları altında 7’şer öykü. Kadim bölümündeki öyküler bende dipsiz bir kuyu içerisinde hafif ürpererek yol alıyormuşum izlenimi uyandırırken Ebed öyküleri alacakaranlıkta ufka açılan bir pencereden bakmak gibiydi. İthaki Pangea Kitaplığı’nda Bozadam isimli bir de romanı bulunan Ömer İzgeç’in kalemi büyüleyici. Benim için sırada Bozadam var.
Karakambur
KarakamburÖmer İzgeç · İthaki Yayınlar · 202126 okunma
216 syf.
·
Puan vermedi
Çayımı ve dünden kalan bir dilim turtamı alıp bitirdiğim kitabımı yorumlamak için köşeme çekildim. Düşüncelerimi toparlamak zor oldu. Bozadam; bilmeye, anlamaya müptela, meraklı kahramanımız Es’in belirsiz bir zamanda ve mekanda geçen hikayesini konu ediniyor. Ölümün uğradığı evinden, beldesinden sağ kurtulmuş ve ölümün gizemi peşinde koşmaktadır. Yedinci ay katili, katledilen ve tehcir edilen ırk, kapıları kırmızı boya ile işaretlenen evler... Bu sembollerin bende çağrıştırdıkları ülkemin acılarıdır. Hikayeye gizem katmak için kullanılmış olması hayal kırıklığına uğramama sebebimdir. Kitap boyunca hikayenin bu konular üzerinden yol almasını bekledim açıkçası. Bu sembolleri metnin içerisinden cımbızla çekip çıkarmasam Bozadam’ın benim için fantastik-macera kitabından öteye geçeceği de yoktu.
Bozadam
BozadamÖmer İzgeç · İthaki Yayınları · 201425 okunma
160 syf.
9/10 puan verdi
Yazardan daha önce Karakambur kitabını okumuş ve sevmiştim. Üzerinden uzun bir zaman geçtiği için o kitaba dair hislerimi tam olarak hatırlamıyorum ancak bu kitabı benim için en oldu diyebilirim. Öncellikle güzel bir kitap okumuş olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Hem konu güzel hem de anlatım güzel. Kitap 3 farklı koldan ilerliyor. Geçmiş, şimdi ve gelecek olarak ilerleyen konu hiçbir şekilde kopukluğa uğramıyor, aksine oldukça güzel bir şekilde birbirini tamamlıyor. Geçmiş kısmında IV. Murad zamanından bir cellat ve hırsız, Şimdiki zamanda deliliğin sınırında gezen bir yazar, gelecekte ise bir dedektif mevcut. Bu kişileri bağlayan ne gibi bir konu işlenmiş olabilir ki diyebilirsiniz. Ben de ilk başlarda öyle düşündüm ancak yazar tarikatlardan, ejderha motiflerinden, uzak doğu ülkelerinden konuyu öyle bir bağlamış ki ortaya bu güzel roman çıkmış. Kitabın oldukça kapsamlı bir ön araştırma yapılarak oluşturulmuş olduğu çok belli. Kurguya dahil edilen detaylar sayesinde bilmediğim, bildiğim ama derinine inmediğim birçok şey öğrendim. Hem ejderha hem de ayna bir motif olarak kullanılmış bence. Bunlar üzerinden yazarın anlatmak istediklerini çok rahat bir şekilde kavrıyoruz. Yorumumu bitirmeden önce kapak tasarımının da yazara ait olduğunu söylemek istiyorum. O kadar güzel bir kapak olmuş ki kitabın ruhunu mükemmel bir şekilde yansıtmış. Mutlaka okuyun. Tavsiyemdir.
Fevkalbeşer Sair Bey ve Suskunluğu
Fevkalbeşer Sair Bey ve SuskunluğuÖmer İzgeç · İthaki Yayınları · 202363 okunma
Reklam
160 syf.
·
Puan vermedi
·
3 günde okudu
Farklı zamanlardan farklı insanların aynı konu üzerinde tarihe göre ilerlemesi. Geçmişte IV. Murat zamanında yaşamış bir cellat; şimdi de akıl hastanesine kapatılmış deli bir ressam; gelecekte de bir dedektif taşlı ejderha işlemeli kolyeyle karşılaşır ve hayatları değişir. Aynalı Ejder tarikatı olarak kendilerini adlandıran bir takım insanla kolye uğruna karşı karşıya gelirler. Tarikatin içine giren bir "fevkalbeşer" olur.  Üç karakter verilir ama bu üç karakter birbirleriyle elbette karşılamazlar yani kitap üç ayrı zamanda işlenir. Okuması zevkliydi bu açıdan bence. Üçü de kolye peşinde giderken geri dönülmez günahlar işlerle. Sonunda da tarikat mensuplarıyla karşılaşırlar. Kurgusu düzgün ve tutarlı ilerledi fakat sonu yoktu. Çok havada kaldı olaylar. Efsane okuyup "vay demek öyle" deyip kapamaktan öte gidemedim maalesef kitapta... Vurucu sonlardan hoşlanıyorsanız hayal kırıklığı olabilir bu kitap sizin için.
Fevkalbeşer Sair Bey ve Suskunluğu
Fevkalbeşer Sair Bey ve SuskunluğuÖmer İzgeç · İthaki Yayınları · 202363 okunma
160 syf.
·
Puan vermedi
·
9 günde okudu
Soruşturma Sonucunda Suçlunun Postmodernizm Olduğu Ortaya Çıktı
Ömer İzgeç’in ilk romanı Fevkalbeşer Sair Bey ve Suskunluğu, ilk kez 2012 yılında Ayrıntı Yayınları tarafından yayımlanır. Roman, birbiri içerisine geçen öykü halkalarıyla postmodernist edebiyata kapı aralar. Romanda postmodernizmin parçalı üslubu benimsenmiş, geçmişle şimdi, şimdiyle gelecek birarada işlenir. Okuyucu farklı öykülerde farklı
Fevkalbeşer Sair Bey ve Suskunluğu
Fevkalbeşer Sair Bey ve SuskunluğuÖmer İzgeç · İthaki Yayınları · 202363 okunma
104 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
Bilinmeyen şeyler her zaman korkutucudur,” der #arkadistrugatzki Hakkındaki “bilinmeyenler” nüshası kalabalık; kimi zaman hemen yakınımızda kimi zamansa sadece duyuntudan ibaret, karanlık tabir edilen, çoğu zaman ürkütücü bulunan ama varlıkları inkâr edilemez sıra dışı karakterler her daim var olmuşlardır, olacaktırlar da … Ve şüphesiz, onların hikayeleri de sıra dışıdır… Kâh gözümüzle şahit olduğumuz kâh söylencelerle bize ulaşan tekinsiz hikayelerdir bunlar. Çoğunluk akıl sınırlarının dışında, çoğu da akla zarar hikayeler … @izgecomer “Kadim” ve “Ebed” isimleri altında iki bölüme ayırdığı yedişer öyküden oluşan kitabını, kadim söylenceler ve yerel hikayeler çerçevesinde şekillendirmiş. Gerek öykülerin atmosferi gerek karakterleri hasebiyle okuruna farklı bir dünyanın kapılarını aralayan yazar masalsı anlatımı ve zengin söz haznesiyle de büyülüyor. Her öyküsünü büyük bir keyifle okuduğum dil zengini kitapta “Kasr-ı Zifir”, “Karakambur”, “Yoksa” favori öykülerim oldular. Hakkındaki tüm sitayişleri hak eden bu alayişli öyküler için kitaplıklarınızda gönül rahatlığıyla yer açabilirsiniz.
Karakambur
Karakambur
Karakambur
KarakamburÖmer İzgeç · İthaki Yayınlar · 202126 okunma
104 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
Mekanları masalsı bir anlatım ile süsleyen öyküler karşılıyor sizleri. Kimisinde kendinizi içsel ve dışsal olarak görmeniz gereken, kimisinde etrafta yaşanan olaylara dem vururken, kimisinde ise hayal gücünün sınırsızlığını fark edeceksiniz. Kitap Kadim ve Ebed olarak iki ana başlığa ayrılmış. Bu ana başlıklarda yedişer öykü mevcut.
Karakambur
KarakamburÖmer İzgeç · İthaki Yayınlar · 202126 okunma
Reklam
104 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
#karakambur Ömer İzgeç #okudumbitti Anam derdi ki, "Söyleneni dinle, söyleteni gör yiğidim. Söyleyen zati arada sefirdir, geriye hep sen kal. Dinlediğin, gördüğün bir düştür oğul, sen önce kendini bil." . "Her yaşın gelişi neden kutlanırmış Ana? Yaşlanmak sevinilecek bir şey değil ki." . Herkese Merhaba ‍️ . Bugün sizlere @izgecomer 'in kaleminden #karakambur kitabının yorumu ile geldim. Son zamanlarda okuduğum en iyi #öykü kitabı oldu diyebilirim. Yazarın masalsı anlatımı ve özenli bir dille kaleme aldığı her öykü bende farklı duyguları, farklı dünyaları araladı. Özellikle kadim söylence türündeki öyküler kesinlikle okunmaya değerdi. "Öteki" başlığı altında okuduğum öykü ise muhteşemdi. . Kitapta iki ana başlık altında, yedişer tane öykü var. Ana başlıklar: 1. KADİM 2. EBED . Karakambur, atmosferi ve karakterleriyle oldukça etkileyici bir eser. Her okuru farklı yerden etkileyecek bu kıymetli eseri türü sevenlere tavsiye ederim. . Başka insanlar da var. Bilmediğimiz için öteki ilan edemediğimiz, yakın, uzak, büyülü, karanlık ama gerçek insanlar. Herkesinki gibi değil elbet onların hikâyeleri. Yanı başımızda vuku bulan, bize değen, işittiğimiz, tekinsiz hikâyeler bunlar. Dünü şimdiyle, şimdiyi yarınla karan, akılla savaşan, kimi akla sığan ama kimi de akıldan taşan insanların hikâyeleri. . OKUYUN, okutturun.. . Ne kadar okursanız, o kadar bilirsiniz. Ne kadar öğrenirseniz, o kadar farklı yere gidersiniz‼️Sağlıkla, kitapla ve sevgiyle kalın canlar...️
Karakambur
KarakamburÖmer İzgeç · İthaki Yayınlar · 202126 okunma
160 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
"Ben gizli bir hazineydim, bilinmek istedim. Kelimeleri bilinmem için yan yana dizdim." Önce Sultan Murat dönemi ile başlıyor. Bir Aksak hırsız bir ejderha kolyesini göz diker. Sonu aynalara, kızıl bir uykuya çıkıyor. Ve bir cellatı izliyoruz. Şimdi de ise düşler ve düşlerini çizen biri var. Bir deli ressam/yazar. Sonra da cinayet, bir yalnız dedektif ve tarikat düğümü. Üç ayrı zamanda ilerleyen bir kurgu. Mistik ögelerle dolu, fantastik. Yazarın, paralel olarak ilerlettiği satırlarla oluşturduğu mozaik harika. Yakalanan perspektif içinde adeta kaybolarak okudum. Önce kapak tasarımının güzelliği ile vurulduğum kitap (tasarım yazarın kendisine ait), içeriği ile de beni mest etti. Akıcılığının yanında, metinlerin derinliğine dalma imkanı veriyor. Sığ sulardan uzak bir anlatımı var ki en kıymet verdiğimdir Ömer İzgeç'in bu ilk romanı 2012 yılında yayımlanmış. Yeni baskısı İthaki yayınlarından çıktı. Geç okuduğuma çok üzülsem de kitaplığımda İthaki yayınları güzelliklerinin arasında yerini almasına mutlu oldum. Sizi içine alacak bu farklı dünyaya mutlaka konuk olun derim.
Fevkalbeşer Sair Bey ve Suskunluğu
Fevkalbeşer Sair Bey ve SuskunluğuÖmer İzgeç · İthaki Yayınları · 202363 okunma
160 syf.
8/10 puan verdi
·
34 saatte okudu
Hayatın üç kapısı var aslında: geçmiş, şimdi ve gelecek kapısı. Çoğunlukla şimdi kapısını kullanırız, akan hayata öyle kaptırırız ki kendimizi. Belki, şimdi kapısında gördüklerimiz (belki de göremediklerimiz) bizi geçmiş kapısına iter. Bazen anılarımızın neşeli hüznü ile ayrılırız o kapıdan, ama çokça da keşkelerle doldurduğumuz pişmanlıklarla. Ama hayata tutunmaya devam ederiz gelecek kapısıyla, ardında bolca umutlar yeşerterek. Hayatın üç kapısında akan üç paralel hikâyemiz var: Geçmiş kapısında 4. Murat devrinde bi cellat, şimdi kapısında akıl hastanesinde bir deli, gelecek kapısında bir cinayeti araştıran dedektif. Ejderha kolyesi ile başlayan geçmiş öyküsü, beyaz kullanmayan deli ressamın şimdiki öyküsü ile devam edip, geleceğin tekinsiz şehrinde devam edecek. Üç farklı öykü giderek birbirine  yaklaşacak, olayların ardındaki sırrı aralayacak, aralanan sırla daha da meraklanıp okuduklarınıza şaşıracaksınız. Beklediğimden çok daha keyifli bir okuma oldu. Kurguya bayıldığımı, yazarın farklı konuları güzelce birbirine bağladığını, her sayfada merağı arttırdığını ve anlattıkları ile bilgilerime yenilerini kattığını söyleyebilirim. Aradaki felsefi kısımlar ise o kadar lezzetliydi ki. Tavsiyemdir. Kitapla kalın 📚📚 Sağlıcakla 😊.
Fevkalbeşer Şair Bey ve Suskunluğu
Fevkalbeşer Şair Bey ve SuskunluğuÖmer İzgeç · Ayrıntı Yayınları · 201263 okunma
104 syf.
·
Puan vermedi
Kısa bir aradan sonra özellikle okurunu doyuran bir öykü kitabı okumanın verdiği mutlulukla yanınızdayım. Selamlar İthaki Pangea serisini bilmeyen yok. Seriden biri de bu kitap. Kadim ve Ebed olmak üzere iki kısımdan oluşuyor. Her kısımda 7 öykü var. Her bir öykü birbirinden güzel. Kurgu ve konusuyla okurunu kendisine çekiyor. Konuların güzelliği kadar kelime seçimleri de bir o kadar leziz. Günümüz türkçesinde kullanmadığımız bir çok kelimeyi kitapta görmek beni ziyadesiyle mutlu etti. Kadim kısmından kitapla aynı adı taşıyan Karakambur öyküsü, ebed kısmından ise Uzaktaki Çiçekler öyküsü beni en çok etkileyenlerden biriydi. Her bir öykünün kendi içinde güzel olduğunu da belirtmeden geçemeyeceğim. Bu iki öyküye ayrıca çekildim Bir de ben okurken şuna dikkat ediyorum; tabiiki farklı kültürleri öğrenmeyi isterim ancak türk yazardan beklentim kendi kültürümüzde varolan ya da unutulmaya yüz tutmuş hikayelerimize, örf ve adetlerimize, deyişlerimize, düşüncelerimize, kısacası kendi kültürümüze yer vermesi. Bunu gerçekten önemsiyorum. Yabancı kültürleri yabancı kaynaklardan okurum. Türk yazarlardan kendi kültürümü okumak istiyorum. Bu kitap da tam olarak bizi bizle besliyor. Öyle sıcak geldi ki… okuma zevkimi katladı. Bunun için ayrıca müteşekkirim yazara. Okurunu düşündüren, ufak ufak sorgulatan bir kitap. Akıcılığı ve konusu sayesinde şahane bir okuma gerçekleşiyor. Öykü sevenlerin kaçırmaması gereken bir kitap. Öyküye yeni başlayanlar için de gerçekten kıymetli bir başlangıç olabilir. Şevkle tavsiyemdir. Yazarın emeğine sağlık diyor, okuyacak olanlara şimdiden keyifli okumalar diliyorum
Karakambur
KarakamburÖmer İzgeç · İthaki Yayınlar · 202126 okunma
104 syf.
·
Puan vermedi
“Kuşların en şanslısı, en güzeli,ab-ı hayattan tatmış,kendi küllerinden olmuş Zümrüd-ü Anka’yım.Şimdi sana bu dünyanın bin bir hâlini göstereceğim.” Diyen yazarımız bizleri başka dünyanın kisvesi altında gerçek dünyanın acımasızlığını,riyakâr insanlarla etrafımızın çevrildiğini, köhnemiş zihniyetlerin mengenesinde sıkışanların sessizliğini, ötekileşmeye mahkum olmuşların yüzünü,seni anlamayan,senin gibi olmayan,olamayacak; ruhların sanki oyuncağı elinden alınmış küçük bir çocuk kadar yapayalnız kalanların çırpınışlarının yanı sıra ,gözünü para hırsı bürüyenlerin kör noktalarını ele alıyor. “Gün olur devran döner”atasözünde olduğunu gibi insanın subjektif düşünürken zaman içinde değişebilen bir varlık olduğunu masalsı anlatımıyla “lafı ağır, manası derin”liğinde saklı hikayeleriyle gönlümüze mıh gibi yerleşiyor. : Kadim ve Ebed isimleri altında iki bölüme ayırdığı yedişer öyküden oluşan kitabımızda Kasr-ı Zifir,İzleyen,Öteki, Karakambur ve 77 isimli öyküler en beğendiklerim arasında yerini aldı.
Karakambur
KarakamburÖmer İzgeç · İthaki Yayınlar · 202126 okunma
24 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.