Ormond Mcgill

Ormond McgillHipnoz ve Meditasyon yazarı
Yazar
9.0/10
1 Kişi
5
Okunma
0
Beğeni
472
Görüntülenme

Hakkında

Ormond Dale McGill, "Amerikan Hipnotistlerin Dekanı" olarak kabul edilen bir sahne hipnotisti, sihirbaz ve eğitmendi. Ayrıca Hindistan Hipnotizmi ve Tasavvufu ve Yeni Sahne Hipnotizması Ansiklopedisi gibi birçok kitabın yazarı ve yazarıydı.
Tam adı:
Ormond Dale McGill
Unvan:
Yazar
Doğum:
ABD, Kaliforniya, 15 Haziran 1913
Ölüm:
ABD, Kaliforniya, 19 Ekim 2005

Okurlar

5 okur okudu.
7 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Yeme ya da içme eylemi sırasında nadir olarak gerçekten tat alırız.
Sayfa 60 - Kuraldışı YayıncılıkKitabı okudu
Aydınlanma sizin öz doğanızdadır. Ulaşmanız gereken bir şey değildir. Farkına varmanız gereken bir şeydir.
Sayfa 73 - Kuraldışı YayıncılıkKitabı okudu
Reklam
Zihin kendisini patron olarak görmek istediği, ancak meditasyon tarafından gerilerde bulunan gerçek Benliğin bir kölesi durumuna getirildiği için meditasyondan zaten hiç mi hiç hoşlanmaz.
Sayfa 86 - Kuraldışı YayıncılıkKitabı okudu
Gökyüzüne pankart açmalık cümle
Kendi varoluşunuzun gerçek yanıtını felsefede bulamazsınız.
Sayfa 8 - Kuraldışı YayıncılıkKitabı okudu
Bilinçaltı zihnin sahip olduğu güç, bir hidrojen bombasına benzetilebilir. Yaşamımızı daha da gerginleştirerek bizi yok etme ya da iyi bir yaşam kurma ve bizi gerginliklerden kurtarma enerjisine sahiptir.
Sayfa 39 - Kuraldışı YayıncılıkKitabı okudu
Hayatını oyun alanın yap; savaş alanın değil.
Ormond Mcgill
Ormond Mcgill
~Hipnozun yanlış anlaşılması: karşılaştırmalı bir bakış~
“Hipnoz hakkında hemen burada ve şimdi düzeltilmesi gereken çok fazla yanlış inanış vardır. Öncelikle hipnoz; cadı işi, kara büyü ve büyücülük değildir. Hipnoz, bilinçli zihinden bilinçaltı zihne ve onun gerisine yapılan belli belirsiz bir geçiştir. Araştırmacılar, birçok insanın aslında günde yüzlerce kez hipnoza (bilinçaltı zihne) girip çıktığını söylemektedir. Yani, bu hiç bilmediğiniz bir şey değil. Araba kullanırken yola baktığınızda, kitap okurken, bilgisayar veya televizyon ekranına bakarken ya da bir şey yaratmaya kendinizi verdiğinizde genellikle bilinçaltı zihninizdesinizdir.”
Kurban Tuzağından Kurtulmak
Kurban Tuzağından Kurtulmak
(s.105) • “Çoğu insanın, uyku ve hipnozun yakın ilişkili kavramlar oldukları yanılgısına düşmesi, hipnozun geçmişine dayanmaktadır. İngiliz cerrah James Braid tarafından kulanılan ‘hipnotizma’ terimi, Yunanca ‘uyku’ anlamına gelen ‘hypnos’ kelimesinden gelir. Genelde günlük yaşamda görülen davranışlara özgü bilinçlilik açısından bakıldığında; hipnoz bir uyku durumu olmamakla birlikte, normal bir bilinçlilik durumu da değildir. Hipnoz, bütünüyle kendine özgü özellikleriyle bilinçliliğin farklı bir durumudur. Şöyle ki: • Hipnoz, zihnin telkinleri (bilinçsizce motive edilen düşünceler) maksimum etkide kullandığı bir durumdur. • Telkinler, aklımızda ve bedenimizde etkin ve otomatik karşılıklar üreten düşüncelerdir. Diğer bir deyişle telkinler, kendilerini bilinçaltında gerçekleştiren düşüncelerdir. • Telkinlerin uyanıklık durumundaki etkinliği, bunun etkilerinin hipnoz durumunda denenmesiyle karşılaştırıldığında, yalnızca etkinin derecesi bakımından farklılık gösterir.”
Hipnoz ve Meditasyon
Hipnoz ve Meditasyon
(s.14)
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Henüz kayıt yok