Örsan K. Öymen

Örsan K. ÖymenTanrı Var mıdır? yazarı
Yazar
8.0/10
59 Kişi
192
Okunma
20
Beğeni
4.459
Görüntülenme

Hakkında

Gazeteci Örsan Öymen'in oğludur. Temel eğitimini TED Ankara Koleji ve Bonn Amerikan Lisesi'nde aldı. 1987 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Felsefe bölümünden mezun oldu. Aynı yıl yüksek lisans öğrenimi için ABD'ye gitti. 1990 da New York Üniversitesi Felsefe Bölümü'nden mastır derecesini aldı. Mastır tezini "David Hume'un tümevarım sorunu" üzerine yazdı. Türkiye'ye döndükten sonra ODTÜ'de doktora öğrenimine başladı. 1999'da ODTÜ Felsefe Bölümü'nden doktora derecesini aldı. Prof.Dr. Örsan K. Öymen Işık Üniversitesi'nde ders vermektedir
Tam adı:
Örsan Kunter Öymen
Unvan:
Felsefeci, Akademisyen, Yazar
Doğum:
Berlin, Almanya, 20 Ağustos 1965

Okurlar

20 okur beğendi.
192 okur okudu.
4 okur okuyor.
110 okur okuyacak.
2 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
BENİM TANRIM VİCDANIMDIR! Başka Tanrı bilmem.
Reklam
Kötülüğün var olduğu bir dünyadan ve yaşamdan Tanrı'nın varlığı çıkmaz, aksine, Tanrı'nın varlığına yönelik kuşku çıkar. Bunun aksini savunmak, bu dünyadaki ve yaşamdaki kötülükleri, acıları ve haksızlıkları küçümsemek anlamına gelir.
Sayfa 96 - DestekKitabı okudu
Eğer burada durup daha ileri gitmeyeceksek neden bu noktaya kadar geldik?"
Sorgula
Tanrı her şeyin nedeni ise, kötülüklerinde nedenidir, bu durumda kötüdür ; kötülüklerin nedeni değilse, her şeyin nedeni değildir, bu durumda da zayıftır ve acizdir. Tanrı kötülüğe engel olmak istiyor ama olamıyor mu? O zaman zayıf ve acizdir. Engel olabiliyor ama istemiyor mu? O zaman kötüdür. Hem olabiliyor hem de istiyor mu? O zaman evrende neden kötülük vardır?
Sayfa 123Kitabı okudu
İnsanlığın ve uygarlığın gelişmesi, Tanrı düşüncesini kurgulamasıyla değil, ahlaklı ve erdemli olmasıyla olanaklıdır. 
Örsan K. Öymen
Örsan K. Öymen
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
128 syf.
4/10 puan verdi
·
3 saatte okudu
Kitap hakkında ne hissedeceğimi bilemiyorum ama sevemedim açıkçası. İlk başlarda kahramanımız Yaşat’ın felsefi düşünceleriyle iç çatışmalarını okuyoruz. Sonra araya farklı kahramanlar geliyor. Yaşat’ın arkadaşı Sartu’dan nefret ettim. Yaşat’ın ilişkilerinden nefret ettim. Ama kitabın sonundan daha çok nefret ettim. Sonu acele yazılmış gibiydi. En sevdiğim kısım ise Ayyaş’ın anlattıklarıydı. O hayvan sevgisiydi. Önerebileceğim bir kitap olmadı benim için.
Karanlıktan Yağan Kar
Karanlıktan Yağan KarÖrsan K. Öymen · Destek Yayınları · 201914 okunma
128 syf.
7/10 puan verdi
·
3 günde okudu
Öncelikle bu tip konularda içinde bulunduğumuz coğrafyayı,insanları anlayabilmek için kendi yazarlarımızı okumanın daha faydalı olacağı kanaatindeyim.Felsefi akımların temelleri çoğunlukla batıya dayanıyor ancak batının analizleri yer yer bizimle uyuşmayabiliyor veya çevirilerden kaynaklı sıkıntılar çekilebiliyor ve burada ülkemizde yapılan çalışmalardan faydalanmak devreye giriyor.Tabiki bu çalışmaların,sentezlerin objektifliği ve kapsamlılığı çok önemli.Yazarın bunu sağlayabildiğini düşünüyorum.Kitabın giriş bölümünde ülkemizdeki düzene bir eleştiri var ve laikliğin öneminden bahsedilmiş.İlerleyen kısımlarda ise ahlakın din kökenli olmadığı ve hume-nietzsche nin görüşleri yer alıyor.Bu kitabın benim açımdan en önemli kısmı Hume nin agnostik görüşü oldu.Din algısı a prioridir ve imana dayanır.Dolayısıyla tanrı sadece iman yoluyla vardır.A posteriorik olarak kanıtlanamaz.Dolayısıyla tanrının varlığını bilemeyiz.Hume nin agnostikliğini bu şekilde özetledim daha fazlası spoilera gireceği için merak edenler bu görüşle ilgili mekanizmayı kitabı okuyarak edinebilirler.Kitapta mevcut eğitim sistemiyle ilgili de ufak ama etkili bir eleştiri olduğunu not düşmek isterim.128 sayfalık bir kitap dili oldukça sade ve anlaşılır.
Tanrı Var mıdır?
Tanrı Var mıdır?Örsan K. Öymen · Destek Yayınları · 2018150 okunma
128 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
·
8 günde okudu
Başlıq: Tanrı var mıdır? Yazar: Örsan Öymen Səhifə:126 Janr: Fəlsəfə Nəşr: Destek yaynıları Hərkəsə salam, Kitabda Tanrılar,dinlər və "din" məfhumu barədə tarixə qısa nəzər yetirilir.Qədim filozofların bu barədə fikirlərindən,həmçinin, ateizm,deizm,teizm,aqnostisizm,fideizm və s. İnanclardan bəhs olunur. Kitab dili sadə və oxunaqlı idi.Qısa müddətdə oxunacaq kitablardandır.Mən yazarın mövzu barədə bəzi fikirləri bəyənmədim.Daha obyektiv olmasını istəyərdim.Kitabı oxumağa dəyər mi? Əlbəttə, oxuyun.Öyrənəcəyiniz,daha öncədən bildiyiniz,lakin dilinizin ucuna gəlməyən bir çox sualın cavabına kitabda rast gələcəksiniz.Əsas sualın cavabı isə,məncə,sizin ağıl və vıcdanınıza bağlıdır.
Tanrı Var mıdır?
Tanrı Var mıdır?Örsan K. Öymen · Destek Yayınları · 2018150 okunma
Resim