Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Özkan Eroğlu

Özkan EroğluWassily Kandinsky-Sanatta Tinsellik Üzerine yazarı
Yazar
Derleyen
Editör
Tasarımcı
8.0/10
36 Kişi
206
Okunma
20
Beğeni
2.715
Görüntülenme

Özkan Eroğlu Gönderileri

Özkan Eroğlu kitaplarını, Özkan Eroğlu sözleri ve alıntılarını, Özkan Eroğlu yazarlarını, Özkan Eroğlu yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
"Onlar gibi düşünmüyoruz, çünkü sanat ciddi değildir."
Dadacılar, "diyalektik bizi, zaten edineceğimiz görüşlere/ sıradan bir biçimde/ götüren eğlenceli bir makinedir." der.
Reklam
48 syf.
·
Puan vermedi
''Tin'' kelimesi iki anlamda kullanılır. Bunlardan biri ''ruh'', diğeri ise her şeyin kendisinden olduğu, maddi olmayan ''öz'' anlamındadır. Tanrı değil, lakin tanrının maddi unsurları yarattığı ham madde olarak düşünebilirsiniz. Eserde aranan bir ruh var. Bu ruh bize değil dünyaya aittir. Dünya dediği düzeni oluşturan her şeydir, tin dediği ise istenilen şey yani gayedir. Yazar bunları verirken insanın çeşitli noksanlıklarına dikkat çeker. Bu noksanlıklar bizleri öyle bir hale getirmiştir ki çeşitli virüsler, salgınlar, çatışmalar vs. gibi şeylerin yoğunluğu bir hayli artmıştır. Bu yaşananlar haliyle ''acaba dünya bizi ona yaptıklarımızın karşılığını mı alıyor?'' diye düşündürtüyor insanı. Yapılan her şeyin bir dönüşünün olduğu gerçeği göz önüne alınacak olursa, iyi veya kötü olarak inşa edilen ne varsa onların meyvesini yediğimiz bir gerçektir. Zihinde kalın.
Tin'i Arayan Dünya
Tin'i Arayan DünyaÖzkan Eroğlu · Tekhne Yayınları · 20202 okunma
14 Kitap & 3746 Sayfa
1.
Max Seeck
Max Seeck
-
Cadı Avcısı
Cadı Avcısı
2.
Katrine Engberg
Katrine Engberg
-
Kiracı
Kiracı
3.
Beyhan Budak
Beyhan Budak
-
Mutluluğu Kaybettiğin Yerde Arama
Mutluluğu Kaybettiğin Yerde Arama
⭐️⭐️⭐️ 4.
Musa Polat
Musa Polat
-
Sandıkçı
Sandıkçı
5.
Sevgi Ozan
Sevgi Ozan
-
Ancak Söndüğünde Parlayan
Ancak Söndüğünde Parlayan
⭐️ 6.
Margaret Mead
Margaret Mead
-
Samoa’da Ergen Olmak
Samoa’da Ergen Olmak
7.
Karen Robards
Karen Robards
-
Uyurgezer
Uyurgezer
8.
Özkan Eroğlu
Özkan Eroğlu
-
Uygarlık Tarihi
Uygarlık Tarihi
9.
Özgür İrenhür
Özgür İrenhür
-
Alfaların Dansı
Alfaların Dansı
⭐️ 10.
İmran Elagöz Taşkın
İmran Elagöz Taşkın
-
Kusurlu Heykel
Kusurlu Heykel
⭐️⭐️ 11.
Henry Handel Richardson
Henry Handel Richardson
-
Çocukluğun Sonu
Çocukluğun Sonu
12.
Irvin D. Yalom
Irvin D. Yalom
-
Nietzsche Ağladığında
Nietzsche Ağladığında
13.
Gürkan Can Kaya
Gürkan Can Kaya
-
Başka Türlü Bir Yaşamın Özlemi
Başka Türlü Bir Yaşamın Özlemi
14.
Clarissa P. Estes
Clarissa P. Estes
-
Kurtlarla Koşan Kadınlar
Kurtlarla Koşan Kadınlar
⭐️ Arkadaşlar bu ayı 14 kitap ile tamamladım ve beğendiğim kitapların yanına yıldız işareti ile okumanıza tavsiye olsun diye yardımcı olmaya çalıştım. Yeni yazarların kitapları ile tanışma şansım oldu fakat isim belirtmek ve insanların adını zan altında bırakmak istemiyorum en azından yeni kitabını okuduğum bir yazarımız burada herkesin kitabından okuduğu alıntıyı ve özeti bir kereye mahsus olarak paylaştı ama ne hikmetse benim kitabından olan alıntılarımı ve özetini paylaşma zahmetine bile girmedi oysa ben kendisine destek olmak istemiştim sağlık olsun. Halen söylüyorum paylaşımım silinmesin burada atılan alıntıları beğenip geçen, kitabın özetini paylaşırken 1 sayfa okumayan ve içinden 1 cümle alıp paylaşan kişiler halen mevcut. Mesaj konusu güzel oldu inşallah benim kitap konusunda emeğim de burada göz ardı edilemez.
Montaigne
"Her ben, başlı başına bir varlıktır: Başka bir yerde bulamazsınız onu ve çelişkilerle doludur. Kendisini çevreleyen ilişkilerinde, insan en yüce tepelere de çıkabilir, en baş döndürücü düşüşlere de uğrayabilir."
Sayfa 212 - TekhneKitabı okudu
.....mesele insanın bir bireyden daha çoğu olmasıdır.
Sayfa 154 - TekhneKitabı okudu
Reklam
Oswald Spengler ilk defa 1917'de yayınlandığı "Batının Çöküşü" isimli çalışmasında uygarlığı şöyle tanımlamaktadır: "Uygarlık, kendisine, bitkilerinkine benzer bir bağlılıkla sarıldığı, sınırları kesin olarak çizilebilen bir toprakta gelişip çiçeklenir. Bir uygarlık, çeşitli halklar, diller, teolojiler, sanatlar, devletler, bilimler biçimini alan gizligüçlerinin tümünü ortaya döküp gerçekleştirdiğinde ölür." Yine Spengler, "Her uygarlığın, doğan, olgunluk düzeyine ulaşan, silinip yok olan ve hiç bir zaman yeniden ortaya çıkmayan kendine özgü anlarım yolları var" demiştir.
Sayfa 56 - TekhneKitabı okudu
''Ahlâkî güç, içsel sağlamlık ve gözlem gücü sürekli arttırılmalıdır.''
Sayfa 31 - Tekhne YayınlarıKitabı okudu
''Arayanı bekleyen bilgi, arayandan esirgenemez.''
Sayfa 17 - Tekhne YayınlarıKitabı okudu
İçsel ihtiyaca karşılık vermeyen bir dışsal ihtiyaç süreci işlemeye başladı. Çünkü maddi yüzeyi korurken, tinsel yüzeyi de korumak zorundaydınız.
Reklam
Sanatçı tarafından doğanın taklidi, her zaman yeniden yaratma ve doğanın içinde veya dışında başka hiç kimsenin görmediğinin temsilinden oluşan yeni bir yaratımdır. Fakat sanatsal görme, yalnızca optik görme değil, aynı zamanda doğaya bakma anlamına da gelir: Sanatçı doğa kavramını, yani kendi doğa kavramını sunar; doğaya sadece yaşayan bir bütün olarak bakan kişi bir sanatçıdır.
Konu, modern resim için anlamını yitirmişti. Resimlerin içeriği onların süsleri olurken, estetik içerikleri artık akademik düzenlemelerle hiçbir ilgisi olmayan bir resim üslubuna evrilmişti.
Sanatçı bir araçtır. Neyin? Tinselliğin ve onunla bağıntılı olan yaratıcılığın
Hislerin aurasını anlamak, derin hislere ulaşmak, bunların da zihinle bağıntılarını sağlamak oldukça değerli uzanımlardır.
En büyük acı aşktır ve ancak aşkla doğaya yaklaşılabilir. Varlıklar arasına setler çeker ve hepsine hakim olmak ister. Şeyleri birbirlerine yaklaştırmak için birbirinden uzaklaştırır. Aşk iksirinden çekilen birkaç yudumla, acı dolu bir hayatın eksiklerini tamamlar.
120 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.