Plutarkhos

İskender - Sezar yazarı
Yazar
8.5/10
522 Kişi
2.284
Okunma
247
Beğeni
12,5bin
Görüntülenme

Plutarkhos

2.284 okunma, 247 beğeni - Plutarkhos kitapları, eserleri, Plutarkhos kimdir, öz geçmişi, Plutarkhos nereli gibi bilgiler, kitap incelemeleri ile yorumları, Plutarkhos sözleri ve alıntıları detaylı profili ile 1000Kitap'ta.
Gerçi geveze zorlayıcıdır hep, çünkü öyle bir taciz eder ki sizi, sanki kolunuza yapışır, sakalınıza asılır ve kocaman darbeler indirir sırtınıza!
Ruhun, cimrilik, hırs, lüks merakı gibi diğer hastalıklarının çabaları amaçlarına ulaşabilir, ama gevezeler için bu güçtür: Onlar dinleyici ararlar ve bulamazlar, daha da kötüsü, herkes tabana kuvvet kaçar onlardan.
Reklam
Gevezeliği önlemek için belki de en önemli iki yöntem şudur: dinlemek ve kendini dinletmek.
Sus çocuğum. Sükûtun çok yararı vardır.
Konuştuğunda kimsenin dinlemediği, başkası konuştuğunda da kendisinin dinlemediği gevezeyi tavsiyelere boğmak ne işe yarar!
"Bilgelikten yoksun bir adama akıl dolu sözler söylemek, tıpkı delik bir kabı doldurmaya çalışmak gibidir."
Reklam
Geri199
1.000 öğeden 991 ile 1.000 arasındakiler gösteriliyor.