Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Ralph Edney

Ralph Edneyİzafiyet Teorisi yazarı
Yazar
8.0/10
49 Kişi
158
Okunma
0
Beğeni
324
Görüntülenme

Ralph Edney Sözleri ve Alıntıları

Ralph Edney sözleri ve alıntılarını, Ralph Edney kitap alıntılarını, Ralph Edney en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Kusursuz bir çember ancak zihnimizde vardır. Gerçek dünyada yalnızca kusurlu örneklerini görürüz.
Reklam
En kısa mesafenin eğrileri, izafiyet jargonunda jeodezik diye bilinir. Dolayısıyla, kütleçekiminin var olduğu durumlarda bir cismin nasıl ilerlemesi gerektiğini bulmak için tek ihtiyacımız olan, gerekli jeodezik hesabı yapmaktır.
Metrik kavramı oldukça aşina olduğumuz bir kavramdır. Evrensel bir mesafeyi (düz bir uzay üzerindeki mesafe) eğri yüzeyler üzerindeki mesafelere dönüştürmenin bir yoludur bu. Tıpkı sabit bir zaman ve mesafe miktarını yolcu için ücrete dönüştüren taksimetreler gibi.
Einstein'ın birinci yasasının son şekli ( Öİ )
Kütleçekimi dışında bir kuvvet etki etmedikçe, tüm cisimler zamansı ya da ışıksı jeodezikler üstünde hareket eder.
Özel izafiyet, tüm maddenin ışık hızından az veya ona eşit bir hızla hareket etmesi gerektiğini söyler.
Reklam
Kozmik ışınlar dış uzayda yol alarak, neredeyse ışık hızında atmosfere çarparlar. Bu çarpışma yine ışık hızına yakın bir hızla hareket eden muonları ortaya çıkarır.
Platon algıladığımız tüm cisimlerin, yalnızca zihnimizde var olan kusursuz varlıkların birer gölgesi olduğunu ireli sürmüştü.
Hiç elektrik alanı olmadığında basit manyetik alanlar ortaya çıkabilir. Ancak genelde, bir elektrik alanının yoğunluğu zaman içinde değişkenlik gösterirse, ortaya manyetik alanlar çıkar. ( bunun tersi de geçerlidir)
Einstein denklemleri bir bölgede ne kadar çok madde varsa, uzay-zamanın o bölgede o kadar fazla büküleceğini belirtir. Dolayısıyla, o bölgeye ne kadar çok madde çekilirse, bir cismin ordan kaçması o kadar zor olur.
Reklam
E = pc formülü, ışığın parçacık teorisidir. Öte yandan ışık aynı zamanda dalga olarak da düşünülebilir: E = hf.
Klasik fizikte bir duvara tenis topu fırlatırsanız, top daima geri seker. Çünkü duvarın içinden geçmeye yetecek enerjiye sahip değildir. Kuantum ölçeğindeyse, örneğin elektron gibi mikroskopik bir örnek söz konusu olduğunda, elektronun mucizevi bir biçimde duvarın diğer tarafında belirme olasılığı vardır.
Immanuel Kant :
Uzay ve zamanı algılamamızı sağlayan şey, zihinlerimizin koşullanmışlığıdır.
Görünüşe bakılırsa uzay ve zaman, izafiyette bile tamamen birbirinin eşiti değil. Zeten de öyle olmalı. Çünkü uzayda ileri ve geri hareket edebiliyoruz ama zamanda edemiyoruz.
Sayfa 70 - NTV Yayınları - Uzay-Zaman JeodezikleriKitabı okudu
İnsan matematiği asla anlayamaz, sadece ona alışır. ~ John von Neumann (1903-1957)
Sayfa 39 - NTV YayınlarıKitabı okudu
57 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.