Ramazan Sarısakal

Ramazan SarısakalApophenia yazarı
Yazar
8.7/10
75 Kişi
266
Okunma
68
Beğeni
5,2bin
Görüntülenme

Ramazan Sarısakal Yorumları ve İncelemeleri

Ramazan Sarısakal yorumları ve incelemelerini, Ramazan Sarısakal kitabı hakkındaki okur görüşlerini , Ramazan Sarısakal puanlarını 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
175 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
27 saatte okudu
Kitabı beğendim, akıcıydı. Kısa kısa denemelerden oluşuyordu, okurken işte bu, çok haklı dediğim ve gülümsediğim yerler çok oldu. Yazar sık sık farklı yazarların düşüncelerinin ortak yerlerini bize sunmuş. Hiç aklıma gelmeyecek yazarları bir arada vermiş ve farklı kitaplara çok gönderme yapmış (güzel açıdan tabi) insana aralarında bilmediği kitaplar olunca, bu kitabı mutlaka okumalıyım, bunuda okumalıyım dedirtiyor sürekli olarak. Beğendim, ortalama güzel bir kitaptı.
Apophenia-Rastlantıların Ötesinde
Apophenia-Rastlantıların ÖtesindeRamazan Sarısakal · Okur Kitaplığı · 2017170 okunma
184 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
Merhaba arkadaşlar! Bugün size #kintsugi adlı bir kitap ile geldim. “Kitabın ismi olan ‘Kintsugi’ kırılan bir nesneyi altın ile yapıştırarak tamir etmek anlamına gelen bir Japon geleneğinin adıdır. Kırılan kısımları kapatmak şöyle dursun adeta o kırıklar sayesinde nesneyi eskisinden çok daha değerli bir hale getirme uğraşıdır diyebiliriz Kintsugi için özetle. Kintsugi felsefesi açısından kırılma, bir yok olma anlamına gelmiyor, aksine yeni bir var olma şekli olarak kabul ediliyor.” Anlamını okuduğunuz gibi kitap bize kırılanın eskisinden de değerli olabileceğini anlatıyor. Asıl olanın onarabilmemiz olduğunu böylelikle eskisinden daha değerli olabileceğini gösteriyor. Biz bir çok kayıp verirken elimizdeki kırıkları onarmayarak kayıpların arasına dair edebiliyoruz. O zaman kayıpları bırakın elimizde kırık da olsa var olan duygularımıza, hayatlarımıza ve anılarımızı toparlayabildiğimiz kırık olan her şeyi onaralım öyle yapalım ki eskisinden daha değerli olsun!..
Kintsugi
KintsugiRamazan Sarısakal · Okur Kitaplığı · 201934 okunma
Reklam
112 syf.
·
Puan vermedi
Yazarın bu kitap yaşayamama kılavuzudur sözüyle başlıyoruz kitaba. İnsanın uyanmasından uyumasına kadar günlük hayatta yaşadığı olayların birçoğuna değiniyor yazar. Ayrıca değindiği konulara ünlü düşünürlerin sözleriyle de destekleyerek bir bütünlük oluşturmuş. Yaşadığımız olaylar bizlere günlük bir rutin olarak gelir. Mesela uyanır uyanmaz kahvaltı yapmak. Masadaki zeytini yemesekte onun orda olduğunu bilmek bizleri mutlu eder. İşte bu tarz davranışlar rutinlikten daha çok taklit olur bizim için. Sıradan gördüğümüz, önemsemediğimiz olayların bizler için ne kadar önemli olduğunu felsefi bir yolla yüzümüze vuruyor yazar. Felsefe kitaplarını okumayı çok sevmesem de bu kitabı okuması çok keyifliydi benim için. Farkındalık yaratacak yaşamımızı sorgulayatak bilgiler mevcut içerisinde. Deneme türünde yazılmış samimi ve içten bir anlatımı vardı. Felsefe türü sevenlere veya başlangıç yapanlara tavsiye ederim.
Sıradan Bir Gün
Sıradan Bir GünRamazan Sarısakal · Okur Kitaplığı · 202218 okunma
168 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
7 günde okudu
"Apophenia" denilen bir davranış vardır. Bu davranış, insanların birbirinden ilgisiz, bağımsız gibi görünen ya da öyle olan soyut ve somut varlıklar arasında bir bağlantı, bir desen, eşleşme bulma eğilimidir. Kitap alıntılarıyla hayatımızın desenlerini eşleştirme ortamı sağlıyor bir bakıma. "E* G**'e hayatı anlamlı kılma çabasında faydası olması dileğiyle " notuyla açtım kitabın sayfalarını. Felsefenin yolunu çizen bir çok düşünürdan alıntılar barındıran denemelerden oluşuyor . 'Protezlere dair' adlı denemede Baudelaire ait " Nerede değilsem orada mutlu olacakmışım gibi "alıntısını görünce gözbebeklerim büyüdü. Tanıdık, çok tanıdık ancak daha önce tanışılmamış cümlelerle karşılaştım. Apophenia hayatıma anlam kattı mı bilemiyorum. Ancak grilerime renk kattı diyebilirim. Farkındalık dağıtıyor kitap sayfaları... Uzun bir yürüyüşün ilk adımı için ideal bir okumaydı. Okumanızı tavsiye ederim : )
Apophenia
ApopheniaRamazan Sarısakal · Okur Kitaplığı · 2017170 okunma
112 syf.
·
Puan vermedi
İçinde on yedi bölüm bulunan bir felsefe kitabı. Yazarın ‘yaşayamama klavuzu’ dediği kitapta farketmeden yaptığımız günlük rutinlerimizi, felsefi yönden ele alarak bakış açımızı değiştirmemizi sağlıyor. Çeşitli şair, yazar ve düşünürlerin sözlerinden örneklerle de önerilerini destekleyerek, günlük hayatta yaşadıklarımızın sıradanlaşmasındaki rutinin ne kadar değerli ve farkında olarak yaşamamızı öğütlüyor. Felsefi bir dille yazılmış olsa da, yazarın sıkmayan bir anlatım tarzı vardı. Fazla uzatmadan günlük olaylarımıza başlıklar halinde değinip, farketmemizi sağlıyor. Okuru düşünceye sevkeden, daha önce farkına varılmayanları farkettiren, aslında önemli olanların sıradanlaşmaya başlamasındaki etkenlerle harika tespitler yapan bir kitap. Genelde felsefeden uzak duran okurlar için iyi bir başlangıç olabilir. #SıradanBirGün ^ ^ #alıntı Rüzgârın dokunmasını da örneğin sadece üşümek olarak değil adeta yaşamın kendisini hatırlatmak için dokunması olarak algılıyorum çoğu zaman. ^ Kendimi hayal kurarken yakaladığımda hep suçüstü yapmış ve yapılmış gibi hissediyorum. ^ ^
Neslihan Saraç
Neslihan Saraç
@r_sarisakal #bloghemsire #tavsiyekitap #gülceylekitaplar
Sıradan Bir Gün
Sıradan Bir GünRamazan Sarısakal · Okur Kitaplığı · 202218 okunma
168 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
35 günde okudu
Yazar Ramazan Sarısakal kitabı yazma nedenini şöyle açıklıyor Twitter adresinde: "Yazmayı becerdiğimin iddiası değil bu kitap, yazmamayı beceremediğimin itirafı.. "Sessizliğimi kaybettim" diyen Blanchot'dan ilhamla.."
Apophenia
ApopheniaRamazan Sarısakal · Okur Kitaplığı · 2017170 okunma
Reklam
112 syf.
·
Puan vermedi
#okudumbitti Merhabalar ‍️ Bugün sizlere https://1000kitap.com/gulceylekitaplar 'ın moderatörlüğünde okuduğumuz
Neslihan Saraç
Neslihan Saraç
'ndan çıkan değerli yazarımız @r_sarisakal 'ın kaleme aldığı #sıradanbirgün adlı bir kitap ile geldim Bu kitap, bir yaşayamama kılavuzudur. Evet yanlış duymadınız Bizlere sıradanmış gibi görünen olaylara baktığımızda aslında bu olayların birer taklitten ibaret olduğunun farkına varıyoruz. Yazarımız bu olayları ünlü düşünür ve yazarların görüşlerinden örnekler vererek okurlarını bilgilendiriyor. Kitap, felsefî bir anlatımla kaleme alınmasına rağmen okurunu sıkmayan bir dil kullanılmış. Kitabın içerisine serpiştirilmiş olan ünlü düşünürlerin alıntılarını çok beğendim Çokca altını çizdiğim yerler oldu Siz de felsefe türüne temkinli yaklaşanlardan biriyseniz kolay okunan ve bakış açınızı değiştirecek olan bu kitabı önerebilirim #alıntı " Bir şeylerin sonuna geldiğinizi anlamanın en kesin yolu sık sık geriye bakma ihtiyacı duymanızdır." #kitap #kitaponerisi #kitapyorumu #gülceylekitaplar
Sıradan Bir Gün
Sıradan Bir GünRamazan Sarısakal · Okur Kitaplığı · 202218 okunma
168 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
O kadar cok alıntı paylasiminda bulundum ki..oradan anlamissinizdir bu kitabi ne kadar cok sevdiğimi. Felsefeye ve edebiyata ilgi duyan herkesin şiddetle okumasini tavsiye ederim. Ancak hizla ve bir cırpida degil üzerine uzuunca düşünerek hazmederek okunmali. Çok değerli kelimelerin bir araya gelip cok degerli bir eser ortaya çıkardigini düşündügüm icin bir kere okumakla yetinmeyeceğim.
Apophenia
ApopheniaRamazan Sarısakal · Okur Kitaplığı · 2017170 okunma
112 syf.
·
Puan vermedi
Herkese Selammmm İnsanı düşünmeye sevk eden güzel bir eserin yorumu ile geldim. Yazarın kalemi ile ilk kez tanışıyorum. Ve oldukça hoşuma giden cümleler ve örnekler vardı içerisinde. Yazar eserin başlangıcında " bu kitap bir yaşayamama kılavuzudur" diye bir cümle kuruyor. İlk başta anlamak zor gelsede okudukça kurulan bu cümlenin ne kadarda doğru bir izah şekli olduğunu anlıyorsunuz. Yazar günlük hayatımızda bizler için sıradan olan şeylerin aslında ne kadar da önemli olduğundan bahsetmiş. Okurken " neden daha önce farkına varamamışım " diyorsunuz. Severek okuduğum bir çok tespit vardı. Birçok kıymetli yazardan alıntılara da yer vermiş eserinde yazar. Altı çizilip hayata rehber edilecek bir çok güzel cümle vardı tavsiye ediyorum. Okudum, okuyun.
Sıradan Bir Gün
Sıradan Bir GünRamazan Sarısakal · Okur Kitaplığı · 202218 okunma
152 syf.
·
Puan vermedi
·
4 günde okudu
Merhabalar değerli kitapseverler bugün sizlere Ramazan Sarısakal'ın kaleminden Hayali Günlükler adlı kitabı tanıtmak istiyorum. Kitapta on beş farklı yazar ve düşünürlerin günlüklerini ve günlük hayata dair olan duygu ve düşüncelerini okuyoruz. Yazarın anlatım tarzı o kadar akıcı olmuş ki sanki böyle yanımda sohbet ediyormuş gibi hissettim okurken. Çok severek okuduğum bir kitap oldu. Yazarın kalemine sağlık okuyucusu bol olsun.
Hayali Günlükler
Hayali GünlüklerRamazan Sarısakal · Okur Kitaplığı · 201843 okunma
Reklam
168 syf.
10/10 puan verdi
Düşmeler öğretir insana yürümeyi. Yara izleri rütbeleri gibidir iyi bir yolcunun. * Beklemenin de bir sonu vardır ancak beklemiş olmanın bir sonu yoktur. * Bazı yolculuklara çıkmak için bavulları boşaltmak gerekir. Elinizdekiler değil, elinizdir lazım olan, aklınızdakiler değil aklınız, yüreğinizdekiler değil yüreğiniz. * Baktıklarımız artarken gördüklerimizin azalması, duyduklarımız artarken dinlediklerimizin azalması, dokunduklarımız artarken hissettiklerimizin azalması… Bize gelmekte olanı haber veriyor aslında. * Eksileni dışarıda aramamak gerek… Evet, bir gerçeğimiz var ve bu gerçek içimizde bir yerde eksile eksile oluyor… Biz ise arta arta yok oluyoruz… * Dışarıdan bakıldığında imkânsız gibi görülen iki şey arasında bağı ya deliler kurar ya dehalar. * Tüketimin üzerine en çok yatırım yaptığı iki nokta: Beden ve ev. * Kusurun da bir güzelliği vardır. Bize eksik yanımızı hatırlatır. * Var olmanın, bağlı olmanın, ayrı olmanın ve yitik olmanın dehşeti. * Özlem, boşta kalan bir el ya da elde kalan bir boşluk. * Sonbahar kışın habercisi değildir… Zannedildiği gibi gelmekte olan soğukluğu haber vermez sonbahar; giden sıcağı, ateşi, yangını haber verir… Yanmışlığı sararmışlığıyla anlatır… Tıpkı zamanın yakıcılığını anlatan sararıp solmuş bir fotoğraf ya da bir mektup gibi… * Teşhir etmenin altında yatan mantık, saklayacak bir şeyim yoktan ziyade, gösterecek başka bir şeyim yoktur.
Apophenia
ApopheniaRamazan Sarısakal · Okur Kitaplığı · 2017170 okunma
168 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
11 günde okudu
Freud, Lacan, Otto Rank, Fromm gibi isimlerle psikolojiye dair, Shakespeare, Goethe, Wilde, Proust, Pavese, A.Hamdi gibi isimlerle edebiyata dair, Deleuze, Nietzsche, Heidegger, Ockhamlı William gibi isimlerle felsefeye dair bir yolculuk
Apophenia
ApopheniaRamazan Sarısakal · Okur Kitaplığı · 2017170 okunma
·
Puan vermedi
Merhabalar. Öncelikle kitabın adının anlamı o kadar hoşuma gitti ki... Kintsugi... Kırılan bir nesneyi altın ile onarmak. Kitapta fa denildiği gibi hem daha kusurlu hem daha değerli. Kırıldığı için fazla kusurlu ama bir o kadar da değerli. Benim için hep aklımda kalacak bir kelime olacak. Nadiren okuduğum ama çok sevdiğim bir tarz ile buradayım. Eleştiri, yorumlama tarzını çok severim ve zaten sık sık da yapıyorum. Genelde kitap eleştirileri okurum, filmleri de izleyeceğim zaman okurum. Bu kitabımızda çeşitli filmlerin yorumları bulunuyor. En sevdiğim kısmı da anlatımın merak uyandırıcı olması. Şu anda birçok filmi merak ediyorum ve listeme de aldım.
Kintsugi
KintsugiRamazan Sarısakal · Okur Kitaplığı · 201934 okunma
184 syf.
·
Puan vermedi
·
4 günde okudu
"Daha kusurlu ve daha değerli" Kintsugi kırılan bir nesneyi altın ile yapıştırarak daha değerli hale getirmek için yapılan bir Japon geleneğidir. "Daha kusurlu ve daha değerli" sözü bu geleneği çok güzel özetliyor. Felsefe daha önce hiç okumadığım hatta ağır gelir diye çekindiğim bir tür ama kitapta anlatılmak istenenler, filmlerden kitaplardan irili ufaklı parçalarla okuyucuya sunuluyor. Acı ile sefalet arasında bir ayrımı yapmak gerekirse acı size kırılabilir olduğunuzu sizi zorlayarak, canınızı yakarak öğretir, sefalet ise kırarak öğretir, kırılabilir olduğunuzu.. Bireyi kendi için düşünmeye sevk eden bir kitap, felsefe okumayı sevenlere kesinlikle tavsiye ediyorum. Okumalısınız, kitapla kalın ‍️
Kintsugi
KintsugiRamazan Sarısakal · Okur Kitaplığı · 201934 okunma
184 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
1 saatte okudu
Merhaba arkadaşlar! Bugün size #kintsugi adlı bir kitap ile geldim. “Kitabın ismi olan ‘Kintsugi’ kırılan bir nesneyi altın ile yapıştırarak tamir etmek anlamına gelen bir Japon geleneğinin adıdır. Kırılan kısımları kapatmak şöyle dursun adeta o kırıklar sayesinde nesneyi eskisinden çok daha değerli bir hale getirme uğraşıdır diyebiliriz Kintsugi için özetle. Kintsugi felsefesi açısından kırılma, bir yok olma anlamına gelmiyor, aksine yeni bir var olma şekli olarak kabul ediliyor.” Anlamını okuduğunuz gibi kitap bize kırılanın eskisinden de değerli olabileceğini anlatıyor. Asıl olanın onarabilmemiz olduğunu böylelikle eskisinden daha değerli olabileceğini gösteriyor. Biz bir çok kayıp verirken elimizdeki kırıkları onarmayarak kayıpların arasına dair edebiliyoruz. O zaman kayıpları bırakın elimizde kırık da olsa var olan duygularımıza, hayatlarımıza ve anılarımızı toparlayabildiğimiz kırık olan her şeyi onaralım öyle yapalım ki eskisinden daha değerli olsun!.. Film izlerken, kitap okurken nasıl seçimler yaparak bir yol izlememiz gerektiğini, vaktimizi nasıl daha verimli ve kaliteli geçirebileceğimizi bunların yanı sıra bir çok film ve kitaptan bahşetmiş. Yazarımız öneri için olmazsa bile izleme kalitesini ele alarak bahsettiği fillerden merak ettiklerimi listeme aldım. İnsanın ruhuna ışık tutan ruhunun nasıl karanlıktan çıkarabileceğini gösteren bu eser bir çok noktada bizim kendimizi silkelememize neden olarak yaşam tarzımıza küçük dokunuşlarla daha iyi hale gelmesini sağlıyor. Kalemini severek okudum. Konusu ilginizi çektiyse mutlaka alın ve okuyun. Yazarın kalemi daim olsun.
Neslihan Saraç
Neslihan Saraç
@r_sarisakal https://1000kitap.com/dilhunn__
Kintsugi
KintsugiRamazan Sarısakal · Okur Kitaplığı · 201934 okunma
28 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.