Rıfat Miser

Rıfat MiserÇevre Eğitimi yazarı
Yazar
0.0/10
0 Kişi
7
Okunma
0
Beğeni
278
Görüntülenme

Rıfat Miser Sözleri ve Alıntıları

Rıfat Miser sözleri ve alıntılarını, Rıfat Miser kitap alıntılarını, Rıfat Miser en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Yetişkin bir insanın günde 2,5 kilogram suya, 1,5 kilogram yiyeceği gereksinimi olmasına karşılık, 15 kilogram havaya gereksinimi vardır.
Madenler çevre kirliliğine neden olmaktadır. Ama insanlar buradan ekonomik ve sosyal kazanç elde ettiklerinden çevre kirliliğini göz ardı etmektedir.
Reklam
... atık miktarının doğanın temizleme gücünün üstünde olması, yine kirlenmeye yol açmaktadır: kentler baca ve egzoz dumanlarıyla dolmakta, büyük çöp yığınları oluşmakta, sular kirlenmektedir.
... 25 metre boyunda bir kayın ağacı 1 saatte 2,35 kilogram karbondioksit tüketmekte, yaklaşık 20 kişinin 1 saatlik oksijen ihtiyacını karşılamaktadır. Bir hektar genişliğindeki kayın ormanın 68 ton toz parçacık ve benzeri katı maddeleri tutmaktadır. 50 metre genişliğinde bir park veya orman şeridi trafik gürültüsünü 20-30 desibel ölçüsünde azaltmaktadır.
Çevre duyarlığına ilişkin araştırmalar çevre ile ilgili kitapların, video filmlerinin, müziklerin ve diğer materyallerin de öğrenenlere çevreye ilişkin olumlu tutumlar verebildiklerini göstermektedir. Benzer biçimde, dağ fotoğrafçılığı gibi çevre ile ilgili işler de bireylerin pek çoğunun duyarlı muhtemelen özendirmektedir.
Sayfa 105Kitabı okudu
Öğrencilerin bitmiş pillerin çevre ve insan sağlığına etkilerine ilişkin araştırmalar yapması yoluyla pil atıklarının çevreye ve insan sağlığına verebileceği zararları ifade edebilmesi gerekir.
Sayfa 129Kitabı okudu
Reklam
Donatma Projeleri: Bunlar çevre korumada ve iyileştirmede yararlı olabilecek bazı fiziksel olanakların yapilmasını içeren projelerdir. -Kuş ya da yarasa evleri yapma, -Ev veya topluluk kompostlama kolaylıkları geliştirme, -Bisiklet yolu kurma, -Açık hava derslipi gibi bir çevreci öğrenme merkezi kurma, -Okulun iç bahçesini doğal bir inceleme merkezine dönüştürme, -Bir sera kurma ve bakma, -Rüzgar kesici bitkiler dikme veya bir yamacı ormanlaştırma gibi erozyon önleyici projeler yürütme, -Bir okul akvaryumu veya göleti yapma, -Hayvan boynuzları, tarihi doğal olaylar, gazetelerde yerel ve ulusal çevre haberleri ve öğrenenlerin çevreci proje ve etkinliklerini içeren bir vitrin inşa etme.
Sayfa 116Kitabı okudu
Ağaç rolünü üstlenen bir öğrencinin insanların çevreye ve Kendisine vermiş olduğu zararlardan dolayı Yaşamının nasıl güçleştiğini anlatması kendisinin de hakları olduğunu belirtmesi ve bu hakların korunması için çocuklardan yardım istemesini içeren bir sahne oyunun sonunda öğrencilerin ağacın ve tüm doğanın nasıl korunması gerektiğini tartışmaya başlaması etkinliği yoluyla öğrencilerin çevrenin korunmasının ve gelecek kuşaklara aktarılmasının bir vatandaşlık görevi olduğunun bilincine varması.
Sayfa 130Kitabı okudu
Mutalizm: Bu ilişkide karşılıklı olarak yarar sağlamak zorunlu bir koşuldur.
Hücre içinde yaşama oluşturan bütün işlemlerin yerine getirilebilmesi için enerji gerekir. Bu enerjinin kaynağı güneştir. Bitkilere yeşil rengi veren klorofil yüzeyine çarpan ışığı tutar; önce elektrik enerjisine şekere dönüştürür. Şeker, bitkinin yapımı için yanabilir bir enerji kaynağı olarak kullanılır. Bitkiler; ışık enerjisi+karbondioksit+su moleküllerini tüketip bunlardan şeker ve oksijen üretir. Hayvanlar ve insanlar kendi vücutlarının yapımı için gereken enerjiyi bitkileri ve hayvanları yiyerek elde ederler.
Reklam
DNA bilgidir, hücre içinde etkileştiği diğer moleküllere ne üreteceklerini nasıl davranacaklarını söylemektedir. Dolayısıyla DNA olmasaydı yaşam olmazdı.
.. orman toprağı korumaktan yağış sularının gelişigüzel akıp yerine göre sel, taşkın ve heyelana neden olduktan sonra göl ve denizlere akıp gitmesine de engel olmaktadır. Ormanlar tuttukları sularla yüksek nitelikli içme ve kullanma suyuna kaynak oluşturmaktadır. Ormanca zengin yörelerde kuraklık görülmez. Orman şiddetli rüzgar, kar fırtınası ve aşırı sıcaklıklara karşı koruyucu bir işleme sahiptir. Çığ oluşmasını önler. Bol oksijen üretimi havadaki toz ve benzeri zararlı maddeleri tutma ve gürültüyü azaltma gibi toplum sağlığını koruyan yararları vardır. Manzara ve güzellikleri seyir yerleri, dinlence alanları, koşu ve yürüme yolları ile insanların ruh ve bedensel sağlığı için eşsiz bir ortam oluşturur. Ulusal savunmada hem bir ekonomik güç hem de bir engelleme aracıdır. Eğitim ve bilimsel araştırmalar için canlı bir laboratuvardır.
Atıkların (evsel, sanayi, tıbbi, kurumsal vb.) çevreye vereceği zararı önlemek için uygun bir şekilde geri dönüştürülmesi veya imha edilmesi gerektiğini, teknolojik sistemlerin oluşturduğu atıkların (kimyasallar, plastikler, metaller vb.) yönteminin önemli bir toplumsal sorun olduğunu anlar.
Sayfa 127Kitabı okudu
... Eğer teknolojiyi geliştirmeseydi, doğanın verdikleri ile yetinmek durumunda kalırdı ve o zaman doğanın kaynaklarını doğanın kendine yenileme gücünü üstünde kullanması; doğanın temizleme gücünün üstünde atık çıkarabilmesi; plastik gibi doğada bulunmayan maddeleri doğaya katması olanaklı olmazdı.
Güzellestirme Projeleri: Bunlar işlevsel olmaktan çok olumlu estetik duygular oluşturmaya yönelik olan fiziksel yapıp etmelerdir. -Okul avlusunda veya topluluk alanlarında çöpleri temizleme, -Bahçeyi agaçlandırma, -Yerel bitkiler kullanarak bahçenin çevre düzenlemesini iyileştirme, -Doğal bir yolu temizleme veya tasarlama, -Yerel bir gölü temizleme, -Okul veya topluluk için organik bir bahçe dikme.
Sayfa 117Kitabı okudu
41 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.