Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Şaban Öz

Şaban ÖzBir Bedevinin Günlüğü yazarı
Yazar
Editör
8.7/10
100 Kişi
557
Okunma
43
Beğeni
4.160
Görüntülenme

Şaban Öz Sözleri ve Alıntıları

Şaban Öz sözleri ve alıntılarını, Şaban Öz kitap alıntılarını, Şaban Öz en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
AH, O KİBİR YOK MU O KİBİR !!!
"Oysa kibir mağlubiyettir. Kibir hezimettir. Kibir yokluktur."
Sayfa 67 - Endülüs Yayınevi
Adaleti yerine getirirken çıkarlarınıza uymayın...
Reklam
Zulmün gündüzde olduğu yerde adalet gecede kalmamalı!
"...şeytan dünyamızı terk etmişti. Onun işlerini uzun süredir bu topraklarda insanlar üstlenmişti."
Bilindiği üzere Mekke, ekonomik yönden dışa bağımlıydı. Buna rağmen Kureyş'in kurduğu ve yönettiği ticari sistem neticesinde Mekke bölgenin en zengin şehri olmuş; Kureyşliler de adeta coğrafyanın tek hakimi konumuna gelmişlerdi. Ticari zenginliğe bağlı olarak riba ve tefecilik yayınlaşmış; mevcut ekonomi ve kabile düzeninde zenginler daha da zenginleşirken, toplumun alt kesimini oluşturan yoksullar, kimsesizler, zayıflar, köleler daha da kötü bir duruma düşmüşlerdir. Ancak Kureyş, kendi fakirlerini en azından doyuruyordu. Nitekim İslam öncesi dönemde misafirperverlik, akrabayı gözetmek, yoksul ve çaresizi korumak övülen davranışlar arasındadır. Toplumda böyle bir kabulün olması da bu tür tutumların sadece teoride kalmadığı, günlük yaşamda da karşılık bulduğunu göstermektedir. Tabii yine de bütün toplumun, "fakire yardım etme" ekseninde bir araya geldiği şeklinde bir genelleme içerisine giremeyiz. İleri gelenlerden olup kibir ve kötü ahlak ile tanınmış olan bazı isimler, toplumun zayıf kesimine karşı son derece acımazsızca hareket etmeye devam etmişlerdir. Kur'an, "yoksulu doyurmaya teşvik etmemeyi" (107/ Maun, 3)o toplumdaki birilerinin vasıfları arasında saymaktadır ki, bu bile başlı başına mevcut duruma dair önemli bir göstergedir. Bu yüzdendir ki, daha Mekke döneminde Kur'an yardımlaşmayı, fakirleri gözetmeyi İslam ile şirk arasındaki farklardan biri olarak teyit etmiştir. Neticede Mekke'nin ekonomik sisteminde zenginler tarafından dönem dönem karınları doyurulan yoksullar bulunmaktadır ve Kur'an ilk andan itibaren bu kişilere karşı olumsuz tavır içerisinde olanları ciddi anlamda eleştirmiştir.
Reklam
Tarihin her döneminde 'bilgi', iktidarla -günümüzde buna sermayeyi de eklememiz gerekecektir- doğrudan bir bağ içerisinde olmuştur. Bilgiyi tekelinde tutanlar veya bilgiden faydalanmasını bilenler kendi medeniyetlerini inşâ etmişler veya bilgiye hakim oldukları müddetçe uygarlıklarını idâme ettirmişlerdir.
Mutim bin Adi
Eğer Muhammed yalancı ise bilin ki Kureyş'te doğru kalmamıştır, eğer Muhammed deliyse bilin ki Kureyş'te akıllı kalmamıştır.
Hz. Peygamber, kendisinden sonra hilafeti ümmetine bırakmış, hiçbir aile veya şahsa bırakmamıştır.
Sayfa 91 - Endülüs
"Sen daha önce bir kitaptan okumadın ve elinle kitap yazmadın..." ayeti ışığında Hz. Peygamberin (sas) okuma yazma bilmediğini söyleyebiliriz.
Sayfa 84 - Endülüs
Reklam
Hz Hatice, Peygamberimizle evlendiğinde 28 yaşındaydı.
Sayfa 67 - Endülüs- İbn Sa'd- Tabakâtu'l - Kübra 8 Cild,17
Garanik Kıssasıyla Habeşistan hicreti arasında bir bağlantı kurulması tarihi ve mantıki dayanaktan yoksundur. Buna ek olarak Garanik Kıssası birçok araştırmacı tarafından değişik açılardan tenki­de tabi tutularak mevzlıluğu ispatlanmıştır. Bu tenkid nokta­ larının başlıcaları şunlardır: a. Kur'an-ı Kerim açısından: Necm Suresinin bizzat ken­
Sevgi-saygı
Insanların birbirini sevmesinin basit bir ahlaki davranıştan çok daha öte bir yaşam modeli olduğunu belirtmeliyiz. Aynı şekilde saygının bir tercih veya erdemden çok, insan olmanın öncelikli şartları arasında yer aldığı kanaatindeyiz. Insanın kendisine, çevresine, Yaratıcısına olan saygısının da yaşam kalitesini etkileyeceği malumdur.
Sayfa 50 - Endülüs yayınlarıKitabı okudu
Cehalete karşı topyekûn bir mücadelenin verilmesi kaçınılmazdır.
İlk siyer kaynakları şunlardır : -Urve, el-Meğâzî, -Zührî, el - Meğâzî, -Musâ b. Ukbe, el - Meğâzî, -İbn İshâk, es-Sîre, -Vâkıdî, el-Meğâzî, -İbn Hişâm, es-Sîre, -İbn Sa'd, et-Tabakât, -Belâzurî, Ensâb Bu kaynaklarımız ilk üç asırdaki eserler olup, sonraki kaynaklar bunlardan faydanılarak telif edilmiş eserlerdir.
411 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.