Selahaddin Yaşar

Selahaddin YaşarBediüzzaman Kimdir? yazarı
Yazar
6.6/10
8 Kişi
50
Okunma
4
Beğeni
2.122
Görüntülenme

Hakkında

Asıl adı Selahaddin Yaşar. 1953 yılında, Mersin iline bağlı Anamur ilçesinin Kızılca köyünde doğdu. İlkokulu köyünde, ortaokul ve liseyı Anamur'da bitirdi. İstanbul üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden mezun oldu. Uzun yıllar İstanbul'da edebiyat öğretmeni olarak çalıştı. Başta Yeni Asya, Bizim Aile, Köprü, Can Kardeş olmak üzere pek çok gazete ve dergide bu mahlasının yanı sıra asıl adı ile de yazılar yazdı. Moral FM'de, Bizim Radyo'da, Dost TV'de edebiyat sohbetleri yaptı. Halen haftalık yazılar yazıyor, konuşmalar yapıyor. Evli ve üç çocuk babasıdır.
Unvan:
Şair, Yazar
Doğum:
Anamur, Mersin, Türkiye, 1953

Okurlar

4 okur beğendi.
50 okur okudu.
1 okur okuyor.
17 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
''İmtihan'' denildiğinde üstad bediüzzaman'ın şu sözü aklınıza gelsin, ''Defalarca eleklerden eleneceksiniz, altın mısınız, bakır mısınız diye.''
İmâm-ı Rabbani hazretleri, "Ehl-i beyti sevmemek, Hâricilik, ashaptan teberri (yüz çevirmek) Rafizilik, bütün ashabı sevmek ve saymakla birlikte Ehl-i Beyti sevmek de Sünniliktir." diyerek muhataplarını ifrattan ve tefritten kurtarıp Ehl-i sünnet i'tikadında birleştirmeye gayret etti.
Reklam
Bu mektup Mevlana Emanullah Fakîh'e yazılmıştır.
"Girmek isteyen için tarikatın zaruri şartlarının başında, Ehl-i sünnet ve'l cemaat alimlerinin Kitap ve Sünnet'ten çıkarıp ortaya koydukları iman esaslarını benimsemek vardır. Kitap ve Sünnet'in anlattıklarını, yine o alimlerin anladıkları mâna içinde anlamak da - başka te'villere girmemek- bu yolun zaruretlerindendir. Faraza keşif ve ilham yoluyla kalbine, onların anladıkları manalara aykırı manalar gelse, onlara itibar edip berikilerden Allah'a sığınması gereklidir."
Sayfa 106 - 1.Cilt 286.mektupKitabı okudu
İmâm-ı Rabbani hazretleri, "Bütün tarîkatların nokta-i müntehası hakaik-ı imaniyenin (iman hakikatlerinin) vuzuh ve inkişafıdır" diyerek hak tarîkatları dâhilî faaliyetlerde serbest bırakırken, harice karşı ve İslam'ın bütününü alakadar eden meselelerde onların müşterek hareket etmelerini sağladı.
Bu mektup Hanıcihan'a yazılmıştır;
Dünya lezzetleri ve fâni nimetler ancak o zaman güzel ve sindirici olur ki, onun zımnında, şeriat-İ garra ile amel bulunur. Bu durumda ahiret nimetleriyle de birleşir. Anlatıldığı gibi olmayınca, onun hükmü şekere belenmiş öldürücü bir zehirdir ki, ancak ahmak onunla aldanır...
Sayfa 105 - 3.cilt 153.mektupKitabı okudu

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
174 syf.
6/10 puan verdi
·
5 günde okudu
Taraf tutularak yazılmış biyografik bir eser. Tamamen çöp değil ama çok da özgün değil. İçinde eserlerinden örnekler de var, hayat öyküsü de, hakkında yazılmış şiirler de. Bediüzzaman çağın en önemli isimlerinden biri ve Akif’ten bahsederken isminin geçmesi çok normal ama bu ne yazıkki doğru bir şekilde kullanılmamış. İmkanı olan her yerde Bediüzzaman’a atıf yapılmış. Bütün bunlar eserin Yeni Asya camiasıyla sınırlı kalacağının işareti olmuş. Akif gibi bir kamet çok daha incelikli biyografileri hak ediyor.
Mehmed Akif (Hayatı, Sanatı, Mücadelesi)
Mehmed Akif (Hayatı, Sanatı, Mücadelesi)Selahaddin Yaşar · Yeni Asya Yayınları · 19874 okunma
128 syf.
·
Puan vermedi
·
25 saatte okudu
Ramazan Bayramı namazı yaklaşırken Süleymaniye'de Bayram sabahı şiiri aklıma geldi. Oğlumu Sultanbeyli Belediyesi etkinliğine götürdüm. Kütüphanede gözüme ilisti. Kayıt olup dün aldım bugün teslim ettim. Böyle güzel bir şahsiyeti tanımak çok güzel oldu. Yalnız benim okuduğum eski baskısı. 90 sayfa olanı yeni Asya basımı.
Yahya Kemal
Yahya KemalSelahaddin Yaşar · Nesil Yayınları · 20073 okunma