Selahattin Şenliler

Selahattin ŞenlilerMamak Cezaevi Günlüğü yazarı
Yazar
9.0/10
2 Kişi
13
Okunma
6
Beğeni
777
Görüntülenme

Hakkında

Selahattin Şenliler 1955 Yılında Yozgat'ta doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Yozgat’ta tamamladı. 1974 yılında Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü’nde memur olarak göreve başladı. 1974 yılında kurulan Ülkücü Memurlar Derneği’nin kurucuları arasında bulunan Selahattin Şenliler, aynı yıl Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Bankacılık ve Sigortacılık Yüksek Okulu’nda yüksek öğrenime başladı. Şenliler, 1976 yılında devlet memurluğundan istifa ederek, serbest muhasebeciliğe başladı. 1976–1980 arasında ülkücü hareketin çeşitli gençlik teşkilatlarında yönetici olarak görevlerde bulundu. 1984 yılındaçıkarılan öğrenci affından yararlanan Şenliler, 1985 yılında şimdiki adı Gazi Üniversitesi olan Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’nden mezun oldu. 1992 yılında Büyük Birlik Partisi'nin kuruluş aşamasında görev alan Şenliler, 1993 yılında yapılan Olağan Kurultay'ında Büyük Birlik Partisi’nin Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) Üyeliğine seçildi. 1995–1998 yılları arasında BBP Yozgat İl Başkanlığı görevini yürüten Şenliler, 2000 ve 2002 yıllarında yapılan Büyük Birlik Partisi Kurultay’larında partinin Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) Üyeliğine seçildi. Yozgat'ta Yeminli Mali Müşavir olarak çalışan Şenliler, 1997 yılından bu yana Bozok Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde "Vergi Muhasebesi ve Uygulamaları", “Vergi Hukuku”, “Muhasebe Denetimi”, “Türk Vergi Sistemi” ve “Maliyet Muhasebesi” konularında Öğretim Görevlisi olarak ders vermektedir. Şenliler, 24 Mayıs 2009 tarihinde yapılan Büyük Birlik Partisi Olağanüstü Kurultay'ında Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) Üyeliğine tekrar seçilerek, yapılan ilk MKYK Toplantısında Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilmiştir. Şenliler, evli ve iki çocuk babasıdır. 7 Haziran 2015 Genel Seçimleri Saadet Partisi 25. Dönem milletvekili adayıdır.
Unvan:
Türk Siyasetçi, Yazar
Doğum:
Yozgat, 1955

Okurlar

6 okur beğendi.
13 okur okudu.
16 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Fakat bir yerler, bu iki düşünce iklimini konuşturmuyor, tartıştırmıyor, uzlaştırmıyor, bilakis çatıştırıyordu. Çatışma yeni çatışmaları doğuruyor, kin-nefret artıyordu... Uzlaşma arayışına girenler, "durun yahu neler oluyor" diyenler ise sinsice yok ediliyordu... Çünkü gençler, konuşur, uzlaşır, ortak bir noktada buluşurlarsa, kavga olmazsa, ihtilal yapacak şartlar olgunlaşmaz, oluşmaz idi.
Dünyayı değiştirmek için yola çıkmıştık. Ezilenin, ezenin olmadığı bir düzen kurmak idi. Mücadelemiz hakça bölüşümün olduğu, sömürünün olmadığı, kula kulluk olmadığı, Allah'ın nizamının yeryüzüne hâkim kılındığı bir düzen istiyorduk.
Reklam
Odaya girince sorgu hâkimi veya savcı her kimse, -"Gel bakalım Muhsin Yazıcıoğlu, şimdi yaktım senin çıranı." demiş ellerini birbirine vurarak avuçlarını ovuşturarak söylemiş bunu ve devam etmiş konuşmasına, -"İşte açık ikrar var, el yazısı ile açık beyan var. Emir vermişsin, silah vermişsin, git vur demişsin. Bunu nasıl izah edeceksin, bu hususta ne diyeceksin anlat bakalım?" demiş. Muhsin Başkan, lazım gelen neyse söyledim artık dedi. -"Tezgâh kurmak, iftiraya çanak tutmak bir hukuk adamına yakışmıyor. Eğer gereken hassasiyeti gösterir ve araştırmanızı, soruşturmanızı doğru dürüst yaparsanız bu ifade veren arkadaşımızın, işkence altında ifade verdiğini, bu isnat ettiğiniz olayın meydana geldiği 1978 Temmuz ayında bu arkadaşın başka bir suçtan, bir kavgaya karışmaktan dolayı Ulucanlar Cezaevi'nde tutuklu olduğunu ve 2. koğuşta kaldığını göreceksiniz. Araştırın, sorun devletin kayıtları var elinizde." demiş. "Bir telaş başladı odada, bana yaktım çıranı diyen adamın, suratı değişti. Elinden oyuncağı alınmış bir çocuk gibi suratını asarak "anlayacağız." dedi..." diyordu Muhsin Başkan bize olayı anlatırken... Savcı veya sorgu hâkimi, önce dışarı çıkartmış odadan Muhsin Başkanı. 15 dakika kadar sonra tekrar içeri almışlar.... "İtirafçının beyanının, olayın olduğu tarihte cezaevinde tutuklu olduğu ve bu nedenle fiili işlemesinin, maddeten mümkün olamayacağı bu nedenle, Muhsin Yazıcıoğlu'na atfedilen cürümün ifasının mümkün olmadığı, cihetle tutukluluğunu gerektirecek müşahhas delil olmadığı için tahliyesine..." diye karar vermişler...
Demiş ya bir Batılı düşünür. "Dünyada işlenen cinayetlerin en korkunç ve vahşi olanı, mahkemeler eliyle adalet adına işlenen cinayettir."
NİZAM-I ALEM davasının davacıları idik. Bir cepheden bakınca ihanet içindekileri bir kenara koyarak parantez içinde söylüyorum; devrimciler de, solcu sosyalistler de bizim gibi düşünüyorlardı... Ortak payda ülke idi.
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
280 syf.
9/10 puan verdi
Mamak Cezaevi Günlüğü
Mamak Cezaevi Günlüğü
Selahattin Şenliler
Selahattin Şenliler
BBP eski genel başkan yardımcısı Selahattin Şenliler'in 40 aylık cezaevi macerası boyunca gizlice tuttuğu günlük defterlerinden oluşan kitap... Kitap da 1979 yılındada tahliye olan Selahattin Şenliler'in cezaevinde dahi dışarda ki olayların iyi bir analizini yaptığını görüyoruz ve ülkenin adım adım ihtilal'e gittiğini yazıyor. (12 Eylül 1980) Günlükler'de ki en dikkat çekici noktalar ise benim için şöyle idi karıştır/barıştır olayının sağcı/solcular arasında hep yapılması ve bu yolla kavgaların körüklenmesi, Mamak askeri cezaevi şartlarının Ulucanlar cezaevi şartlarından daha ağır şartları olması, içerde ki ülkücülerin ağabeyi olarak Selahattin Şenliler'in 80 darbesinde asılan Komünist Necdet Adalı ile aralarında geçen diyalog... Sonra cezaevlerinde ki sık sık olan kavgalar sonucu olan ağır yaralanmalar ve ülkücülerin oruç tutması ve toplu namaz kılmasını yasaklayan uygulamar gibi dönemi birinci ağızdan bir çok yönden anlatan ülkenin nasıl darbeye sürüklendiğini gösteren çarpıcı bir eserdi. Öte yandan günlük tutmanın yasak olduğu bu günlükler bulunursa hem imha edileceği hemde ağır ceza alınacağı bildiği hâlde bu günlükleri tutmak ve yakalatmadan saklamak çok müthiş bir iş... Bir devri şeffaf ve içerden dışarıya dahil analizleri ile yaşanan olayları gözlemleyince ne kadar doğru tespitler olduğunu görüyoruz...
Mamak Cezaevi Günlüğü
Mamak Cezaevi GünlüğüSelahattin Şenliler · Yüzde İki Yayınları · 201913 okunma