Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Selçuk Mülayim

Selçuk MülayimSanat Tarihi Metodu yazarı
Yazar
Editör
7.8/10
61 Kişi
312
Okunma
17
Beğeni
1.425
Görüntülenme

Selçuk Mülayim Gönderileri

Selçuk Mülayim kitaplarını, Selçuk Mülayim sözleri ve alıntılarını, Selçuk Mülayim yazarlarını, Selçuk Mülayim yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Kötümser ruh haline bürünenlerin, "aynı ruhsal özde buluşamayacağımıza göre, plastik doyuruculuk arayışı ile eski formların bugün tekrarlanması neye yarayacaktır??"
Reklam
Ayetler, hadis ve fıkıh kitapları Selçuklu okur yazarları tarafından da biliniyordu. Ama mimari plastiğe yansıdığı üzere, her iki kültür çevresinde farklı yollar tutulmuştu.Selçuklu eserleri üzerinde yer alan figürler, doğal elenmeye benzeyen bir süreçle Osmanlı eliyle silinip kazınmaya başladı. O halde din değişmediği halde, değişen neydi?
Sayfa 192Kitabı okudu
Türk olmayan her şeyi reddetmek ve belli bir devreden sonra her şeyi Türkler'in getirdiğini söylemek, Türk sanatını anlamak için hiçbir kolaylık getirmemiştir. | Doğan KUBAN |
Sayfa 167Kitabı okudu
İnsanlar neden eski eşyaya ilgi duydular? Onlara ihtiyaç duydular, onları anlamlı buldular ve bu tür eşyanın yanıbaşlarında bulunmasını istediler. Tuhaflık ve olağandışılık onları çekti, bunların kaybolmasını istemediler.
Reklam
Sanat tarihini bilmeyen, onu sevmeyen sonuçta ölmez; ama yaşadığı çöplük ne kendine yarar ne de başkasına.
Bilimsel düşünen bir kafanın en çok sakınması gereken şey, klişe ve peşin yargılara kapılmaktır.
Sayfa 289Kitabı okudu
Sanat tarihi bir matematik bilimi olmadığından, her zaman her yerde geçerli formüllerin sayısı bu alanda çok azdır. Çünkü sanat tarihinin değişkenleri sabit değildir. Zaman ve çevreye göre her şey farklı olabilir.
Sayfa 303Kitabı okudu
Reklam
İnsan için anlam taşıyan dokunulabilen her üretim, sanat tarihinin malzemesidir.
Sayfa 254Kitabı okudu
Gerçekten daha gerçek olan bir şey var mıdır? Evet vardır: Masal. Geçici olan gerçeğe ölümsüz anlamı o verir.
Sayfa 208Kitabı okudu
Barbar sözü, bugün bile batı sözlüklerinde ; Yunanlı olmayan, farklı dil konuşan, gelenekleri değişik olan, Roma İmp. dışında kalan kişi, Hıristiyan olmayan, kaba, vahşi, kültürsüz kişi olarak tanımlanır.
Sayfa 127Kitabı okudu
190 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.