Selim Ahmetoğlu

Selim AhmetoğluDevrim Günlerinde Trabzon yazarı
Yazar
9.0/10
1 Kişi
3
Okunma
0
Beğeni
159
Görüntülenme

Selim Ahmetoğlu Gönderileri

Selim Ahmetoğlu kitaplarını, Selim Ahmetoğlu sözleri ve alıntılarını, Selim Ahmetoğlu yazarlarını, Selim Ahmetoğlu yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
"Trabzon'da Müslümanlardan sonra en kalabalık topluluğu Rumlar oluşturmaktaydı. Şehirdeki Rumların önemli bir kısmı, uluslararası ticaretle uğraşmaları neticesinde oldukça zenginleşmişti."
Sayfa 272 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
"Balkan Savaşı'nın başlaması üzerine Trabzon'dan bir gönüllü taburu oluşturularak cepheye gönderilmesi kararlaştırılmıştır. Bu gönüllü taburunun ihtiyaçlarının karşılanması için de bütün Trabzon halkı seferber olmuştur."
Sayfa 261 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
Reklam
"İstanbul'da Kara Kemal'in kontrolündeki esnaf odaları, hamallar, kayıkçılar ve mavnacılar nasıl İttihat ve Terakki'nin sokak gücünü oluşturuyor ve ticareti kontrol altında tutuyorsa, Trabzon'da da Yahya Kâhya liderliğindeki kayıkçılar, Trabzonlu İttihatçıların sokak gücünü oluşturuyordu."
Sayfa 164 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
"1910 yılında Trabzon'da yetiştirilen beyaz fasülyenin yüzde 70'inin Amerika'ya ihraç edildiği, yüzde 20'sinin Avrupa'ya ihraç edildiği ve kalan kısmının da İstanbul'a gönderildiği bilgisi kayıtlarda yer almaktadır."
Sayfa 157 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
"Trabzon'dan savaşa [I.Balkan] gönderilen 87.Alay'ın 3.Taburu'nu oluşturan Trabzon Gönüllüleri Taburu, komutanından erine kadar şehit olmuştur. 500 kişilik taburdan sadece 2 kişi sağ kalarak Trabzon'a geri dönebilmiştir."
Sayfa 121 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
"1908 yılından itibaren Trabzon eşrafı seçim süreçlerine ağırlığını koymuş ve kendi aralarından mebus çıkarmayı başarmıştı. İttihatçıların kendi kadroları olarak adlandırılabilecek isimlerin değil de eşrafın önemli isimlerinin mebus olması bu durumun en önemli göstergesidir."
Sayfa 105 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
Reklam
"Ağustos 1908'de yayınlanmaya başlayan, sahibi ve müdürü Naci Bey, başyazarı gümrük memuru Sadık Bey olan Trabzon'da Meşveret gazetesi, Trabzon'daki İttihatçıların sözcüsü olmuştur."
Sayfa 61 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
336 syf.
9/10 puan verdi
·
5 günde okudu
Devrim Günlerinde Trabzon
Şehir tarihi kitapları her zaman ilgimi çeken eserler olmuştur. Bir şehir tarihi olan bu kitap da kendi memleketim Trabzon'u anlatmasından dolayı benim için bir hayli öneme sahip. Kitap konusu itibariyle 1908-1918 yılları arasını kapsaması, bilgileri daha ayrıntılı vermesini sağlamış. Kitap dört bölüme ayrılmış. İlk bölümde verilen tarihler arasında Trabzon'daki siyasi hayatı anlatıyor. Şehir ilk başlarda Prens Sabahaddin taraftarı düşüncelere yönelik daha ağır basarken zamanla nasıl İttihatçıların örgütlenmesini ve güçlenmesini anlatıyor. Diğer bölümlerde ise Trabzon'daki günlük hayat, yabancılar, kurulan örgütler, şehrin ekonomi yapısı vs. ele alınmış. Kitapta özellikle yerel gazeteler ve İngiliz konsolos raporları kullanılmış. Trabzon'un 1908-1918 yılları arasında siyasal, ekonomik ve demografik yönden geçirdiği süreci ele alan bu kitap meraklılarına yeterli bilgiyi verecek düzeyde.
Devrim Günlerinde Trabzon
Devrim Günlerinde TrabzonSelim Ahmetoğlu · Timaş Yayınları · 20223 okunma