Şemseddin Akbulut

Şemseddin AkbulutDarwin ve Evrim Teorisi yazarı
Yazar
8.5/10
8 Kişi
20
Okunma
2
Beğeni
599
Görüntülenme

Şemseddin Akbulut Sözleri ve Alıntıları

Şemseddin Akbulut sözleri ve alıntılarını, Şemseddin Akbulut kitap alıntılarını, Şemseddin Akbulut en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
İlim insana nasıl düşüneceğini öğretirken, propaganda ne düşüneceğini söyler. "Filan yıldız bizim mahsulümüzü kullanıyor" ilacını yapan sabun imalatçısı gibi, evrimciler ki sık sık ilim çevrelerine atıfta bulunmak suretiyle bazı püf noktaları dikkatlerden saklamaya çalışırlar. Mesaj: "Aptallık etmeyin, onlar sizden iyi bilirler."
Svante August Arrhenius (1859-1927) <canlı varlıkların çok küçük toz tanecikleri halinde yıldızlar arası uzayda ezelden beri var olduklarını > iddia etmiştir. Arrhenius’a göre bu canlı tozlar gittikleri seyyarede yerleşip çeşitli evrimler geçirerek yaşayan varlıklar meydana getiriyorlardı. Uzayda bol miktarda bulunan ultraviyole(mor ötesi) ışınların hayata fırsat bırakmayacağının anlaşılması ile bu teori de çok kısa zamanda ömrünü tüketti.
Reklam
<İlim adına ortaya atılıyor> diye bir takım asılsız iddiaları muhakemesizce kabullenivermekte manâ yoktur.Biraz bilgi ve biraz düşünce ile evrim teorisinin çizdiği tablonun ne kadar üstün bir şuur ve dehâya ihtiyacı olduğunu görebiliriz.
Fakat hayat, bir canlının cesedinden çok daha fazla bir şeydir.
Sayfa 99 - Yeni Asya Yayınları- 11. Baskı
İlim ve Teknik Serisi - 09 - Darwin ve Evrim Teorisi
"Canlı vücudunun beşlıca yapı taşı hücredir. Bu itibarla hücrenin meydana gelişini açıklayamayan bir teorinin, dünya üzerindeki canlıların ortaya çıkışı hakkında bir izah getirmesi mümkün değildir."
Sayfa 19 - Yeni Asya Yayınları
Charles Darwin'in herşeyi tesadüfle izah etmeye çabalerken içine düştüğü mantık perişanlığını göstermesi bakımından fevkalede ilgi çekicidir: "Bir kapı menteşesinin insan tarafından yapıldığını iddia ettiğimiz gibi, bir midye kabuğundaki harikulade mafsalın akıl sahibi bir varlık tarafından yapılmış olduğunu iddia edemeyiz." Kaba bir kapı menteşesinin bir usta elinden çıktığını ilan ettikten sonra, harikulade olarak vasıflandırdığı bir canlı mafsalının tesadüften ibaret olduğunu söyleyerek iddiasını ispat ediyorum zannıyla bir cümlede çürütüveren bir başka kimseye, ilim dünyasında rastlamak da zordur. . Charles Darwin, 1882 yılında tabii (doğal) seleksiyona maruz kalarak bu dünyadan çekilip gitti.
Reklam
Charles Darwin'in herşeyi tesadüfle izah etmeye çabalerken içine düştüğü mantık perişanlığını göstermesi bakımından fevkalede ilgi çekicidir: "Bir kapı menteşesinin insan tarafından yapıldığını iddia ettiğimiz gibi, bir midye kabuğundaki harikulade mafsalın akıl sahibi bir varlık tarafından yapılmış olduğunu iddia edemeyiz." Kaba bir kapı menteşesinin bir usta elinden çıktığını ilan ettikten sonra, harikulade olarak vasıflandırdığı bir canlı mafsalının tesadüften ibaret olduğunu söyleyerek iddiasını ispat ediyorum zannıyla bir cümlede çürütüveren bir başka kimseye, ilim dünyasında rastlamak da zordur.
Kainatın en üstün ve akıllığı varlığı insanın, bunca zekasına rağmen yapabildiği her şey, meydana getirebildiği her eser, temelde taklit esasına dayanmaktadır.
Darwin'in herşeyi bu kadar kolaylıkla tesadüfe bağlamasında rol oynayan sebeplerin arasında, mantık perişanlığı kadar matematik bilmeyişini de saymak gerekir. Bu konudaki cehaletini Charles Darwin, kayda değer bir açık yüreklilikle itiraf etmekte ve şöyle demektedir. "Uzun boylu ve tamamen mücerret bir şekilde düşünebilme kabiliyetim hayli sınırlıdır. Bu yüzden metafizik ve matematikte hiçbir zaman muvaffak olamadım." A.g.o., s. 55.