Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Seval Şahin

Seval ŞahinAşk Mektupları yazarı
Yazar
Derleyen
Çevirmen
Editör
8.9/10
13 Kişi
51
Okunma
13
Beğeni
1.451
Görüntülenme

Seval Şahin Yorumları ve İncelemeleri

Seval Şahin yorumları ve incelemelerini, Seval Şahin kitabı hakkındaki okur görüşlerini , Seval Şahin puanlarını 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
196 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
6 günde okudu
Seval Şahin ve Tevfika İkiz'in yayına hazırladığı Aşk Mektupları kitabına 31 yazar, yazdıkları aşk mektubu ile katılmış. Banu Özyürek, Gamze Arslan, Mevsim Yenice gibi genç yazarların yanısıra Selim İleri, Buket Uzuner, Ethem Baran, Suzan Samancı gibi usta yazarlar da katkıda bulunmuş.Zevkle okudum.Tavsiye ederim. Aklıma çok sevdiğim Pessoa şiiri
Aşk Mektupları
Aşk MektuplarıTevfika İkiz · Bağlam Yayınları · 201814 okunma
167 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
6 günde okudu
1001 mahlaslı hırçın yazar
Parçadan Bütüne: Peyamı Safa’nın ölümünün 60. yılı münasebetiyle 21 Aralık 2019’da Aynalıgeçit’e düzenlenen bir sempozyumdan kesitler sunmakta. Esasen çeşitliliği bol bir çalışma haline getirilmiş diyebilirim. Öyle ki bazen okuduklarınızın arkasındaki felsefeyi düşünecek vaktimiz olmuyor. Ya da yazar hakkında ayrıntılı bir biyografi okumaya.. Bu
Parçadan Bütüne: Peyami Safa Kitabı
Parçadan Bütüne: Peyami Safa KitabıSeval Şahin · Ötüken Neşriyat · 20215 okunma
Reklam
196 syf.
9/10 puan verdi
Uluslararası Psikanaliz Etkileşimleri Derneği 'nin "Aşk Mektuplarından Sosyal Medyaya" konulu toplantısında edebiyat için ne yapılabilir sorusunun ardından Tevfika İkiz, bugünün çağdaş yazarlarına bir aşk mektubu yazmaları konusunda çağrıda bulunur, bu çağrıya kulak veren: Ayşegül Devecioğlu, Bahri Vardarlılar, Banu Özyürek, Buket Uzuner, Bülent Çallı, Cem Kalender, Ercan y Yılmaz, Ersan Üldes, Ethem Baran, Fatma Barbarosoğlu, Ferat Emen, Ferhat Özkan, Gamze Arslan, Gönül Kıvılcım, İsmail Güzelsoy, Jaklin Çelik, Kerem Işık, Menekşe Toprak, Mevsim Yenice, Nihan Kaya, Nisan İğdem, Niyazi Zorlu, Sema Aslan, Selim İleri, Sezer Ateş Ayvaz, Sinem Sal, Suzan Samancı, Yavuz Ekinci, Zeynep Aliye, Zeynep Kaçar, Zeynep Rade'nin katkılarıyla ortaya bu şahane eser çıkar. Her biri yazara özgü, kalbe dokunan metinlerdi ve tanışmadığım yazarlardan tadımlık yazılar okumak açısından da çok verimli oldu benim için. Bütün mektupları çok sevdim; fakat Niyazi Zorlu'nun Soma'da hayatını kaybetmiş bir maden işçisinin ağzından eşine yazdığı mektubu, ve Gamze Arslan 'ın asla bırakmak istemediği bir sevgiliye yazdığı mektubu çok çok sevdim. Çok keyifli bir çalışma, mutlaka tavsiye ederim.
Aşk Mektupları
Aşk MektuplarıTevfika İkiz · Bağlam Yayınları · 201814 okunma
142 syf.
·
Puan vermedi
Seval Şahin çok değerli bir akademisyenimiz. Bu eseri aslında Ahmet Hamdi üzerine yazmış olduğu tezin kitaplaşmış versiyonu. AHT gibi dev bir isim ardında çok eser bırakmamış olsa da hakkında yazılanlar gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Öyle derinlikli ki çözümlemelere doyamıyoruz ve tekrar tekrar eserlerini, karakterlerini hissetmek çok zevk veriyor. Bu kitapta da Şahin AHT romanlarını farklı bakış açıları ile yorumlamış. Ve yine belirtmek istiyorum ki benim favorim her zaman Suat karakteridir. AH SUAT.
Talih, Tesadüf ve İrade
Talih, Tesadüf ve İradeSeval Şahin · İletişim Yayınları · 201915 okunma
196 syf.
10/10 puan verdi
Aşk Mektupları'na dair...
Bu kitabın bu kadar az okunmuş olması üzücü. Değişen bir zaman var ve artık whatsap'taki mavi çizgiler kadar birbirimizi beklediğimzi düşünürsek pek de şaşırtıcı değil bu mektuplaşma gibi adetlerin olmayışı yalnız, duygularımızın hızı da, sabrımızın yokluğu da tartışmaya değer bir gerçek olarak okunulası bir kitap diye düşünüyorum. Özlemek, merak etmek, beklemek, bazen durmak anlamaya çalışmak ya da koşmak yetişmeye çalışmak gibi emeğe değer kavramları çekiştiriyor gibiyiz. Yani, anlamlarımız değişiyor gibi .Renkliliğin girdiği yaşamımızda renksiz mi kalıyoruz diye düşünüyorum doğrusu çünkü heyecanlarımız, tutkularımız bile hızın temposunda olmasın...yani olmasın umarım yanılıyor olmak istiyorum. Bir çok yazar 60-70-80 kuşaklarındaki birçok isimlerin mektupları var. Aşklar,acılar, hayal kırıklıkları,sevinçler, cinsel istekler, bağlılıklar, çığlıklar var sayfalarda. En çok dikkatimi çeken kuşakların hitap etme şekilleri, duyguların ortaklığı ve ne zenginleştiren farklılaştıran ifadeleri. Bugün hayaller, zevkler bile aynılaşmış gibi bu çok tuhaf değil mi oysa her birimiz ne kadar değişikken bu benzerlikler nereden geliyor sanki düşüneceğimiz, tartışacağımız ve kendi kendimizle uğraşacağımız bir şeyler var ve böyle bir oluşturulmuş çalışmalardan alabileceğimiz feyzler var gibi geliyor bana....
Aşk Mektupları
Aşk MektuplarıTevfika İkiz · Bağlam Yayınları · 201814 okunma
196 syf.
7/10 puan verdi
·
25 saatte okudu
Uluslararası Psikanaliz Etkileşimleri Derneğinin İstanbul grubunun toplantısının konusu "aşk mektuplarından sosyal medyaya" olunca bir çok yazardan aşk mektubu yazmaları istenmiş ve sonrasında bu yazarların mektuplarını herkesin duyması gerektiğine hükmederek bunları kitaplaştırarak bizlerin de okumasını sağlamışlar. İşte kitap böyle oluşmuş. Böyle toplama kitapların en sevdiğim özelliği yeni yazarlar keşfettirmesi. Ben içinde Bülent Çallı'yı, Ayşegül Devecioğlu'nu, İsmail Güzelsoy'u, Kerem Işık'ı, Nihan Kaya'yı görünce atladım resmen kitaba. Her insanın aşkı yaşaması farklı ve yaşadığını okura yaşatması çok zordur. Ben aşkı yaşayanın, o devinimi yaşadığı gibi anlatmasını ve okurun da o duyguyu hissetmesi için Allah ne verdiyse yazmasını her zaman çok sıkıcı bulurum. Sevdiğinin aşkından ölmeler, o yaşanılan duygunun uzun uzun betimlenmesi beni kitaptan soğutan en önemli şeylerdendir. Bir de duyulan aşkın farklı bir biçimde anlatılması var ki bunu bu kitapta en güzel ve farklı olarak Banu Özyürek -kendisi zaten "Bir günü bitirme sanatı" kitabında da sıyrılan bir yazardı - yapmış diyebilirim. Kitapta daha uzun yazdıklarını okumayı isteyeceğim Ferat Emen, Ethem Baran gibi insanları tanımak da çok güzeldi.
Aşk Mektupları
Aşk MektuplarıTevfika İkiz · Bağlam Yayınları · 201814 okunma
Reklam
214 syf.
·
Puan vermedi
Polisiye türü hangi kitapla başladı, Türkiye de ilk polisiye hangisi, polisiye nedir , nasıl yazılmalıdır öğrenmek istiyorsanız buraya :) 1884-1928 yılları arasında ki polisiye kitapları ve bunların özelliklerini inceleyen , tanıtan ve fikir veren okuması gayet keyifli olan bir eserdi .
Cinai Meseleler
Cinai MeselelerSeval Şahin · İletişim Yayıncılık · 20176 okunma