Seyit Ali Ergeç

Seyit Ali ErgeçAnıtkabir"in Şifresi yazarı
Yazar
8.0/10
3 Kişi
12
Okunma
0
Beğeni
999
Görüntülenme

Hakkında

Kayseri'de eski AK Parti İl Genel Meclis Üyelerinden olan Seyit Ali Ergeç de İYİ Parti ile yeniden siyasete döndü.
Unvan:
Kayserili yazar ve siyasetçi

Okurlar

12 okur okudu.
1 okur okuyor.
3 okur okuyacak.
1 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Yıl 1953 Atatürk'ün Anıtkabir'e Defin İşlemi
Ceviz ağacı tabut üzerine atlas kumaştan Türk bayrağı sarılarak gülağacı tabutun içine hep birazdan söylenen Besmele ile konularak tabut kapatılmıştır yine üzerine Türk bayrağı örtülmüştür bu işlemler yapılırken geleneklere uygun olarak besmele çekilerek dualar edilmeye devam edilmiştir. Tabutun cevizden yapılmasının İslam mistiziminde çok önemli bir yeri vardır. Sûfi geleneğinde ceviz hakikattir. Hz Mevlana ve Yunus Emre'nin sözlerinde ceviz; nefsin en yüksek mertebesine ulaşmasıdır. Ceviz hem tek başına hakikati hem de hakikate giden yolu sembolize eder.
Sayfa 50 - Parola YayınlarıKitabı okudu
Kılıç tutan genç heykeli
Anıtkabir yapı bütünlüğü içerisinde Kılıç sembolü dikkat edilecek yoğunlukla kullanılmıştır. Bağımsız, milli, üniter, laik ve sosyal bir hukuk devleti inşa ederken ortaya konulan silahlı mücadeleyi ayrıca özgürlük, hürriyet, cumhuriyet gibi ulusun arzuladığı değerler için yapılan topyekün gayret ve çalışmayı anlatmak için kullanılmaktadır. Kılıç Müdafaa-i Hukuktur. Milli Mücadeledir, Kurtuluş Savaşıdır.
Sayfa 180 - Parola YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Türkler hayatın her alanında mana aramış bir millettir. Bu özellik nedeniyle tamgalardan yazıya geçiş diğer milletlerden önce olmuştur.
Sayfa 23 - Parola YayınlarıKitabı okudu
Atatürk'ün Soy Kütüğüne Dair
Osmanlı arşivleri hatıralar ve diğer yazılı kaynaklar Atatürk'ün baba soyunun Anadolu'dan Rumeli'ye geçmiş yörüklerden olduğunu göstermektedir. Dedesinin Ahmet ve dedesinin kardeşi Hafız Mehmet "Kızıl" lakabı taşımaktadırlar. iskana tabi tutuldukları nahiyenin adı ise Kocacık'tır. Türk Tarih Kurumu Başkanlığı yapmış Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu'na göre Mustafa Kemal'in baba tarafından soyu Anadolu'nun Türkleşmesinde önemli roller oynayan Kızıl Oğuz ya da Kocacık yörükleri Türkmenlerinden gelmektedir.
Sayfa 205 - Parola YayınlarıKitabı okudu
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
312 syf.
10/10 puan verdi
·
15 günde okudu
Atatürk Kurganı Anıtkabir
Anıtkabir gerek İslam mimarisi türbe, gerekse batı mimarisi anıt mezar çerçevenin dışında tutulup, Türk tipi Kurgan mezar formunda inşaa edilmiştir. Kurgan mezarlar, eski Türkler de ölen Hakan'ın ebedi mabedi olarak inşa edilir ve ölen kişinin değerli eşyaları da beraberinde gömülürdü. Ve kişinin sağlığında yaptığı savaşlar ve kahramanlıklar için balbal denilen taşlar dikilirdi. Anıtkabirde de benzer özellikler görülmekte. Atatürk için önemli eşyaları müzede sergilenmektedir. Yazara göre Anıtkabiri çevreleyen sütunlar birer balbal taşı olarak ifade edilmektedir. Sütunların sayıları, merdiven basamakları, süslemeler ve kullanılan rölyeflerde birer ezoterik mesaj gizli olduğunu tezini ileri sürüyor kitap. Ayrıca Atatürk'ün sağlığında başlattığı "Türk Tarih Tezi " Mu kıtası çalışmaları ve Maya, İnka medeniyeti çalışmalarının birer yansıması simgeler de görülüyor Anıtkabir mimarisinde. Ayrıca Mezopotamya, Anadolu coğrafyasında yaşamış medeniyetler olan Hitit, Asur, Sümer vb. de izlerini görmek mümkün. Örneğin Anıtkabire giden Aslanlı Yol. Burada kullanılan aslan heykelleri Hitit Aslan'ıdır. Ayrıca 12'si sağ 12'si sol da olmak üzere 24 tanedir Aslanlar. Bu sayı ile 24 Oğuz Boyunu vurgulamıştır mimarlar. Her yönüyle Türk tarihinden gelen ip uçları ile mantık çerçevesine oturtmuş kitapta sunulan şifreler. Atatürk'ün defin töreni ile ilgili detaylı bilgiler vs birçok alanda yeni bilgiler içeriyor kitap. Kitabı okuduktan sonra dikkatli gözlerle tekrar Anıtkabiri ziyaret etme isteği uyandırıyor okurda.
Anıtkabir"in Şifresi
Anıtkabir"in ŞifresiSeyit Ali Ergeç · Parola Yayınları · 201812 okunma
312 syf.
7/10 puan verdi
·
4 günde okudu
Anıtkabir'in Şifresi
Anıtkabir'e sadece Mustafa Kemal Atatürk'ün yattığı yer gibi bakmak yerine başka bir bakış açısı getirilmiş. Her sayıya, her heykele aklınıza ne gelirse her şeye bir anlam yüklenmiş güzel bir çalışma olmuş.
Anıtkabir"in Şifresi
Anıtkabir"in ŞifresiSeyit Ali Ergeç · Parola Yayınları · 201812 okunma