Siddhartha Mukherjee

Siddhartha MukherjeeGen yazarı
Yazar
8.9/10
171 Kişi
524
Okunma
59
Beğeni
4.206
Görüntülenme

Hakkında

Siddhartha Mukherjee, Hindistan'ın Yeni Delhi kentinde Bengalli bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Babası Sibeswar Mukherjee, Mitsubishi'de yöneticiydi ve annesi Chandana Mukherjee, Kalküta'da bir okul öğretmeniydi. Delhi'deki St. Columba's School'da okudu ve 1989'da okulun en yüksek ödülü olan 'Onur Kılıcı'nı kazandı. Stanford Üniversitesi'nde biyoloji uzmanı olarak, Nobel Ödüllü Paul Berg'in laboratuvarında kanser hücrelerinin davranışlarını değiştiren hücresel genleri tanımlayarak çalıştı. 1992'de Phi Beta Kappa üyeliğini kazandı ve 1993'te Bachelor of Science (B.S.) derecesini tamamladı. Mukherjee, Oxford Üniversitesi Magdalen Koleji'nde doktora araştırması için Rodos Bursu kazandı. Viral antijenler tarafından bağışıklık sisteminin aktivasyon mekanizması üzerinde çalıştı. 1997'de Viral antijenlerin işlenmesi ve sunumu başlıklı tezini tamamladı. Mezun olduktan sonra Harvard Tıp Okulu'na girdi ve 2000 yılında Tıp Doktoru (M.D.) derecesini aldı. 2000-2003 yılları arasında Massachusetts General Hospital'da dahiliye asistanı olarak çalıştı. 2003'ten 2006'ya kadar Boston, Massachusetts'teki Dana-Farber Kanser Enstitüsü'nde (Harvard Tıp Okulu altında) Onkoloji alanında öğretim üyesi olarak eğitim aldı. 2009'da Mukherjee, Columbia Üniversitesi Tıp Merkezi'ndeki Hematoloji/Onkoloji Anabilim Dalı Tıp Bölümü fakültesine yardımcı doçent olarak katıldı. Mukherjee, araştırmaları normal kök hücreler ve kanser hücreleri arasındaki bağlantılara odaklanan bir hematolog ve onkologdur. Bulgularıyla, kanser tedavisinde hücrelerin rollerini göstermiştir. 2010 yılında Simon & Schuster yayınevi tarafından, Antik Mısır'dan kemoterapi ve hedefe yönelik tedavideki en son gelişmelere kadar insandaki kanserlerin tanı ve tedavisinin evrimini anlattığı "The Emperor of All Maladies: A Biography of Cancer" adlı kitabını yayınlandı. 18 Nisan 2011'de kitabı, "tedavideki atılımlara rağmen, tıp bilimini hala altüst eden sinsi bir hastalığın uzun geçmişine aynı anda hem klinik hem de kişisel olan zarif bir araştırma" olarak nitelendirilerek Genel Kurgu Dışı dalında yıllık Pulitzer Ödülü'nü kazandı. Ken Burns tarafından 2015 yılında bir PBS Televizyonu tarafından kitabı temel alan bir belgesel filmi yapılan "Cancer: The Emperor of All Maladies" Emmy Ödülü'ne aday gösterildi. Mukherjee'nin 2016'da yayınlanan kitabı "The Gene: An Intimate History", genetik araştırmaların tarihini ve aynı zamanda akıl hastalığı da dahil olmak üzere yazarın ailesinin kişisel genetik tarihini araştırmaktadır.
Unvan:
Hint asıllı Amerikalı doktor, biyolog ve yazar.
Doğum:
Yeni Delhi, Hindistan, 21 Temmuz 1970

Okurlar

59 okur beğendi.
524 okur okudu.
114 okur okuyor.
830 okur okuyacak.
46 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
duyduğum sempatinin bile planlı ve robotsu bir yanı vardı.
Sayfa 4
Reklam
"Kapıyı çalmadan içeri giren hastalık olma şerefi, şimdi de kansere ait."
Sayfa 38 - Domingo YayıneviKitabı okudu
"Görmek, " demişti şair Paul Valéry, "gördüğün şeyin adını unutmaktır."
Sayfa 162Kitabı okudu
Arthur C. Clarke
Yeterince gelişmiş bir teknoloji büyüden farksızdır.
Sayfa 244Kitabı okudu
"erkeklerin egemen olduğu bilim dünyasında bir bilim kadını"
Gen
Gen
Nazizm , demişti bir keresinde biyolog Fritz Lenz, "uygulamalı biyoloji" den başka bir şey degildir.
Gen
Gen
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
616 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
44 günde okudu
İnsan nasıl oluşur? Kalıtım nedir? Pisagor'dan, Aristo'dan günümüze kadar kalıtımın gelişimi, DNA'nın keşfi, İnsan Genom Projesi...Bu süreçlerde bilim adamlarının rekabetleri, hayalleri, başarıları ve başarısızlıkları... İnsan Genom Projesi'nde siyasi ve ticari rantlar... Ve tüm bunlar günümüz diliyle, kolay okunulabilir, aralardaki mizah ve atıflar şahane. Son olarak kitapta genetik biliminin geleceğiyle ilgili sorular var. Mukherjee belli ki genetik biliminin etiği, felsefesi ve geleceği hakkında çok düşünmüş çok soru sormuş. Bu sorulardan haberdar olmak güzeldi. Tavsiye edilir.
Gen
GenSiddhartha Mukherjee · Domingo Yayınevi · 2019356 okunma
616 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
15 günde okudu
Gen ve Kaltımın Serüveni.
Kitabın dili ağır olmamasına rağmen, bilgilerin tam olarak oturması için yine de biyolojiye biraz hakim olmak gerekiyor. Adından anlaşılacağı üzere kitabın odak noktası genler. Genin keşfi ve kalıtım bilimin tarihten günümüze kadar geçirdiği evrim anlatılıyor. Bu süreç içerisinde rol oynayan bilim insanlarının keşiflerine, kalıtım bilimindeki önemlerine değiniyor. Ben kitabı beğendim ama ilgili olamyanlar için okunması zor bir kitap.
Gen
GenSiddhartha Mukherjee · Domingo Yayınevi · 2019356 okunma
616 syf.
9/10 puan verdi
·
19 günde okudu
Aptallığın gücünü asla küçümsemeyin“(Gen , syf:138) Gen, İnsanoğlunu inşa eden , onu tanımlayan kaynak kod. Sahip olduğumuz belki de ilk şey. Sıddhartha Mukherjee Genin tarihsel gelişimini kronolojik ve ayrıntılı bir şekilde gözler önüne seriyor. Darwinden başlayıp Muller , Mengele ,Wilkins , Franklin,Watson, Boyer gibi önemli isimlerin gene yaptıkları katkılar , deneysel bilimsel çalışmalar anlatılıyor eserde. Kromozom keşfi ile başlayıp DNA çifte sarmalı , rekombinant DNA(genetik kod) , klonlama ve dizinleme ayrıntılı bir şekilde anlatılmış. En keyifli okuduğum bölümler insanlığın tarihçesi , ilk insanlar , kimliğin ve normalliğin genetiği ile alakalı kesitler oldu. Gen , Esrarengiz , kırılgan , dirençli , dinamik , uyumlu tekrarlı ve eşsiz. Evrilmeye amade , bize benzer. Müthiş yaratıcı.Sonsuz (bir o kadar da dar boyutlu, özellikle insan özelinde bu cümleyi kullanabiliriz. )İnsanların ırklara göre sınırlanmasının çok kısıtlı olduğunu kanıtlayan gen , yeryüzünde henüz çok az zaman geçirmiş genç bir tür olarak birbirimize olan benzerliklerimizin farklılıklarımızdan fazla olduğunu da ortaya koyuyor. -İnsan özelinde , hepimiz aynı kayıktayız aslında. Biyolojimiz ile alakalı çok bilgi sahibi olmayan biri olarak bu kitabı çok sevdim. Oldukça uzun , bir aydan kısa sürede bitmesi zor. Bolca not aldırıyor , bazı süreçler oldukça ayrıntılı işlenmiş. Araştırmaya meraklı insanlar sevecektir, başucu kitaplarımdan biri oldu , okuyun tavsiyemdir.
Gen
GenSiddhartha Mukherjee · Domingo Yayınevi · 2019356 okunma