Soner Sert

Soner SertDevletsiz Bir Ulusun Sineması yazarı
Yazar
Editör
7.2/10
18 Kişi
35
Okunma
3
Beğeni
1.009
Görüntülenme
192 syf.
10/10 puan verdi
·
4 günde okudu
Alanında çok fazla kaynak olmayan bir kitap ve güzel bir çalışma olmuş. Hep söylenen Kürt Sineması, sanatı gelişmiyor gibi söylemleri boşa çıkarıyor. O kadar bilmediğimiz tanımadığımız Film ve Yönetmen varmış ki... Gerçekten 4 parçaya bölünmüş zihinlerimiz. İçerikte bahsettiği filmleri izlemediyseniz spoiler yemiş olabilirsiniz. Ama izlediyseniz tekrar izlemiş gibi ve kaçırmış olabileceğimiz bir ton ayrıntı fark edilebilir. Türkiye'den daha fazla yönetmen ve film ele alınabilirdi. Çünkü dili itibariyle Türkçedir ve yayınevi Türkiye ile sınırlı sonuçta pazar alanı Türkiyedeki Kürtlerdir öncelikle. Birkaç bilgi hatası var. Kazım Öz, Yılmaz Güney ve Tatlı Biber Diyarim filmiyle ilgili. Sinema ve siyasetin ne kadar da iç içe... Tek seferde okunulcak bir kitap, dili hiç sıkmıyor. Oldukça öğretici ve tanıtım niteliğinde. Sinemamız yok, sanatımız gelişmiyor diyip sizlanmak yerine daha da yoğunlaşalım:) Yoksa Fransız ve İngiliz yapımı Kurdi filmlerle baş başa kalıcaz. No man's land, sister of army, sun of girls gibi... İlgili Olan insanlar okusun bu kitabı. Toplumsal bir sorumluluktur.
Devletsiz Bir Ulusun Sineması
Devletsiz Bir Ulusun SinemasıSoner Sert · Dipnot Yayınları · 201913 okunma
192 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
13 günde okudu
Kimliğini Sorgulayan Bir Halkın Sinema da ki Dramı
Sanatın dilimde kendin sorgulayan bir halkın yaşama hakkın sinemaya aktarımı anlata güzel bir sosyolojik- sinema kitap türüdür. Sanata merakı olan herkesin okunması gereken bir kitaptır...
Devletsiz Bir Ulusun Sineması
Devletsiz Bir Ulusun SinemasıSoner Sert · Dipnot Yayınları · 201913 okunma
8/10 puan verdi
·
Beğendi
Bir film nasıl çekilir? Nereden esinlenilir; fikir, yönetmenin zihnine nasıl düşer? Yapımcının yeri neresidir? Senarist konuyu nasıl biçimlendirir? Nasıl projelendirilir? Ekip oluşturmak? Oyuncu seçimi? Mekân ve set tasarımı? Çekim süreci? Montaj? Dağıtım? Filmi seyirciyle buluşturmak? Siz de bu soruların cevabını merak edenlerdenseniz, desteğinizi müellifinden esirgemeyin. Yazar bu kitabında Türkiye Sineması’nda yer alan 14 yönetmeni bir araya getirmiş ve bizim için onlarla konuşmuş. İçeriğine bakılacak olursa, bu yola yeni çıkan yönetmen adaylarına çok faydalı olacağa benziyor. Soner Sert'in İlk kitabında böyle güzel bir çalışma ortaya koyması takdire şayan. Ben ilk fırsatta bu kitabı okuyacağım inşallah. Sizlere de tavsiye ederim. Sonert Sert kardeşim, yeni çalışmalarını bekliyoruz... Desteğimiz seninle inşallah :)
Film Çekmek
Film ÇekmekSoner Sert · h2o Kitap · 20187 okunma