Suat Sinanoğlu

Suat SinanoğluTürk Hümanizmi yazarı
Yazar
Çevirmen
6.0/10
1 Kişi
11
Okunma
3
Beğeni
1.390
Görüntülenme

Suat Sinanoğlu Sözleri ve Alıntıları

Suat Sinanoğlu sözleri ve alıntılarını, Suat Sinanoğlu kitap alıntılarını, Suat Sinanoğlu en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Gençliğin üzerinde olumsuz etkilerini önlemek için, toplumun yeni bir biçimde eğitilmesine bilinçli olarak çalışılırken, klasik okula en yakın ilgiyi göstermekten geri kalmamak gerekir.
“Vaktiyle kitaplar karıştırdım. Hayat hakkında filozofların ne dediklerini anlamak istedim. Bir kısmı her şeyi kara görüyordu. Madem ki hiçiz ve sıfıra varacağız, dünyadaki muvakkat ömür esnasında neşe ve saadete yer bulunamaz diyorlardı. Başka kitaplar okudum, bunları daha akıllı adamlar yazmışlardı. Diyorlardı ki madem ki sonu nasıl olsa sıfırdır, bari yaşadığımız müddetçe şen ve şatır olalım. Ben kendi karakterim itibariyle ikinci hayat telakkisini tercih ediyorum, fakat şu kayıtlar içinde.. Hayatta tam zevk ve saadet ancak gelecek nesillerin şerefi, varlığı, saadeti için çalışmakta bulunabilir.” ••Mustafa Kemal ATATÜRK••
Sayfa 277
Reklam
Sol düşünce de, eylem adamının ötesinde fikir adamını göremedi ve devrimin fesi çıkarıp şapkayı giydirmekten öteye gitmeyen bir başarı kazandığı görüşünde Atatürk devrimini küçümsemede sağ düşünce ile birleşti.
Bugün İmam-Hatip okullarının sayısı 350'yi aştı: Türkiye'de artık iki tip okul -din okulu ile laik okul- gençlik üzerinde egemenlik kurmak için savaş veriyorlar.
Neoidealistlerin savına göre, bir zamanlar düşünülmüş olan düşünce, düşünen düşüncenin konusu olur olmaz, yeniden yaşam kazanır, ama bu yaşam yeni bir yaşamdır, çok daha verimlidir, çünkü eski düşünce yeniden düşünülürken, düşünenin kendi deneyiminden başka o günden bugüne kadar geçen zamanın ürünü olan yepyeni deneyimlerle zenginleşir. İşte bu
Sayfa 9697Kitabı okudu
Suat Sinanoğlu hümanizmi “zihnin sınırsız özgürlüğü” diye tanımlamaktadır. Yani; “ Zihin hiçbir dogmanın, hiçbir doğaüstü düşüncenin tutsağı olmayacaktır.”
Reklam
Gibb, Modern Trens in islam, ss64-64, s64: "There is a deeply rooted conflict between medieval and modern ideas of the natyre of knowledge. Te old İslamic view of knowledhe was not a reaching- out to unkown but mechanical proess of amassing the "known". The known was not conceived of as changing end exanding but as "given" and eternal..."
Sayfa 106Kitabı okudu