Süleyman Turan

Süleyman TuranDünya Dinlerinde Kutsal Metinler yazarı
Yazar
Çevirmen
Editör
8.0/10
12 Kişi
49
Okunma
18
Beğeni
1.221
Görüntülenme

Hakkında

1979 yılında Trabzon’da doğdu. İlk ve Orta öğrenimini Trabzon’da tamamladı. 1995 yılında Affan Kitapçıoğlu Lisesi'nden; 2001 yılında KTÜ Rize İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. Aynı yıl Rize İlahiyat Fakültesi Dinler Tarihi Anabilim Dalına Araştırma Görevlisi olarak atandı. 2004 yılında KTÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde yüksek lisans; 2010 yılında ise Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde doktora eğitimini tamamladı. 2011 yılında Recep Tayip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dinler Tarihi Anabilim Dalına Yardımcı Doçent olarak atandı. Aralık 2017'de doçent oldu. Halen aynı üniversitedeki görevini sürdürmektedir.
Unvan:
Türk Akademisyen, Yazar
Doğum:
Trabzon, Türkiye, 1979

Okurlar

18 okur beğendi.
49 okur okudu.
1 okur okuyor.
32 okur okuyacak.
1 okur yarım bıraktı.
Reklam

Çevirdiği Kitaplar

Tümünü Gör

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Reklam
Klasik çağlarda geleneksel dinlerden mezhepler doğarken, post-modern çağda seküler süreçlerin etkisiyle yeni dini hareketler ortaya çıkmaktadır.
Yeni dini hareketlerin ortaya çıkış sebepleri
Din haz meselesi olmuştur. Bireyler ne istediklerini sorgulamaya başlamış,özel bir ben'in (subjektivizm) dikkat çekici üstünlüğü fark edilmiştir.
Üstad dedi ki:" On beş yaşımda zihnimi vicdanıma bağladım. Otuzumda dimdik durdum. Kırkımda şüphelerimden kurtuldum. Elli yaşımda ilahi kanunları anladım. Altmışımda uysal bir kulağım oldu. Şimdi yetmişimde , doğruluğu elden bırakmadan kalbimin tutkularının peşinden gidebilirim." (Analektler I,2-4) KONFÜÇYANİZM
Sayfa 90 - STS yayınlarıKitabı okudu
Titizlikle bağlandığım ve kıskançlıkla koruduğum üç hazinem var: Birincisi,merhamet; İkincisi, alçakgönüllük; Üçüncüsü, insanların başına geçmemek için hırslı olmamak. Kim,merhameti olmadan cesur olduğunu düşünüyorsa; Kim,alçakgönüllü olmadan cömert olduğunu düşünüyorsa; Kim de, sıranın sonuna geçmeden başa geçmeyi düşünüyorsa; Bu kimse ölümü arzuluyor demektir. (Tao Te King 67)
Sayfa 105Kitabı okudu
Insanoglunu güzel yapan dış görünümü değil, aksine ruhunun gerçek erdemle donatılmış olmasıdır.
Sayfa 93 - İskenderiyeli ClementKitabı yarım bıraktı
Reklam
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
256 syf.
9/10 puan verdi
·
6 günde okudu
Kutsal Dinlere merakı olan okuyucular için çok faydalı bir çalışma olmuş. En eski dinlerden biri olan Hinduizmden başlayarak Budizm, Caynizm, Sihizm, Konfüçyanizm, Taoizm, Şintoizm, Sâbiîlik, Mecusilik, Yahudilik, Hıristiyanlık ve İslam'ın hangi kutsal metinlerden meydana geldiğini, neye göre sınıflandırıldıklarını açıklamış, bu metinlerden örnekler sunmuşlar. Metinlerin arkasına ise bu dinlerle ilgili başka kaynaklar ve filmler sunulmuş. Her kutsal metin örneğinde İslam dinine kadar dünyadaki dinlerin nasıl şekillendiğini, aslında birçoğunun tek Tanrı inancı altında toplandığını, birçok metinde İslam dininin savunduğu esasların olduğunu görüyorsunuz. Tavsiyedir.
Dünya Dinlerinde Kutsal Metinler
Dünya Dinlerinde Kutsal MetinlerSüleyman Turan · STS Yayınları · 201617 okunma
Resim