Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Suphi Saatçi

Suphi SaatçiDarağacında Sallanan Bayraklar yazarı
Yazar
9.2/10
41 Kişi
152
Okunma
11
Beğeni
1.933
Görüntülenme

Suphi Saatçi Sözleri ve Alıntıları

Suphi Saatçi sözleri ve alıntılarını, Suphi Saatçi kitap alıntılarını, Suphi Saatçi en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Biz ki toprağımız için, öle öle çoğaldık. Biz ki bayrağımız için, gökten ayla yıldızı aldık.
Biz Türk'üz... Özbek, Kırgız, Türkmen, Uygur, Kazak, Tatar aynı babanın birer çocuğu gibidir. ~İsa Yusuf Alptekin
Reklam
Giderem burdan artik Baş açık yaka yırtık Men dedim gam azalsın Gam geldi gamdan artık.
Dert ve belâ, birinin üstüne gelmeye görsün, bir daha yakasını bırakmazdı artık.
1980 yılının 16 Ocak günü idi. Saat sabaha doğru 6.44'ü gösteriyordu. Üç kader arkadaşı, darağacında sallanıyorlardı. Tıpkı, Türkmenlere güzel günleri müjdeleyerek dalgalanan üç bayrak gibi...
Şafaklar konuşurdu şiir şiir Ey çocukluğumun cenneti masal şehir Kulaklarımda hep senin sesin Gözümde gönlümdesin
Sayfa 31 - Halide Nusret ZorlutunaKitabı okudu
Reklam
Irkımız Türk, Dinimiz İslam, Yurdumuz Türkistan'dır.
Su çayda Saf olmuru su çayda Kalmışığ karanlıkta Suç yulduzda suç ayda
Sayfa 55 - Ötüken NeşriyatKitabı okudu
15 Aralık 1055 Cuma günü, hutbenin Tuğrul Bey adına okutulmasını emreden Halife Kaim, böylece dünyevi saltanatı bırakıp, sadece ruhanî sıfatı olduğunu, liderliği Türk Hakanı Tuğrul Bey'e bıraktığını hukuken de kabullendiğini açıkça gösteriyordu.
Bizim için hayat inandığımız mücadeledir;haklılığına inandığımız mücadeledir. Her şeyin bir bedeli vardır. Biz de davamızın bedelini ödüyoruz. Bizden sonraki kuşaklara örnek olmak, inancımızın gereğidir.
Reklam
Kerkük, Osmanlı yönetimine girmeden önce de Türkmen topluluklarının yaşadığı bölge olduğundan "Gökyurt" olarak isimlendirilmiş ve kayıtlara böyle geçmiştir.
Sayfa 69 - Ötüken NeşriyatKitabı okudu
Gönlüm kırık gözüm pek Dertliyem Fuzulî tek Başka nereye gidek Kerkük'e düştü yolum. (Aydil Erol)
Sayfa 105 - Ötüken NeşriyatKitabı okudu
Konu ile ilgili spoiler vermeden alıntılamak da mümkün
● Öte-el : Otel Ötebas : Otobüs Ko-kafûr: Kuaför Resim alan: fotoğraf makinesi ● ' Accilu bi's-salâti kable'l-fevt Ve 'accilu bi't-tevbeti kable'l-mevt ( Zamanı geçmeden namaza koşunuz ve ölüm gelmeden tövbe ediniz. ) ● Sübhâne men tehayyere fî sun'ihil-'ukūl Sübhâne men bikudretihi ya'cüzü'l-fuhûl (Yaratılışıyla akılları hayrette bırakan Tanrı'yı ulularım Kudretiyle zekâları aciz bırakan Tanrı'yı ulularım) ●" - Efendim, Türkmanların tamata didikleri bu sebzenin vatanı Amerika dinülen gavur diyarıdır. Orada tomato dirler. El'ân Türkiye'de domates ismi ile ma'rufdur. Domates ile patates muahharan Osmanlı ülkesine gelmişdür." ( s.45 / osmanlı padişahları domates ve patates yimeden hayat sürmüş şaşırtıcı ) ● İnsanın güvenliği ve selameti, dilini tutmasına bağlıdır.
Mustafa Kemal Paşa 1 Mayıs 1920 tarihinde yaptığı bir konuşmada şöyle ifade etmişti: "Hep kabul ettiğimiz esaslardan birisi ve belki birincisi olan, sınır meselesi tayini ve tesbit edilirken milli sınırımız İskenderun'un güneyinden geçer, doğuya doğru uzanarak Musul'u, Süleymaniye'yi, Kerkük'ü içine alır. İşte milli sınırımız budur..."
Sayfa 147Kitabı okudu
147 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.