Susan George

Susan GeorgeBaşka Bir Dünya Mümkün, Eğer... yazarı
Yazar
8.0/10
1 Kişi
5
Okunma
0
Beğeni
348
Görüntülenme

Hakkında

ABD'de doğan Susan George uzun yıllar Fransa'da yaşadı ve 1994'te Fransız vatandaşlığına geçti. Üniversite eğitimini kamu yönetimi ve felsefe alanında gördü ve 1978'de Paris Üniversitesi'nden siyasal bilimler alanında doktorasını aldı. Sosyal adalet mücadelesine katkıda bulunmak için çalışmalar yapan akademisyenlerden oluşan Ulusötesi Enstitü'nün yardımcı direktörü ve Attac Fransa'nın başkan yardımcısıdır. Daha önce Fransa'daki MAI karşıtı kampanyada etkin bir rol oynadı ve şu anda da DTÖ'yü demokratikleştirme mücadelesinin önde gelen isimlerinden biri. Gazete ve dergilerde sayısız makalesi yayımlandı, eserleri pek çok dile çevrildi. Başlıca eserleri: The Lugano Report (Lugano Raporu, 1999), Faith and Credit: The World Bank's Secular Empire (İnanç ve Kredi: Dünya Bankası'nın Seküler İmparatorluğu, 1994, Fabrizio Sabelli'yle birlikte), The Debt Boomerang (Borç Bumerangı, 1992), A Fate Worse than Debt (Borçtan Daha Kötü Bir Kader, 1987), How the Other Half Dies: The Real Reasons for World Hunger (Dünyanın Diğer Yarısı Nasıl Ölüyor: Dünyadaki Açlığın Gerçek Nedenleri, 1976).
Unvan:
Yazar
Doğum:
ABD, 1962

Okurlar

5 okur okudu.
1 okur okuyor.
3 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Tüm iyi fikirler ilk başta azınlıktadır. Kuşkucular, öneriler başarıya ulaşana kadar onları ütopik olarak tanımlarlar. Hangi tarihi döneme bakarsak bakalım, daha eşit ve adil bir dünyayı savunanların önce küçümsendiğini, sonra saldırıya uğradığını ve en nihayetinde istemeden de olsa kabul edildiğini görürüz. Galip geldiklerinde elde ettikleri kazanımlar revizyona maruz kalabilir. Kaybettiklerinde ise çoğunlukla tarihin karanlığında unutulurlar
Diğer konularda zeki sayılabilecek birçok insan, kapitalist ekonominin amacının daha fazla insana iş imkanı tanımak olduğunu zannediyor. Kapitalist ekonominin tek amacı karları arttırıp hisse senedi değerlerini yükseltmektir. Çalışmak gibi insani ihtiyaçları karşılıyorsa, bu tamamen bir yan üründür.
Reklam
"İradede iyimser, düşüncede kötümser olmalı" Antonio Gramsci
Sayfa 167Kitabı okudu
İnsani olmayan koşullarda yaşayan o kadar çok insan var ki, bir şey yapmak için tüm kapitalist düzenin değişmesini bekleyemeyiz.
Sayfa 125Kitabı okudu
Ekonomik dünya görüşü ile ekolojik dünya görüşü, ister kabul edilsin ister edilmesin, ciddi bir savaş içindeler. Bu savaşın sonucu insanlığın geleceğini, hatta insanlığın bir geleceğinin olup olmayacağını belirleyecek.
Küresel sermayeye karşı 1999'da ABD'nin Seattle kentindeki gösterilerde totalitarizmi reddeden kalabalık "Birbirimize sahip çıkarsak kazanabiliriz. Tarihin bize sunduğu olanağı değerlendirmeliyiz." diyordu. Yani bir avuç zenginin tüm dünyanın kaderini etkileyecek kararlar alabilme yetkisine karşı bir başkaldırma harekatı... Tüm insanlık adına bir mücadele... Neden küreselleşmeye bu denli karşıtsınız dediklerinde de: "Bizler dostluğu, kültürü, yemekleri, dayanışmayı, zenginliği ve kaynakları paylaşmaktan yana olduğumuz için küreselleşme taraftarıyız." demişlerdi. (
Susan George
Susan George
) O mücadele devam etmeliydi.

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
Henüz kayıt yok
Resim