Temel Hazıroğlu

6.4/10
6 Kişi
14
Okunma
3
Beğeni
678
Görüntülenme

Hakkında

Ailesi ile birlikte İstanbul’a yerleşti. İlk ve orta öğrenimini bu şehirde tamamladı. Kabataş Erkek Lisesi’nden mezun oldu. İstanbul Teknik Üniversitesi Matematik Mühendisliği bölümünü bitirdi. İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi İşletme Anabilim Dalında Yüksek Lisans yaptı. Türkiye Emlak Bankası’nda Programcı, Sistem Analisti, Bilgi İşlem Müdür Yardımcısı olarak çalıştı. 1986-1991 yılları arasında Albaraka Türk’te Bilgi İşlem Müdürü olarak görev aldı. Türkiye’nin ilk Faizsiz Bankacılık otomasyon sistemi olan Albos’un kurucu müdürlüğünü yaptı. 1992-1995 döneminde serbest ticaret ve müşavirlik yaptı. 1996 yılında Albaraka Türk’te tekrar göreve başlayarak Bilgi İşlem Müdürlüğü ile Personel ve İdari İşler Müdür vekilliği görevlerinde bulundu. 2003 yılında Albaraka Türk Genel Müdür Yardımcılığına atandı. 2003 yılından 2017 yılına kadar Bilgi Teknolojileri, İnsan Kıymetleri, Eğitim ve Organizasyondan sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini sürdürdü. 2017 yılından itibaren Finans ve Stratejiden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görevine devam etmektedir. Marmara Üniversitesi Orta Doğu Enstitüsünde yüksek lisans öğrencilerine öğretim görevlisi olarak ders vermektedir. İlk yazısı 1979 yılında Babıali’de Sabah gazetesinde yayınlandı. Mevcut siyasal ve toplumsal yapıyı irdeleyen analizlerini ve İslâmi hareketi odak alan yeni yöntem ve model önerilerini içeren yazılarını Değişim, Umran, Düş Çınarı, Bereket, Yarın, İslâm Ekonomisi ve Finansı dergileri ile Babıali’de Sabah, Selam ve Yeni Şafak gazetelerinde yayınladı. “Yeni Arayış ve İleri Demokrasi Fikrinin Doğuşu”, “İnsan ve Gerçek: Düşünce Damlaları” ve “Katılım Ekonomisi: Yeni Zihin Yeni İktisat” adlarıyla yayınlanmış üç kitabı bulunmaktadır. Temel Hazıroğlu evli ve üç çocuk babasıdır.
Doğum:
Trabzon, 1955

Okurlar

3 okur beğendi.
14 okur okudu.
4 okur okuyacak.
2 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Yeni anlayış üretmek ancak ve ancak insan, toplum ve kainat bakışımızı gözden geçirin geçirmek ve bu çerçevede hayatı yeniden tasavvur ve inşa etmekle mümkün olabilir. Bu noktada Müslüman aydınların mesuliyeti ve mükellefiyeti yadsınamaz bir gerçekliktir.
İktisat bir hesap-hendese meselesinden önce bir kültür meselesidir.
Reklam
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
320 syf.
·
Puan vermedi
·
30 günde okudu
Kitap çok fazla tekrar içeriyor. 50 sayfada bitecekken 300 sayfaya uzatılmış. Buna rağmen okuduğuma pişman olmadım. Mevcut ekonomik sistemlerin sorununun temelinde yatan zihniyetten kaynaklandığını ve tamamen baştan islam referans alınarak yapılacak ekonomik sistemin umut vaat ettiği işleniyor. Neden islami ekonomi değil de katılım ekonomisi adını tercih ettiği kısmı ise ufuk açıcı olmuş. Her önümüze gelen şeye islami sıfatı vermektense işimizi müslümanca yapıp farklı isimler vermemiz gerektiğini farkettim. Böylece islamı dar bir alana hapsetmemiş oluyoruz hem de yaptığımız hatalar islama mal edilmemiş oluyor.
Katılım Ekonomisi
Katılım EkonomisiTemel Hazıroğlu · İz Yayıncılık · 20185 okunma
200 syf.
9/10 puan verdi
İslamın çağlara sunduklarını müslümanlar bu çağda nasıl bir üslupla seslendirirse dönüşebiliriz? Bu üslubun rica ettiği usuller neler olabilir? Bu üslubun inşa ettikleri neler olabilir? Yüzeysel olanı derinleştirmeye çağıran, ezbere söylenenleri sorgu alanına sunan bir yapıt...
Yeni Arayış Ve İleri Demokrasi Fikrinin Doğuşu
Yeni Arayış Ve İleri Demokrasi Fikrinin DoğuşuTemel Hazıroğlu · İz Yayıncılık · 20175 okunma