Thomas Lepeltier

Thomas LepeltierParalel Evrenler yazarı
Yazar
8.4/10
12 Kişi
54
Okunma
3
Beğeni
1.428
Görüntülenme

Thomas Lepeltier Sözleri ve Alıntıları

Thomas Lepeltier sözleri ve alıntılarını, Thomas Lepeltier kitap alıntılarını, Thomas Lepeltier en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Her yaşamın, her olayın, her anın sonsuzluk değeri vardır. Hatta geçici olan her şey, fani olan her şey sonsuz defa yeniden ortaya çıkar. Tıpkı sahile tekrar tekrar dönüp çarpan dalgalar gibi her şey yeniden var olur.
Sayfa 57 - GriffinKitabı okudu
Yeniden aynı varlık olarak yaşamayı kim ister ki? Bu soruya Nietzche'nin cevabını herkes bilir. Şunu söyleyebilecek bir insan bekler: " Şimdi git ve sonsuzluk için aynı şekilde geri dön" ebedi tekerrüre "evet" diyebilecek insan, üstün insandır.
Sayfa 58 - GriffinKitabı okudu
Reklam
Bir olayın tek denemede gerçekleşme olasılığı pek çok denemeden sonra gerçekleşme olasılığından daha az değildir.
Sayfa 118 - GrifinKitabı okudu
Bugüne kadar sorgulanmış bakış açılarını dini, felsefi ve bilimsel açıdan ele alarak tarih sırasına göre gözden geçiriyor, eğer bu bağlamda paralel evrenin varlığını kabul ediyorsak insanın hiç yok olmadığını hep var olduğunu farklı evren koşullarında farklı türlerde ama aynı öz yapısında, evrenler var olduğu sürece var olacağını da kabul ediyoruz demektir. Ama asıl soru şu: insan ne kadar gerçek?
Sayfa 9 - GriffinKitabı okudu
Dünya tamamen matematikten ibarettir ve siz dahil dünyadaki her şey matematiktir!
Sayfa 169 - GrifinKitabı okudu
Acı aynı zamanda insanın özgürlüğünün bedeli değil midir?
Sayfa 182 - GrifinKitabı okudu
Reklam
Özgür bir insan yaratmayı arzu ettiğinden Tanrı, evrene müdahalesinin fazla görünür izlerini bırakmak istememiştir. Evrenin kusursuz parametre ayarı onun varlığına sadece bir işarettir, ne fazla göze çarpan ne de fazla gizli bir işaret.
Sayfa 122 - GrifinKitabı okudu
Gerçekleşme ihtimali çok düşük bir olayın yine de gerçekleşmesini kim engelleyebilir ki! Gerçekleşmesinin şaşırtıcı olması için, ihtimalin ancak sıfır olması gerekir.
Sayfa 114 - GrifinKitabı okudu
Tanrı insanları kendine inanıp inanmamakta ve iyi ameller yapıp yapmamakta özgür bırakmak istediği için evreni kendi varlığını kaçınılmaz kılacak işaretler olmaksızın yaratmıştır.
Sayfa 122 - GrifinKitabı okudu
İnsan evrende ayrıcalıklı bir yere sahip değildir. İnsan, herhangi bir devirde herhangi bir galaksinin içindeki bir Güneş sisteminde herhangi bir gezegeni işgal etmektedir.
Sayfa 108 - GrifinKitabı okudu
Reklam
Çoklu evren tezinin asla test edilemeyeceğini kim iddia edebilir ki? Everett'in paralel dünyaları için de aynı sorunun sorulduğunu daha önce görmüştük. Evrenbilimde aynı soru yine karşımıza çıkar. Bilim tarihi test edilmesi imkansız olarak değerlendirilmiş ama yıllar sonra nihayet test edilebilir olmuş tahminlerle doludur.
Eğer her an önümüze gelen tüm olasılıklar gerçekleşecekse seçim yapmanın ne anlamı olabilir ki? Diyelim ki bir sabah yataktan kalkmamaya karar verdim, sonsuz sayıda kopyam kalkacaktır. O halde kalkıp kalkmamak arasında yapacağım seçimin ne anlamı var? Şimdi paralel evrenler tezinin yarın ya da yarından sonra belki daha inanılır olacağı konusunu hallettikten sonra döndük yine başlangıca: Acaba paralel evren ya da çoklu evrenler ümitsiz vaka mıdır?
Sayfa 190Kitabı okudu
Kötülük ilahiyatın en büyük zorluklarından biridir. Tanrı neden acının böylesine hüküm sürdüğü hakim bir evren yaratmış olabilir? Bu sorunun çok meşhur bir yanıtı vardır. Tanrı olası dünyaların en iyisini yaratmıştır ancak acının daha az olduğu bir dünya mümkün değildir.
Sayfa 182 - GrifinKitabı okudu
25 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.