Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Tobias Dantzig

Tobias DantzigSayı - Bilimin Dili yazarı
Yazar
7.5/10
3 Kişi
8
Okunma
0
Beğeni
826
Görüntülenme

Tobias Dantzig Sözleri ve Alıntıları

Tobias Dantzig sözleri ve alıntılarını, Tobias Dantzig kitap alıntılarını, Tobias Dantzig en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Öyleyse bırakalım da ondalık sistem şu önermenin yaşayan bir anıtı olarak kalsın: Her şeyin ölçüsü insandır..
Sayfa 33 - MetisKitabı okudu
"Numeri mundum regnant." Dünyayı sayılar yönetir..
Sayfa 158 - MetisKitabı okudu
Reklam
Pisagor'un yeni bir müride dörde kadar saymayı emrettiği ilginç bir öykü vardır: Bak gördün mü, dört sandığın aslında ondur, bütün bir üçgen ve bizim parolamız.. [Kutsal 10; 1, 2, 3, 4'ün toplamıyla ilk dört sayıdan elde edilirdi. Tetraktis'e, ateş, su, hava ve topraktan oluşan dört element..]
Sayfa 52 - MetisKitabı okudu
Acaba zihnim bu keşifte ne rol oynadı? Sonsuzluk havuzunda gördüğüm güzel imge bu sonsuzluğun doğasını mı ortaya çıkarıyor, yoksa kendi zihnimin yansımasından başka bir şey değil mi?
Sayfa 199 - MetisKitabı okudu
Leibniz ikili aritmetiğinde Yaradılışın imgesini görüyordu . ... Ona göre Bir Tanrı'yı ve Sıfır da boşluğu sembolize ediyordu; Yüce Varlık her şeyi boşluktan çekip çıkarıyordu, tıpkı sayı sisteminde bir ve sıfırın tüm sayıları ifade etmesi gibi. Bu düşünce Leibniz'in o kadar hoşuna gitmişti ki, bunu bilimlere çok meraklı olan Çin İmparatoru'nun din değiştirmesini sağlayacağı umuduyla Çin matematik heyeti başkanı Cizvit Grimaldi'ye iletti. Bunu sırf çocukluktan gelme önyargıların en büyük adamların bile görüşünü nasıl bulandırabileceğini göstermek için anlatıyorum!
Sayfa 32 - MetisKitabı okudu
Görelilik..
Evren kendi başına bir varlığa sahip mi, yoksa bu varlık yalnızca insanın zihninde mi? Biliminsanlarına göre, o veya bu hipotezin kabulü kesinlikle bir "olmak ya da olmamak" sorunu değildir; zira mantık açısından her iki hipotez de kabul edilebilirdir ve deneyim açısından hiç biri kanıtlanamaz. O halde tercih daima yararlılık ve uygunluk meselesi olacaktır.
Sayfa 199 - MetisKitabı okudu
Reklam
İnsanoğlunun ondalık sistemi kabul etmiş olması fizyolojik bir rastlantıdır.
Sayfa 32 - MetisKitabı okudu
Tanrı tamsayıları yarattı, gerisi insanlığın işi.. LEOPOLD KRONECKER
Sayfa 97 - MetisKitabı okudu
Sonsuz! Başka hiçbir mesele insan ruhunu böyle derinlemesine etkilememiştir; başka hiçbir fikir insan zekasını böylesine verimli bir biçimde canlandınnamıştır; yine de başka hiçbir kavram sonsuzdan daha fazla açıklığa kavuşturulma ihtiyacı içinde değildir . ... Sonsuzun özü nedir sorusuna dönersek, öncelikle sonsuzun gerçeklik açısından ne anlama geldiğini kendimize açıklamalıyız. Öyleyse fiziğin bize bu konuda ne öğrettiğine bakalım. "Doğa sıçrama yapmaz"
Sayfa 202 - MetisKitabı okudu
Matematik matematik içindir! İnsanlar bu formül karşısında şok geçirdiler, diyor Poincare, "ama yaşam sadece ıstırapsa, bu formül de 'Yaşam yaşam içindir' kadar iyidir."
Sayfa 199 - MetisKitabı okudu
Reklam
Ben her şeyi olduğu gibi kabul eden bir çocuk olarak 'x' in gerçekten ailemize ait bir sır olduğunu düşünüyordum, ta ki birkaç yıl sonra matematik dersinde gözüm açılana dek..
Sayfa 14 - MetisKitabı okudu
Tanrı tamsayıları yarattı, gerisi insanlığın işi.
Matematikte bütün yollar Yunanistan'a çıkar..
Sayfa 113 - MetisKitabı okudu
En son sayı vardır, ama buna ulaşmak insanların yapabileceği bir şey değildir, çünkü o tanrılara aittir..
Sayfa 68 - MetisKitabı okudu
Zaman her şeyin özüdür. Doğa Ana sıçrama yapmaz, zira Zaman Baba sıçramayı bilmez. Zamanın kesintiye uğratılması düşünülemez bile, o yüzden doğada kendiliğinden olan hiçbir şey yoktur. Zaman akıp gider ve akla gelen her şeyi de beraberinde taşır.
Sayfa 150 - MetisKitabı okudu
23 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.