Tolgahan Karaimamoğlu

Tolgahan KaraimamoğluKara Ölüm yazarı
Yazar
8.8/10
5 Kişi
45
Okunma
2
Beğeni
1.053
Görüntülenme

Hakkında

Lisans ve Yüksek Lisans’ını Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde tamamladı. Doktora çalışmasını ise Mersin Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Ortaçağ Tarihi üzerine yaptı. Doktora tez çalışması süreciyle birlikte Ortaçağ Avrupa’sında hastalıklar, tıp ve doğa tarihi üzerine yoğunlaşan Tolgahan Karaimamoğlu bu konuda bir kitap, makaleler, kitap bölümleri ve çeşitli bildirilere sahiptir. Mersin Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nde görev yapmakta olup, Ortaçağ’da İngiltere ve Avrupa Tarihi üzerine araştırmalarına devam etmektedir.

Okurlar

2 okur beğendi.
45 okur okudu.
1 okur okuyor.
23 okur okuyacak.
3 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Tarihte "Satürn günümü mahvediyo" söylemi
Vebayı açıklamaya yerecek bilgisi olmayan Paris Tıp Fakültesi, tüm sorumluluğu astrolojiye yüklemiştir. Mars ve Jüpiter'in yanlış dizilimi havayı zehirlemiş, kötü hava buharları tüm Avrupa'yı etkilemiştir.
"Kaydedilmiş en eski salgın hastalıklara bakıldığında bunlardan ilkine Eski Ahitte rastlanılmaktadır. Tevrat'ta geçen ifadelerde Firavun'un İsraillileri tutuklamasına kızan Tanrı'nın Mısır'a veba gönderdiği ve bu coğrafyada büyük bir salgının baş gösterdiği bildirilir."
Sayfa 13 - Kronik KitapKitabı okudu
Reklam
"Ortaçağ toplumlarına büyük savaşlardan daha fazla kayıp verdiren bu veba salgını için kurbanlarının son saatlerinde vücutlarının çeşitli yerlerinde kararmalar, şişlikler ortaya çıkardığı için 'Kara Ölüm' ismi verilmiştir."
Sayfa 21 - Kronik KitapKitabı okudu
Ortaçağ Avrupasında tedavi
Doktor arkadaşlarına, bir hastanın hayatta kalıp kalamayacağını bilmek istiyorlarsa, şu prosedürü takip etmelerini ister: Hastanın adını, sizi çağırmak için gönderilen kişinin adını ve kişinin size ilk geldiği günün adını alın, tüm harflerini birleştirin. Sonuç çift sayıysa hasta kurtulamaz, tekse iyileşecektir.
Kara Veba'nın Orta Çağ'daki menşei ve dağılmasına bakıldığında 1337 yılında Çin'de ortaya çıktığı düşünülmektedir.
2024 yılı içerisinde bakmayı düşündüğüm kitaplar.. +neden okuyacaklarım listesine eklemedin de böyle ileti şeklinde yazdın bunları? -çünkü okumayı değil bakmayı düşünüyorum. baktıktan sonra okuyup okumayacağıma dair karar vereceğim.

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
320 syf.
9/10 puan verdi
·
5 günde okudu
Kara Ölüm
Hemen hemen hepimiz bu yüzyılın başından itibaren meydana gelen afetleri, salgın hastalıkları gördük, ya da en iyi tabirle hatırlıyoruz. Bu hastalıkların (aynı zamanda da afetlerin) en büyüyü ve en etkilisi olan Covid-19 salgınını ise küçükten büyüğe hepimiz hayatımızın geri kalanında unutamayacağımız şekilde gördük ve yaşadık. Kimimiz bu salgına
Kara Ölüm
Kara ÖlümTolgahan Karaimamoğlu · Kronik Kitap · 202218 okunma
128 syf.
·
Puan vermedi
·
24 saatte okudu
İnsanlık Tarihinin Gördüğü En Büyük Salgın Hastalıklar
Ortaçağ Avrupa'sının üçte birini yokeden veba karşısında umutsuzluğa kapılmış bir doktor: “Bu hastalık yılın bütün zamanlarını tek bir zamana, bütün hastalıklarını tek bir hastalığa dönüştürdü.„ demiş. Ne dersiniz, COVID-19 insanoğlunun içinde bulunduğu kültürel evrim çağını, tıpkı Ortaçağ Veba'sı kadar etkiliyor mu? O dönemler ile
Ortaçağ Avrupası’nda Salgın Hastalıklar
Ortaçağ Avrupası’nda Salgın HastalıklarTolgahan Karaimamoğlu · Selenge Yayınları · 202112 okunma
208 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
4 günde okudu
Tanrı'nın Öfkesi
Ülkemizde meydana gelen 6 Şubat 2023 depreminde meydana gelen şiddetli Kahramanmaraş depremi üzerine hayatını kaybedenlerin anısına yazılan bu kitap özelinde Orta Çağ boyunca Avrupa'yı neredeyse kıyıma uğratan şiddetli doğal afetlerin ve felaketlerin çarpıcı, yıkıcı ve yok edici etkilerini bütün çarpıcılığı ve dehşetiyle gözler önüne sermektedir. Yazar oldukça başarılı bir iş çıkarmıştır. İlgilerinin kesinlikle okuması gereken bir eserdir.
Tanrı'nın Öfkesi
Tanrı'nın Öfkesi
Tolgahan Karaimamoğlu
Tolgahan Karaimamoğlu
Tanrı'nın Öfkesi
Tanrı'nın ÖfkesiTolgahan Karaimamoğlu · Kronik Kitap · 202315 okunma