Toplum ve Hekim Dergisi

Toplum ve Hekim DergisiToplum ve Hekim: Cilt 32 - Sayı 2 dergisi
Dergi
0.0/10
0 Kişi
1
Okunma
1
Beğeni
337
Görüntülenme

Hakkında

Bilindiği gibi, ülkemizde sık rastlanmayan durumlardan ikisi; süreklilik ve kurumsallıktır. Toplum ve Hekim Dergisi’ni yaratanlar ve yaşatanlar, Dergi’nin yayın yaşamına başladığı 1978 yılından beri sürekliliğini ve kurumsallığını sürdürmenin gururunu yaşıyor. Toplum ve Hekim, yola çıktığı günlerdeki heyecan ve umudunu çoğaltarak taşımaya devam ediyor, devam da edecek. Ocak 1978 tarihinde ilk sayısı ile yayın yaşamına başlayan Toplum ve Hekim’i tarihsel olarak üç dönemde inceleyebiliriz. Dergi’nin ilk sayısından otuz üçüncü sayıya dek olan birinci dönemine örgütsel perspektifin ağırlığını koyduğunu görebiliyoruz. Otuz üçüncü sayı ile başlayan ve kırk yedinci sayıya dek süren ikinci dönemde, Dergi’yi genel anlamda tıbbi-klinik perspektif şekillendirmiştir. Bu dönem aynı zamanda hakemli dergi olmanın da başlangıcıdır. Kırk yedinci sayıdan itibaren başlayan üçüncü döneme ağırlığını veren ise sosyal tıp perspektifidir. Türk Tabipleri Birliği, 12 Eylül Asker Darbesi’nin dört yılı bulan yasaklı dönemi dışında, değerlerini, hedeflerini, dünya ve Türkiye ölçeğinde sosyal ve ekonomik politikalara ilişkin incelemelerini ve bunların toplum sağlığı üzerindeki etkilerini tartıştığı ve tartışmaya açtığı Toplum ve Hekim Dergisi’ni çıkarmak için gösterdiği özel çabayı bugün de öncelikli olarak sürdürüyor. Kapitalizmin gereksinimlerine paralel olarak ilerleyen teknoloji, beraberinde yeni iletişim araçlarının geliştirilerek sermayenin hareketinin hızlandırılmasını sağladı. Bazı ülkelerin bütçeleri büyüklüğündeki paralar, dünyanın bir ucundan diğerine birkaç saniyede aktarılabilir oldu. Bu gelişme ve kullanılan teknoloji bilgi paylaşım araçlarının geliştirilmesine de yol açtı. Söz konusu araçların en etkin ve yaygın kullanılanı kuşkusuz internettir. Özellikle yeni kuşaklarla internet ve dijital veri kullanımı son derece yaygınlaştı. Güncel olandan kopmama kaygısı ve bilgiyi mümkün olan herkesle paylaşma amacı, Toplum ve Hekim arşivinin internet ortamına aktarılması gereksinimini doğurdu. Son derece değerli çalışmaların yer aldığı bu arşivi okurlarımızla paylaşmaktan büyük mutluluk duymaktayız.
Unvan:
Tıp Dergisi
Doğum:
Ocak 1978

Okurlar

1 okur beğendi.
1 okur okudu.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Korku susturur, daha çok korku ise inanılmayanın söylenmesine neden olur.Roland Barthes’in meşhur tanımı gibi “ faşizm konuşma yasağı değil söyleme mecburiyetidir.”
Sayfa 121Kitabı okudu
“İnsansın ,birinin canı yanarken senin de canın yanıyorsa...” Ataol Behramoğlu
Reklam
...devrim ve özgürlük mücadelesi, ezilenlerin tarih boyunca elde ettiği mevzilerden ve düzende açtığı yarıklardan oluşur.
Başarının ve rekabetin ölçütü karşılaştırmadan geçer. Kişinin kendisini bir başkasıyla karşılaştırması korkunun oluşumunu destekleyen önemli bir etkendir; çünkü onun gibi olmaya çalışma, "olamama korkusu"nu içerir ki bu, "hiç kimse olamama korkusu"na dek varabilen özünde varoluşsal bir korkudur (Krishnamurti, 2001).
Sayfa 134Kitabı okudu
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Henüz kayıt yok