Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Toygar Akman

Toygar AkmanBoyutlar yazarı
Yazar
5.2/10
12 Kişi
30
Okunma
3
Beğeni
1.374
Görüntülenme

Toygar Akman Gönderileri

Toygar Akman kitaplarını, Toygar Akman sözleri ve alıntılarını, Toygar Akman yazarlarını, Toygar Akman yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
190 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
27 günde okudu
Boyutun ne demek olduğundan başlayarak çeşitli boyut içeriği, mantığı ve teorisinin anlatıldığı güzel bir kitap. Boyutlar konusunda mümkün olduğunca çok içeriğe değinilmeye çalışılmış. Bunlar: Küresel Çapta Telekomünikasyon İletişim ve İnternet, Düşünce Yapısı, İç Zaman Boyutu, Varlık Boyutu, Psiko-Fizik Zaman Boyutu, Yüksek Boyutlu Mekanlar, Çok
Boyutlar
BoyutlarToygar Akman · Kaknüs Yayınları · 20037 okunma
Unutmayalım ki, bilim ve teknolojideki tüm gelişmeler, insanın, bu "Hayal Gücü"nü kullanması sayesinde meydana gelebilmiştir.
Sayfa 180Kitabı okudu
Reklam
"Bilgiyi yok farzederseniz", varlığınızı nasıl anlayacak ve anlatacaksınız?
Sayfa 162Kitabı okudu
Fakat, "insan" "Zaman içinde bulunduğu halde zamanı alabiliyor". Çünkü o, zaman içinde yaşamakla kalmaz, yaşadığını da bilir. ... İnsan üstü tarihsizdir. ... Oysa "insanın bizzat kendisi tarihtir".
Sayfa 132Kitabı okudu
"Dünya içinde varlıktır." İnsan, "Şey" değil, "Şahsiyettir" (Kişiliktir).
Sayfa 132Kitabı okudu
Boyutlar konusunda en büyük katkıyı, hiç kuşku yok ki, "Zaman"ın, "Dördüncü Bir Boyut" olduğu iddiasını ortaya atan Einstein sağlamıştır. Ancak, hemen belirtelim ki, ünlü Fransız matematikçisi ve filozofu Henri Poincaré (1854- 1912), aynı konuyu Einstein'dan daha önce düşünmüş olmasına rağmen, matematik esaslar ve fiziksel formüllerle belirtmeksizin, yalnızca filozogik açıklamalarla dile getirmeye çalıştığı için, "Dördüncü Boyut" iddiasının şerefi, daha çok Einstein'a verilir olmuştur.
Sayfa 111Kitabı okudu
Reklam
"Müt3cânis bir çevre olarak anlaşılan "Zaman" , "Saf Şuur" alanına "Mekan" fikrinin sokulmasından doğmuş, piç bir kavram değil midir?" (Bergson, Henri: Şuurun Doğrudan Doğruya Verileri, Sa:99) Bergson, bu sert soru ile bizleri bir hayli sarstıktan sonra da şu açıklamayı yapmaktadır: "Mekân fikri ile yoğrulmuş, hatta bu fikrin tutkunu olan bizler, "Saf Süre"ye haberimiz olmadan "Mekân" fikrini sokuyor, "Bilinç" hallerimizi de, içiçe değil, zamandaş olarak idrak eder tarzda yanyana sıralıyoruz. Kısacası, "Zaman"ı, "Mekân"a yankılıyor; "Süre"yi, "Mekân" ile ifade ediyor; "Arasızlığı", sürekli bir çizgi, yâhut, parçaları içiçe girmeyen, sadece birbirine dokunan bir zincir gibi görüyoruz."
Sayfa 109Kitabı okudu
Prag'da doğan ve tıp doktoru olduktan sonra Rostack Üniversitesinde Fizyoloji profesörlüğüne yükselen, ancak Nazi Almanyası'nın baskıları üzerine ülkemize iltica eden Hans Winterstein (1879-1963), İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinde tam 33 yıl hizmette bulunmuştu.
Hawking, "Zaman Boyutu"nu "Üç Oklu Bir Yapı" olarak ele almaktadır. "Zamanın, en az üç değişik oku vardır. Birincisi, "Zamanın Termodinamik okudur" , "Düzensizliğin ya da Entropinin Arttığını Gösterir". Sonraki, "Zamanın Psikolojik Oku"dur. Bu Ok gelecek zamanı değil, hissettiğimiz zamanı, "Hatırladığımız Zaman"ı gösterir. Sonucusu ise "Zamanın Kozmolojik Oku"dur. Bu da, "Zamanın, Büzülmeden daha çok "Genişleme Yönü"nü gösterir."⁵⁶
Sayfa 82 - 56 Hawking, W. Stephen: A Brief History Of Time, Bentam Booke, New York 1988, Sa;145Kitabı okudu
Yanlışlığımızın birinci ve başlıca sebebi, çocukluğumuzda edindiğimiz peşin hükümlerdir.
Sayfa 26 - (Descartes, René: Principes De La Philosophie Aynı Çeviri. sa:88)Kitabı okudu
Reklam
Bu damlacığın mahiyetini anlamak için ne kadar zahmet çekiyoruz.
Eğer, gözlerimiz yatay olmayıp da dikine olarak yüzümüze yerleştirilmiş olsaydı, görüntüleri nasıl algılayabilecektik? Üçüncü, dördüncü ve beşinci boyutları nasıl tanımlayabilecektik?
Bir kez yerleşti mi, insanoğlu ne yapıp, edip, sonunda, o fikrin ürünlerini ortaya çıkarabilmektedir.
Varlığınızı nasıl anlayacak ve anlatacaksınız?
45 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.