Tricia Jenkins

Tricia JenkinsCIA ve Hollywood yazarı
Yazar
7.0/10
2 Kişi
5
Okunma
0
Beğeni
217
Görüntülenme

Hakkında

Forth Worth, Texas’daki Texas Christian University’de Film, TV ve Dijital Medya bölümünde Yardımcı Profesör. Medya teorisi, eleştirel medya çalışmaları, görsel estetik gibi dersler veriyor ve İngiltere, Avustralya ve Yeni Zelanda’daki televizyon ve film yapımcılığı üzerine yapılan çalışmaları yönetiyor. Güncel çalışmaları, Big Data ve onun Amazon, Hulu, YouTube and Netflix gibi medya şirketlerindeki içerik gelişimini nasıl etkilediği üzerinde yoğunlaşıyor. Jenkins’ın ilk kitabı The CIA in Hollywood: How the Agency Shapes Film and Television 2013 yılında yayınlandı ve ikinci baskısı 2015 programına alındı. Kitap, American Library Association (ALA) ‘ya bağlı The Association of College and Research Libraries (ACRL) yayını olan Choice dergisi tarafından bir yılda yayınlanan akademik çalışmaların %10’undan azı için belirlenen Outstanding Academic Title 2013 listesinde yer almaya layık görüldü. Kitap aynı zamanda Çince ve Farsça’ya da çevrildi. Jenkins, Los Angeles Times, National Public Radio, The BBC World Service, The Washington Post ve FOX’ta yazı ve görüşlerini paylaşmaya devam ediyor.
Unvan:
Amerikalı Akademisyen ve Yazar

Okurlar

5 okur okudu.
6 okur okuyacak.
1 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
"İranlılar ayrıca CIA'in hava durumunu kontrol edebildiğine ve depremlere yol açabileceğine inanıyorlardı. Daugherty ve Bowden'e göre bütün bu düşünceler, İranlıların yüksek teknolojili cihazlarla dolu ve CIA'i her zaman ve her yerde hazır ve nazır olan bir teşkilat olarak gösteren casusluk filmlerini fazla izlemelerinden kaynaklanıyordu."
Sayfa 124 - Matbuat Yayın GrubuKitabı okudu
Reklam
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
196 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
·
3 günde okudu
Silah kullanmadan yapılan algı değiştirme faaliyetlerine "yumuşak güç (soft power)" deniliyor. Sinema da yumuşak gücün en önemli araçlarından biri. Bu kitap ise CIA (Merkezi Haber alma Teşkilatı-Central Intelligence Agency) eliyle yapılan bazı filmleri konu alıyor. Bu anlatımda, CIA'nın sponsoru olduğu filmlerle birlikte, CIA'dan emekli olmuş çalışanların danışmanlık yaptıkları filmler de var. Kitap altı bölümden oluşuyor ve her bölümde, CIA'in filmlerdeki kadar iyi bir teşkilat olmadığını okuyorsunuz. Şahsi düşüncem, algısını başkalarının kontrolüne bırakmayanların bu tip filmlerden pek de etkilenmeyeceği yönünde. Neyin ne olduğunu öğrenmek birkaç kitap sayfası karıştırmaya bakıyor.
CIA ve Hollywood
CIA ve HollywoodTricia Jenkins · Matbuat Yayınları · 20155 okunma