Tuba Işınsu Durmuş

Tuba Işınsu DurmuşTutsan Elini Ben Fakirin yazarı
Yazar
8.0/10
1 Kişi
30
Okunma
1
Beğeni
1.281
Görüntülenme

Hakkında

ûbâ Işınsu Durmuş, 1978 yılında İstanbul’da doğdu. 1999 yılında Gazi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden mezun oldu. Bilkent Üniversitesi Türk Edebiyatı Bölümü’nde 2002 yılında yüksek lisansını, 2006 yılında da doktorasını tamamladı. Halen Başkent Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak çalışmakta ve Osmanlı edebiyatı üzerine dersler vermektedir.Akademik, Araştırma & Başvuru Kitapları, Deneme kategorilerinde eserler yazmış bir yazardır. Başlıca kitapları alfabetik sırayla; Osmanlının Sürgün Şairleri, Sultanların Şiirleri Şiirlerin Sultanları, Tutsan Elini Ben Fakirin, Türk Dili Sözlü ve Yazılı Anlatım El Kitabı olarak sayılabilir.
Unvan:
Yazar
Doğum:
İstanbul, 1978

Okurlar

1 okur beğendi.
30 okur okudu.
2 okur okuyor.
16 okur okuyacak.
1 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
-F e r a h-
Dile geldikçe hayâli gamı teskîn ederim Merdüm olan tutar elbette de mihmânı ferah (Tıpkı insanın misafirini rahat ettirmeye çalışması gibi sevgilinin hayali hatırıma geldikçe gönlümü teskin etmeye çalışırım.)
Hudâyâ hudâlık sana yaraşır Nitekin gedâlık bana yaraşır Çü sensin penâhı cihân halkının Kamudan sana ilticâ yaraşır
Reklam
Dostlar düşmen oluptur yine ol yâr bana Hele yâr ettigini eylemez ağyâr bana Yollar etti yüzü üstünden gözü yaşı revân Nâlem işitti meğer ağladı kûhsân bana
Yansalar aşk u vefâ ehli ben evvel yanarım Lâ-cerem âteşe evvel has u hâşâk gerek (Aşk ve vefa ehli yansalar ben onlardan önce yanarım; bunda şaşılacak bir şey yok, ateşe önce çer çöp atılır.)
-Adlî-
Şu baş kim sana secde eylemeye Ser-i şâh ise zîr-i pâ yaraşır (Sana secde etmeyen başın yeri sultan başı bile olsa ayaklar altı olmalıdır.) Eger adl ile sorarsan Adlî’yi Ukûbettir ona sezâ yaraşır (Allah’ım eğer Adlî’yi adaletinle sorgularsan, onun azap içinde olması gerektir.)
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
112 syf.
7/10 puan verdi
Bu eser şiir seven bireyler için ve Osmanlı da ki kültür tarihimizi ögremek isteyen okurlar için biçilmiş bir kafdan.Eserde genel olarak II.Beyazit'in şehzadelik döneminden başlayan kültür ve devlet yönetimini anlatır. II.Beyazit döneminde ve atası olan Fatih Sultan Mehmed dönemin de yaşamış şiir,musiki, Ve hat sanatları üstatlarını anlatan ve sultanların bu kültüre olan meraklarını , becerilerini anlatır ve içinde Aşkın (Allah.cc) kulu olan bir sultanın şiirlerini içermektedir. Hudaya Hudalık sana yaraşır
Sultanı Kul Eder Aşk
Sultanı Kul Eder Aşk
Nitekim gedalık bana yaraşır Ey Allah'ım! Sana hüdalık yaraşır , nitekin bana da dilencilik. Çü sensin penahı cihan halkının Kamudan sana iltica yaraşır Cİhan halkının sığnagı sensin, herkesin sana sığınması tabidiir.
Sultanı Kul Eder Aşk
Sultanı Kul Eder AşkMustafa İsen · Muhit Kitap · 010 okunma
116 syf.
·
Puan vermedi
Divan şairi ve patronaj
Halil inalcık'ın şair ve patron ile hasbağçe'de ayş u tarab isimli eserlerinin devamı niteliğinde Tuğba Işınsu Durmuş'un yazmış olduğu divan şiiri ve şairini inceleyen güzel bir eser.
Tutsan Elini Ben Fakirin
Tutsan Elini Ben FakirinTuba Işınsu Durmuş · Doğan Kitap · 200911 okunma