Tuğba İsmailoğlu Kacır

Tuğba İsmailoğlu KacırHammer yazarı
Yazar
10.0/10
1 Kişi
4
Okunma
0
Beğeni
189
Görüntülenme

Hakkında

Okurlar

4 okur okudu.
6 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Hammer tarihi eserleriyle, Hz. muhammed'den başlayarak, kendi dönemine değin Müslüman doğunun tarihini, kronolojik bir bütün olarak resmeden, bir külliyat oluşturmaya çalışmıştır.
Hammer, en eski üniversite ve akademinin kabul edildiği üzere İtalya'da değil, onuncu yüzyılda Bağdat'ta kurulduğunu söyleyerek, yine doğuyu işaret ediyordu.
Sayfa 107Kitabı okudu
Reklam
Hammer, ayakları Avrupa'ya basan, aklı ve ruhu Asya'da dolaşan; doğunun rüyalarını görüp batının dilini konuşan, yani batıya söyleyecekleri olan birisidir.
Ne kadar az şey biliyoruz ve bu azıcık bilgi bile ne kadar çok iz gösteriyor!
Sayfa 244Kitabı okudu
Hammer " kronoloji ve coğrafya olmazsa tarih kör olur."
Sayfa 265Kitabı okudu
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
352 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Tuğba İsmailoğlu Kacır / Hammer. Doğu'nun Kaşifi. Tuğba İsmailoğlu Kacır, İstanbul'da doğdu. Viyana Üniversitesi Tarih bölümünden mezun oldu. 2007'de yüksek lisans, 2015 yılında da doktora tezini tamamladı. Halen İstanbul Medeniyet Üniversitesi'nde görev yapmaktadır. Joseph Von Hammer Purgstall ( 1774- 1856) Avusturyalı bilim adamı. Ülkemizde halen daha kaynak olarak kullanılan, Osmanlı İmparatorluğu Tarihi eserinin yazarı olarak bilinir. Kitap giriş bölümü dışında, beş bölümden meydana gelmektedir: birinci bölümde Joseph Von Hammer Purgstall'ın Hayatı, ikinci bölümde Hammer'in Dünyası, üçüncü bölümde XIX. Yüzyılda Alman Oryantalizmi, dördüncü bölümde Tarih Yazan Olarak Hammer, beşinci bölümde Hammer'in Tarih Eserleri incelenmektedir. Ekler bölümü kitabı zenginleştirirken, özellikle batılı kaynaklardan bolca Kaynakçası mevcut, İndeks'te vardır. Hammer'in "tüm edebi hayatının meyvesi olarak adlandırdığı" Osmanlı Tarihi, ülkemize tarihi ilgi duyan herkesin kütüphanesinde vardır. Ama o yalnızca bir tarih kitabı değil, başka eserleriyle de Osmanlı devletini daha doğrusu doğunun edebiyatını, kültürünü Viyana'da canlı tutan birisidir. Yazar, çok bahtsız gördüğü Hammer'i ilginç gelebilecek tüm özellikleri ile, gözler önüne serdiği bir biyografi meydana getirmiştir. Hammer'i tanımak isteyenlere hatta XVIII. ve XIX. Yüzyıl Avrupa'sını Hammer'in gözünden görmek isteyenler için, faydalanabilecekleri bir eserdir. #Kitapşuuruinsanlıkşuurudur.
Hammer
HammerTuğba İsmailoğlu Kacır · Kronik Kitap · 20214 okunma