Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Ünsal Yavuz

Ünsal YavuzErmeni Sorunu yazarı
Yazar
9.0/10
2 Kişi
18
Okunma
1
Beğeni
937
Görüntülenme

Hakkında

1945 yılında Ödemiş’te dünyaya geldi. İlk, orta, lise öğrenimini Ankara’da tamamladıktan sonra yükseköğrenimini 1964-68 yılları arasında Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tarih Bölümü’nde yaptı. Doktora çalışmasını Fransa’da Marsilya Aix-en-Provence Üniversitesi’nde tamamlayıp Türkiye’ye dönerek bitirdiği fakültede Doktor Asistan olarak akademik kariyerine başladı. 1948’de Yardımcı Doçent, 1987’de Doçent oldu, 1992’de ise Profesörlüğe yükseldi. 1987-1990 tarihleri arasında Bilkent Üniversitesi’nde Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Koordinatörlüğü yaptıktan sonra, 1990’dan itibaren halen öğretim üyesi olduğu Ankara Üniversitesi Türk-İnkilap Tarihi Enstitüsüne geçti. Prof. Dr. Ünsal Yavuz’un uzmanlık alanlarını, Türkiye Cumhuriyeti Tarihi ve Atatürk Devrimi ile kurulan devletin, çağdaş ve uygar boyutlarındaki kurumsal yapılanmasını şekillendiren Atatürkçü felsefe oluşturmaktadır. Prof. Dr. Ünsal Yavuz’un kendi deyimiyle, "Varoluşumuzun tek ve vazgeçilmez açıklaması olan Atatürk ideolojisinin temel değer ve kavramları konusunda fakülte ve yüksekokullarda, asker-sivil devlet kurumlarındaki üst düzey bürokratların yanı sıra yurtiçi ve yurtdışında yaşayan halkımıza yönelik verdiğim ders, konferans ve katıldığım açık oturumlarla görevlerimi yerine getirmeye" çalışmaktadır. Fransız ve İngiliz arşivinde bulunan belgeler üzerine kurulu bildiri ve makaleleri ve iki kitabı bulunmaktadır. Fransızca ve İngilizce bilen Ünsal Yavuz, evli ve üç çocuk babasıdır.
Unvan:
Prof.Dr.
Doğum:
1945

Okurlar

1 okur beğendi.
18 okur okudu.
1 okur okuyor.
15 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
AB üyeliği Bir Hayal olsa da Türkiye'nin 1 Ocak 1996'da AB gümrük Birliği'ne girmemiz in gümrük bağımsızlığımızı yok ettiğini Dolayısıyla bağımsızlığımızı daha da azalttığını herkes biliyor.
Sayfa 121 - OzanKitabı okudu
Dünyanın çeşitli ülkelere dağılmış olan Ermeni diasporası, bulundukları Hristiyan ülkelerin parlamentoların da ülkemiz aleyhine karar çıkartmaya başlamışlardır. Bütün bu parlamento kararlarının bağlayıcı bir tarafı yoktur. Fakat Ermeni diasporasının en kuvvetli olduğu ABD ve Fransa'nın kararları çok önemlidir. Fransa Avrupa için bir örnektir. ABD'de alınacak kararlar ise ileride düşünülen tazminat talepleri için Amerikan mahkemelerinde mesnet teşkil edecek. Eğer Mümkün olursa bu kararların Birleşmiş Milletler tarafından da kabul edilmesi için bir İlkadım Teşkil edebilecektir.
Sayfa 42 - Ozan kitapKitabı okudu
Reklam
Ermeniler bu kez, 1.Dünya savaşından öncekine benzer bir taktikle, soykırıma uğramış mağdur Ermeni milleti tezini işlemişler,kendilerini özellikle tarihteki ilk Hristiyan devleti kurduklarını vurgulamaya başladılar.
Sayfa 41 - Ozan yayıncılıkKitabı okudu
Emperyalist devletler gittikleri yerlere demokrasi ileri demokrasi diyerek giriyorlar. Ama gelen asla demokrasi olmuyor. Çünkü onlar için aslında demokrasi engel. Bizde de olduğu gibi şekli demokrasi yeterli yani halk gidiyor oyunu veriyor Ama neye oy verdiğini bilmiyor. Kafası karışık. Siyasi partiler olması gerektiği gibi değil. Demokratik kurum ve kuruluşlar görev yapamıyor. Seçim sistemi Milli iradenin Melisa yazmasın engelliyor.
Sayfa 10 - Ozan yayıncılıkKitabı okudu
1500 1900 yılları arasında sistemli planlı bir biçimde yoğun olarak yapılmıştır köle ticareti Avrupalı köle tüccarları batı ve orta Afrika başta olmak üzere milyonlarca insanı yurtlarından zorla kopartarak Amerika'daki yeni süpürge alanlarına işgücü olarak kullanmak üzere yeni kıtaya taşıdılar.
Sayfa 162Kitabı okudu
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
224 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
7 günde okudu
Güzel bir çalışma olmuş Ermeni iddiaları ve aslan, Tanzimat ve Islahat fernından, kırım savaşı alınan borçlar ve bir çok Osmanlı yakın tarihini içine alan dönemi çok güzel yansıtmış,
Ermeni Sorunu
Ermeni SorunuFikret Babuş · Ozan Yayıncılık · 201111 okunma