Ünver Ünlü Bayramlı

Ünver Ünlü BayramlıZaman Yönetimi yazarı
Yazar
6.8/10
8 Kişi
35
Okunma
0
Beğeni
405
Görüntülenme

Ünver Ünlü Bayramlı Sözleri ve Alıntıları

Ünver Ünlü Bayramlı sözleri ve alıntılarını, Ünver Ünlü Bayramlı kitap alıntılarını, Ünver Ünlü Bayramlı en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
"Yaşam bize her zaman olduğundan daha fazla mutluluğa ve tatmine giden yol sunuyor fakat içimizden milyonlarca insan hala isteklerini gerçekleştirememenin verdiği tatminsizlikle dolu hayatlar yaşıyor. Mutluluk, haz, barış ve yetinme dolu bir yaşamın sırrını arıyoruz. Kitaplar, kasetler ve bilgiler biriktiriyoruz ; bilgelik ve sonuçlar değil .Daha fazla diplomamız var ,fakat geçmişe göre daha büyük başarı düzeyine sahip değiliz .Nasıl geçineceğimizi öğrendik fakat nasıl yaşayacağımızı öğrenemedik .Yaşama yıllar ekledik fakat yaşam eklemedik."
Reklam
"İnsanlar kendi hayatlarını kontrol edemediklerini hissettiklerinde ,huzur ,üretkenlik ve mutluluğu elde etmeleri de çok zor olmaktadır."
Zaman
Paul Ricceur "Zamanı harcarken cimri olunması gerekir, istense de durduramayacagin bir olguyu nasılsa akıyor diye düşüncesizce savurmak aptalliga eşdeğerdir." der.
Sayfa 18 - Seçkin
Anı yaşamak
“Anı yaşamak” ile ilgili paylaşmak istediğim güzel bir hikâye var: Genç bir adam yaşlı kralın sarayına gider. Kral gencin eline içinde sıvıyağ olan bir kaşık verir ve bu yağı dökmeden sarayı dolaşmasını ister. Genç yağı dökmeden sarayı dolaşıp gelir. Kral sorar: Salonlardakı' Acem halılarımı gördün mü? Hayır, der genç, bahçeyi gördün mü, yine hayır der, peki değerli kiitüphanemi gördün mü, der. Genç yine hayır, görmedim, der. Bunun üzerine kral gencin sarayı ikinci kez dolaşmasını ancak bütün bunlara bakmasını söyler. Genç sarayı dolaşıp gelir, her şey görülmüştür ancak kaşıktakı' yağ da dökülmüştür. Kral gence “Yaşamın gizi, kaşıktaki birkaç damla yağı dökmeden dünyaya bakabilmektedir. ” der. Kaşıklarımızdaki birkaç damla yağ görevlerimizi, çevremize karşı sorumluluklarımızı sembolize ediyor. Hayatta üç grup insan var: birinci gruptakiler; kaşıktaki yağı dökmeyen ancak dünyaya bakmayan insanlar; ikinci gruptakiler anlık hazlar peşinde koşup yağı ve kaşığı kaybedenler; üçüncü gruptakiler ise; kaşıktaki yağı dökmeden dünyaya bakmayı becerebilen insanlar. Kişi kendisini eğitirse, geliştirirse sorumluluklarını ihmal etmeden dünyaya ve kendisine bakmayı öğrenebilir. Kısaca isteyen herkes üçüncü gruptaki kişiler gibi yaşayabilir.
Sayfa 39 - Seçkin YayıncılıkKitabı okudu
Einstein kuramı" Bir adam, sevdiği bir kişiyle bir saat sohbet ederse kalktığı zaman on dakika oturduğunu iddia eder. Aynı adamı eğer bir sobanın üzerine on dakika oturtursaniz kalktığı zaman bir saat oturduğunu iddia eder. İşte görelilik budur." demiştir.
Sayfa 22 - Seçkin
Reklam
Sürekli ögrenen gelişen insan, sürekli öğrenen gelişen şirket, sürekli öğrenen gelişen ulus. Eski bir Japon atasözünün söylediği gibi "Kişi üç gün ortalıkta görünmese döndüğünde ondaki değişiklikleri görebilmek için arkadaşları iyice bakmalıdır." Kişinin bu üç günde mutlaka değişmiş olacağına inanıldığı için çevresindekilerin dikkat sarf ederek ondaki değişikliğin ne olduğunu anlayabilmesi beklenir. Doğan Cüceloğlu “İçimizdeki Biz” kitabında şöyle der: "Gelişen kişi yaşamın yaratıcı sürecinin bir parçası olduğunun bilincinde olarak her anını öğrenmeye açık olarak geçirir. Gelişen kişide "Artık erdim." düşüncesi yoktur. Gelişimin sürekli olduğunu, öğrenme sürecinin hiç bitmeyeceğini bilir ve bu bilinç ona yaşamın sonsuz heyecanlı bir macera olduğu duygusunu verir." Sayın Cüceloğlu'nun önemle vurguladığı gibi öğrenme süreci süreklidir; süreklilik öğrenmeye istekli olmakla, herhangi bir konuyu merak etmekle ve öğrenmeye zaman ayırmakla mümkün olur.
Yaşamda yapılanların değerini değiştirebilecek tek şey zamanı iyi kullanma becerisidir. Geçmişe dönüp baktığımızda yapamadı-lğımız, yapmak isteyip de herhangi bir nedenle gerçekleştiremediğimiz olaylar aklımıza gelir. Bu olaylar bizim "pişmanlıklarımız” dir. "Keşke daha iyi bir üniversitede okusaydım, keşke bir yabancı dil (daha) öğrenseydim, keşke böyle davranmasaydım, keşke üniversiteyi bitirseydim, keşke daha çok ülke görseydim..." "Keşkeler" telafisi mümkün olan ve telafisi mümkün olmayan keşkeler olmak üzere ikiye ayrılır. Telafisi mümkün olmayan keşkeler için yapılacak bir şey kalmamıştır. Hem zamanı geriye döndürmek mümkün değildir hem de telafi etmek adına zaman ayırmak artık boşunadır, hiçbir işe yaramaz. Telafisi mümkün olan keşkeler ise adı üstünde telafi edilebilir, istenilen bir zamana planlanabilir, programlanabilir ve gerçekleştirilebilir. "Keşke daha çok kitap okusaydım." diyen bir kişi isterse okuyabilir, "Keşke yabancı dil öğrenseydim" diyen başka bir kişi birden fazla yabancı dil öğrene- bilir. Bunun için sadece istemek ve zaman ayırmak yeterlidir. Bir sinema oyuncusu "Keşkelerim yok, iyi ki'lerim çok." demiş. Zamanı verimli kullanmak demek; telafisi mümkün olmayan keşkelerle vakit kaybetmemek, yapamadıklarımıza üzülmemek, bunun yerine telafisi mümkün olan keşkelere yönelmek ve hayatımızda "iyi ki yaptım" ları çoğaltabilmektir.
Reddedilmek Nasıl Fırsata Çevirilir
Reddedilmeyle nasıl başa çıkılacağını öğrenin: En iyi satıcılar en çok reddedilenlerdir. Onlar “Hayır” sözcüğünü “Evet” sözcüğünü duyabilmek için bir dürtü olarak kullanırlar. Birçok kişi reddedilme korkusuyla hedeflerinden vazgeçer, “Hayır” sözcüğü yüzünden kendisini sınırlar. Unutulmamalıdır ki sınırlı düşünceler sınırlı yaşamlar yaratır. Her reddedilme yararlanılması gereken bir fırsata dönüştürülmelidir.
Sayfa 83 - Seçkin YayıncılıkKitabı okudu
Kişinin kendisiyle uğraşması kolay olmamakla birlik başkasını değiştirmek daha zordur. Kişi isterse değişebilir, sevmediği yönlerini değiştirebilir, zaman problemlerini kontrol altına alabilir. Kendi kendimize hazırladığımız tuzaklar kadar hayatta hiçbir şey bizi engellememiştir. Mackenzie'nin "Zaman Tuzağı" kitabında da belirttiği gibi "Düşmanla tanıştık, meğerse düşman bizmişiz." Düşman bizim düşüncelerimizdir. Şu an ya da gelecekte bir zamanda bir değişiklik yapmak üzere karar verebilirsiniz. Sheakspeare'in "Olmak ya da Olmamak" sözü gibi "İşte bütün mesele budur." Olmak ya da olmamak, başarmak yapılan da başarmamak, yapmak ya da yapmamak.
Reklam
Hedef belirlerken aşağıdaki hususlara dikkat etmek gerekir: He- def. 1.Belirgin 2. Ölçülebilir 3. Eylem Odaklı 4. Gerçekçi 5. Zamanı Belli olmalıdır.
OKUMA PARÇASI 2: KAÇ YAŞINDASINIZ? Gerçekte kaç yaşındasınız? Sokrates'i okuduysanız yaşınız 2500 olmalıdır. Galile'yi biliyorsanız 800 yaşındasınız. Beethoven'i seviyorsanız 240 yaşındasınız. Endustri çağını anlıyorsanız 300 yıl ekleyin. Tanım kültürünü biliyorsanız yaşınıza 10 bin yıl daha katın. Gerçekte kaç yaşındasınız? Nüfus
Atasözü
Bir Çin atasözü "Bir kilo altın bir dakika satın alamaz." der. Karun kadar servetinizde olsa zamanı satın alamazsınız, para gibi biriktiremezsiniz.
Sayfa 19 - Seçkin
Zaman sahip olmak istediklerimi elde etmem için önemli bir araç.