Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Vecdi Akyüz

Vecdi Akyüzİbadet İlkeleri yazarı
Yazar
Çevirmen
Editör
7.8/10
4 Kişi
25
Okunma
9
Beğeni
2.077
Görüntülenme

Vecdi Akyüz Sözleri ve Alıntıları

Vecdi Akyüz sözleri ve alıntılarını, Vecdi Akyüz kitap alıntılarını, Vecdi Akyüz en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
İbadetler nefsi öldürmek için değil, ona istikamet kazandırmak ve onun eğriliklerini gidermek içindir.
Sağlam iman, kişiyi ibadete yöneltici bir etkendir.
Reklam
Tahiyyat duasını okumak ;
Hanefi mezhebine göre; hem ilk oturuşta hem de son oturuşta vaciptir. Şafii mezhebine göre; ilk oturuşta sünnet, son oturuşta farzdır. Maliki mezhebine göre; hem ilk oturuşta hem de son oturuşta sünnettir. Hanbeli mezhebine göre; ilk oturuşta vacip, son oturuşta farzdır. ( AKYÜZ Vecdi, Doç.Dr, Mukayeseli İbadetler İlmihali, 1/160, İz Yayıncılık, İstanbul-1995)
"Namazın anahtarı abdesttir. Yasaklarını başlatan, iftitah tekbiridir. Yasakları kaldıran da selâmdır."⁶⁴
Sayfa 28 - 64 Ebu Davud, Taharet, 61; Tirmizî, Taharet, 3; İbn Mace, Taharet, 275.Kitabı okudu
Hicretin ikinci yılından bugüne kadar bütün Müslümanların kurban kesmeleri, bir icmâ-ı ümmet (müslümanların ortak kanısı) meydana getirmiştir.
Kurbana asıl muhtaç olan insandır; Yüce Allah, insanların kestiği kurbana asla muhtaç değildir.
Reklam
Kurban, dinen zengin sayılanlara vacip bireysel bir ibadettir. Kimin yeterli parası varsa, kurbanla yükümlü olan da odur.
kurban kanından sürmek,
Kurbanın üzerinden atlamak veya alına kurban kanından sürmek, İslâm’da yeri olmayan bid’at (dine aykırı) uygulamalardır.
İhtiyari
Gerekli şartları taşıyanlara kurban kesmek vaciptir. Bu, sûnnet-i ayn-ı mûekkede (çok kuvvetli bireysel sünnet=vâcip) olarak ifade edilir.
Şâfiîler 4 gün kurban kesebiliyor
Bayram namazından çıktıktan itibaren kurban kesimi başlar, bayramın 3. günü akşam günbatımına kadar sürer. Şâfiîler ise, bayramın 4. günü günbatımına kadar kurban kesebilir.
Reklam
Cemaat, cuma namazında olduğu gibi, bayram namazında da şarttır. Bayram namazının vakti, güneşin doğmasından sonra zevale (öğleye) kadardır. Ancak, gelenek olarak bayramın ilk günü güneşin doğumundan yaklaşık bir saat sonra, kurban bayramı namazı kılınır.
Huzur
"Bilin ki kalpler ancak Allah'ı anmakla huzura kavuşur." ( Ra'd, 13/28; Zümer, 39/23.)
Sayfa 127 - Amaç/Sonuç İlkeleriKitabı okudu
kaza
"Beni hatırlamak için namaz kıl." (Tâhâ,20/14)
Sayfa 107 - Geçerlilik ilkeleriKitabı okudu
Barışçılık
"Ey Muhammed! Kitap'tan sana vahyolunanı oku; namaz kıl; muhakkak ki namaz hayasızlıktan ve fenalıktan alıkoyar; Allah'ı anmak ne büyük şeydir! Allah yaptıklarınızı bilir." ( Ankebut, 29/45; Hûd, 11/14. )
Sayfa 124 - Amaç/Sonuç İlkeleriKitabı okudu
Aşırılık
Nefsin öldürülmesi veya öldürülmeye çalışılması imkansız olduğu gibi, fıtrata da aykırıdır. İbadetler nefsi öldürmek için değil, ona istikamet kazandırmak ve onun eğriliklerini gidermek içindir.
Sayfa 79 - Uygulama İlkeleriKitabı okudu
18 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.