Yuniya Kawamura

Yuniya KawamuraModa-loji: Moda Çalışmalarına Giriş yazarı
Yazar
8.0/10
3 Kişi
21
Okunma
3
Beğeni
890
Görüntülenme

Hakkında

New York Devlet Üniversitesi Moda Teknolojisi Enstitüsü’nde sosyoloji doçentidir. Japanese Revolution in Paris Fashion (Paris Modasında Japon Devrimi, 2004) ve Doing Research in Fashion and Dress (Moda ve Giysi Araştırması Yapmak, 2011) isimli eserlerin yazarıdır. Fashion Theory, Fashion Practice ve The International Journal of Fashion Studies gibi akademik moda dergilerinde editörlük de yapmaktadır.
Unvan:
Yazar

Okurlar

3 okur beğendi.
21 okur okudu.
27 okur okuyacak.
1 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Reklam
“Elit” erkekler kısa paça pantolondan ne zaman vazgeçecek acaba:)
Elitler bir moda başlatır ve kitleler onu sınıfın dışsal ayrımlarını ortadan kaldırma gayretiyle taklit ettiğinde elitler yeni bir moda için ondan vazgeçer­ler.
Hakim ideolojinin sosyal değişime ve ilerlemeye sıcak bakmadığı kimi toplumlarda moda var olamaz.
Kadınlar, kültürel olarak görünmez kalmış olsalar bile, [kadınlık] gittikçe artan ölçüde bir gösteri olarak inşa edilmiştir.

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
192 syf.
·
Puan vermedi
·
20 günde okudu
Kurumsallaşmış bir sistem olarak moda, giysi ve giyim tarzlarına odaklanan diğer moda yaklaşımlarından farklı. Modanın kurumsal gelişiminin sosyal bağlamına yönelik bir ilgi eksikliği var ve modabiliminin konusu da bu. Birçok estetik ötesi unsuru hiçe sayamayız, yapısal-işlevsel bir yaklaşım benimsenmeli; ürünlerin üretimi, dağıtımı ve tüketimi ayrıca bunlarla çok yakın ilişki içinde olan hizmetleri kapsar. Bir toplum üretmediği bir şeyi dağıtamaz ve dağıtmadan üretemez. Modayı sadece giyimle sınırlamaz; aynı zamanda moda ile kültürel semboller, kimlik ve toplumsal yapılar arasındaki ilişkileri inceler. Sadece sosyal roller, kurumsal örüntüler ve sosyal yapı gibi standartlaştırılmış öğeler değil konumuz. Bireylerin ve toplumların bu soyutlamayı nasıl kullandığını öğrenmemiz ve konu hakkında bilinçlenmemiz lazım ki, kapitalizmi daha iyi anlayabilelim. Nihayetinde, moda kavramını çok boyutlu bir şekilde ele alan önemli bir kaynak olduğunu düşünüyorum. Moda ile giyim arasındaki farkı anlamanıza, modanın kültürel ve sembolik boyutlarını keşfetmenize ve modanın toplumsal yapılar üzerindeki etkisini anlamanıza yardımcı olacaktır. Giriş niteliğinde okunabilir mi emin değilim, daha temel kaynaklar elbette ki vardır.
Moda-loji: Moda Çalışmalarına Giriş
Moda-loji: Moda Çalışmalarına GirişYuniya Kawamura · Ayrıntı Yayınları · 201621 okunma
192 syf.
·
Puan vermedi
Eskiden 2 sezon olarak çıkarılan moda ürünlerinin insanların tüketme konusunda ciddi şekilde hırslanmasıyla 2 haftada 1 defaya düşen 'sezon' kavramını, ve üzerimize giydiğimiz kıyafetlerin fiyatlarının düşük olabilmesi için 3. dünya ülkelerinde saatliği 1 dolara çalışan işçilerden tutun, 1960'larda Amerika'nın modasının %60'ını kendi ürettiği mallarla satışa sunarken şu anda sadece %3 'lük bir dilimini kendisinin üretmesi ve çalışan işçilerin hiçbir güvenlik dayanağı olmamasını eleştiren ve bize kavramlarla gelen bir kitap.
Moda-loji: Moda Çalışmalarına Giriş
Moda-loji: Moda Çalışmalarına GirişYuniya Kawamura · Ayrıntı Yayınları · 201621 okunma
·
Puan vermedi
Modanın Anatomisi
Tasarımcısı, dolaşıma ve topluma yayılıma koyanları, yıldızları, kahramanları, temsil ettiği sınıfları, üretenleri, tüketenleri, kitlesi, yüksek sınıfı, çalışanları, medya fenomenleri, reklamcılığa etkisi, ekonomik boyutu, sürekli olarak yeniliği ve değişimi teşvik etmesi, kültüre etkisi, kültürel yayılımı, toplumu biribirine benzetip tek
Moda-loji: Moda Çalışmalarına Giriş
Moda-loji: Moda Çalışmalarına GirişYuniya Kawamura · Ayrıntı Yayınları · 201621 okunma