Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Yunus Kaplan

Yunus KaplanHz. Muhammed (s.a.v)'in Hayatı Siyer-İ Nebi yazarı
Yazar
Editör
10.0/10
2 Kişi
16
Okunma
7
Beğeni
2.574
Görüntülenme

Hakkında

Yazar hakkında bilgi için: yyu.edu.tr/personeller.php...
Tam adı:
Dr. Yunus Kaplan
Unvan:
Dekan Yardımcısı, İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü - Bölüm Başkanı,yazar

Okurlar

7 okur beğendi.
16 okur okudu.
2 okur okuyor.
18 okur okuyacak.
1 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Fârâbi, mutluluğu arayan ve mükemmelliğe erişme kaygısında olan insanın araştırmasına varlığın mahiyetiyle başlaması gerektiğini belirtir.
Reklam
Demir mıknatısa aşıktır, hep ona doğru koşar, zafer de sabra aşıktır ve devamlı ona koşar.
Adalet, varlıkta meydana gelen bir nizama işaret ettiği gibi, ilahi bir sıfat olarak da belirginlik kazanır.
İrade ile olan sevgi üç çeşittir: birincisi fazilete iştirak ile gerçekleşen sevgidir. İkincisi, menfaati için gerçekleşen sevgidir. Üçüncüsü ise zevk için gerçekleşen sevgidir.
Sayfa 121Kitabı okudu
Farabi, insanın doğası gereği yetkinliğe ulaşması için, başkalarına, başkalarıyla komşuluk etmeye ve birlikte bulunmaya ihtiyacı vardır, der.
Sayfa 109Kitabı okudu
Henüz kayıt yok
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
168 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
Yunus Kaplan / Farabi Felsefesinde Adalet. Yunus Kaplan, 1980 yılında Bitlis'in Tatvan ilçesinde dünyaya geldi. 2003 yılında Marmara Üniversitesi iİahiyat Fakültesinden mezun oldu. 2006 yılında Yüksek lLsansını tamamladı. 2013 yılında doktor unvanını aldı. 2017-2018 yıllarında Georgetown Üniversitesi'nde misafir araştırmacı olarak bulundu. Halen Yüzüncü Yıl Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde çalışmaktadır. Üç bölümden oluşan kitabın birinci bölümünde, adaletin metafizik temelleri incelenmektedir. Bu bağlamda adaletin kavramsal çerçevesi, varlık, Tanrı ve alem kavramları ile ilişkisi irdelenmektedir. İkinci bölümünde Farabi düşüncesinde adaletin insani boyutu ele alınmakta, adaletin insanın biyolojik özellikleriyle bağlantısı, insanın nazari ve ameli aklıyla ilişkisi ve faziletlerin orta yolu olma özelliği ile incelenmektedir. Üçüncü bölümde ise Farabi'nin adaletle ilgili değerlendirmeleri, siyaset felsefesi bağlamında incelenmekte, insanın toplumsal bir varlık olarak ideal bir toplumu nasıl gerçekleştireceği, bu görüşe aykırı olan görüşlerin nelerden ibaret olduğu ve mutluluğun nasıl kazanılacağı konusu ele alınmaktadır. Kitabın akademik bir mantıkla yazılmış olması dolayısıyla; cümlelerin uzunluğu, bazı konu tekrarları, okuyucuyu eseri okuma noktasında zorlamaktadır. #Kitapşuuruinsanlıkşuurudur.
Farabi Felsefesinde Adalet
Farabi Felsefesinde AdaletYunus Kaplan · Çizgi Kitabevi · 20212 okunma