Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Yusuf Akdağ

Yusuf AkdağDin Kapitalizm ve Gülen Cemaati yazarı
Yazar
8.0/10
2 Kişi
15
Okunma
0
Beğeni
752
Görüntülenme

Yusuf Akdağ Sözleri ve Alıntıları

Yusuf Akdağ sözleri ve alıntılarını, Yusuf Akdağ kitap alıntılarını, Yusuf Akdağ en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
giriş
Sağ -muhafazakâr sermaye partileri, kitleleri politikalarına yedeklemek için, dinin toplum yaşamındaki etkisini artırmak ve daha da yaygınlaştırmayı içeren bir faliyeti on yıllar boyu ve birbiriyle de " kim daha iyisini yapıyor " rekabetine girişerek sürdürdüler.
İslam' ın Kapitalist Kullanımı ve Emekçilerin Esareti
...Din, "yokluk ve kendi başına bırakılmışlıklarıyla çekilmez yük altına sokulmuş halk yığınlarının üzerine amansızca çöken ruhsal baskı araçlarından biri" olarak işlev görüyordu.
Reklam
II. BÖLÜM Kapitalizmin Türkiye 'deki Gelişmesi Ve Islam
Osmanlı yöneticileri, Batı kapitalizmi karşısında, ilkin, Batı' yı " kafir" ve " Frenk" olarak gören bir tutum içindeydiler. Ancak, bu durum, Batı kapitalizmiyle bağımlılık içine girmelerine engel olmadı.
giriş
Kapitalizm, işçi ve emekçiyi, kitlesel yoksulluk, açlık, işsizlik ve bunların yol açtığı iktisadi-sosyal ve psikolojik yıkım ve umutsuzluk ile yüz yüze getirirken, ona, beklemeyi, kadere razı göstermeyi, işverenlere, devlete ve yönetici sınıfa bağlı ve sadık kalmayı öğütleyen dinsel ve cemaatçi söylem kurumsallaşmasını ve yaygınlaşmasını sürdürdü.
Kapitalist Gelişme ve Dinle Kurulan Ters Yüz Edilmiş İlişki
Kapitalizmin "tarihi", onun, din-hukuk-politika engeli tanımadığını, aksine onlar üzerinde etkili olduğunu ortaya koyuyor.
I. BÖLÜM Din Ve Kapitalizm / Kapitalizm Ve İslâm
Serbest rekabetçi kapitalizmden tekelci kapitalizm (emperyalizm) evresine geçiş, "siyasal demokrasi" nin rafa kaldırılmasını ve siyasal gericiliğin dayatılmasına yol açtı.
Reklam
Yinelemek pahasına bir kez daha belirtilirse durum şudur; kapitalizm, evet "sadece bir üretim tarzından ibaret" değil; ama bir üretim tarzıdır. Bu üretim tarzının özelliği, toplumu, giderek belirginlik kazanan şekilde, bir yanda emek güçlerini satarak yaşam gereksinimlerini edinen ve kendilerini (yaşamlarını) ve soylarını sürdüren işçiler; öte yanda sahip oldukları üretim araçları aracılığıyla emek gücünü kullanarak -ona bir satın alma değeri biçerek- elde ettikleri artı-değerle hem yaşam giderlerini karşılayan hem de sermayelerini büyüten ( genişleten) kapitalistler olarak, temel ve uzlaşmaz karşıt çıkarlara sahip sınıflar halinde bölmesidir
Sayfa 217 - Evrensel Basım YayınKitabı okudu