Yusuf Sarınay

Yusuf Sarınay24 Nisan 1915'te Ne Oldu? yazarı
Yazar
Editör
9.2/10
7 Kişi
47
Okunma
5
Beğeni
1.754
Görüntülenme

Yusuf Sarınay Sözleri ve Alıntıları

Yusuf Sarınay sözleri ve alıntılarını, Yusuf Sarınay kitap alıntılarını, Yusuf Sarınay en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Öze Dönüş
Atatürk, taklitçiliğin sonunun hüsran olduğunu vurgulayarak, "Türkiye bir maymun değildir ve hiçbir milleti taklit etmeyecektir. Türkiye ne Amerikanlaşacak ne Batılılaşacaktır, o sadece özleşecektir."
Sayfa 113 - Milli Eğitim Bakanlığı YayınlarıKitabı okudu
Atatürk'ün en çok güvendiği ve bu sebeple de, Türk bağımsızlığını ve Türkiye Cumhuriyetini ilelebet koruma görevini emanet ettiği Türk gençliğinin bu kutsal emanete sahip çıkabilmesi ancak, O'nun çizdiği doğru yolu takip etmesi ile mümkündür.
Sayfa 7 - Milli Eğitim Bakanlığı YayınlarıKitabı okudu
Reklam
"Milli kültürün her çığırda açılarak yükselmesini Türk Cumhuriyeti'nin temel direği temin edeceğiz." [1932, Atatürk]
Sayfa 53 - Milli Eğitim Bakanlığı YayınlarıKitabı okudu
Bir milletin mensuplarının aynı gemide yolculuk eden insanlar oldukları ; gemi su alırsa ,mürettebatıyla, yolcularıyla herkesin tehlikeye düşeceği unutulmamalıdır.
Sayfa 79 - Milli Eğitim Bakanlığı YayınlarıKitabı okudu
Gerçekten bir milletin oluşabilmesi için onun her şeyden önce bir his olarak kalplerde yaşaması gerekir.
Sayfa 9 - Milli Eğitim Bakanlığı YayınlarıKitabı okudu
"Millet sadece sayı ve yığın değildir. Türk milleti kavramı içinde Malazgirt'ler, Mohaç'lar, Plevne'ler Çanakkale'ler ve Milli Mücadele gibi nice kahramanlık destanları vardır. Onda Ulubatlı Hasan'lar, Nene Hatun'lar, cehpeye mermi taşıyan analar, Mehmet Akif'in "Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda" diye andığı sayısız şehitler
Reklam
Millet, her şeyden önce tarihi bir gerçektir. Çünkü milleti tarih hazırlar, tarihi gelişmeler içinde milletler varlıklarını kazanırlar.
Sayfa 10 - Milli Eğitim Bakanlığı YayınlarıKitabı okudu
"Ne mutlu Türk'üm diyene..." inancıyla yetişen ve yetişecek kuşaklar, Atatürk'ün fikirlerinden güç alarak, Türkiye Cumhuriyetini ilelebet yaşatacak ve yükselteceklerdir.
Sayfa 116 - Milli Eğitim Bakanlığı YayınlarıKitabı okudu
"Biz doğrudan doğruya milliyetperveriz ve Türk milliyetçisiyiz."
Sayfa 49 - Milli Eğitim Bakanlığı YayınlarıKitabı okudu
Mustafa Kemal Paşa Samsun'a ayak bastığı günden başlayarak bütün nutuklarında Türk Milleti'nin kurtuluşuna ve yükselişine ait prensipleri ortaya koyarken her defasında "millet", iradey-î millîye", "hakimiyet-î millîye", "vicdan-ı millî" ve "milliyet", kavramlarını kullanmıştır. Bu kavramlar Osmanlı Devleti'nin yerine kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin temel direkleri olmuşlardır.
Sayfa 46 - Milli Eğitim Bakanlığı YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Osmanlı resmi edebiyatında "kaba, cahil, göçebe" olarak horlayıcı bir üslupla kullanılan Türk kavramı artık geçmişte şanlı medeniyetlerin kurucusu olan asil bir millet anlamını kazanmaya başlamıştır.
Sayfa 24 - Milli Eğitim Bakanlığı YayınlarıKitabı okudu
Osmanlı hükümeti sevk ve iskan uygulamasını o günün şartlarında bir kanuna dayandırmış, keyfi bir uygulamaya da gitmemiştir.
Osmanlı dönemi arşiv belgeleri objektif bir şekilde değerlendirildiğinde, Osmanlı Devleti'nin son elli yılına damgasını vuran Ermeni sorununda dönemin büyük devletlerinin desteği ile Ermeni Komitacılarının 1890'lı yıllarda başlattıkları terör olaylarını Birinci Dünya Savaşı içinde silahlı isyana kadar vardırdıkları görülecektir.
Sayfa 37
Mayıs 1915'te başlatılan tehcir, 25 Kasım 1915 tarihinde geçici olarak, 24 Ekim 1916 tarihinde de tamamen durdurulmuştur.
Asya Hun İmparatorlarından Çi-Çi
Tarihte milliyetçiliği devlet siyasetinde temel yapan ilk devlet adamı Çi-Çi'dir.
Sayfa 21 - Milli Eğitim Bakanlığı YayınlarıKitabı okudu
56 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.