Zeynel Dinler

İktisada Giriş yazarı
Yazar
7.9/10
53 Kişi
312
Okunma
21
Beğeni
7,2bin
Görüntülenme

Zeynel Dinler Sözleri ve Alıntıları

Zeynel Dinler sözleri ve alıntılarını, kitap alıntılarını, en etkileyici cümleleri ve paragrafları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Sömürü Teorisi
Kapitalistin işçiyi sömürerek kendine mal ettiği artık-değer , işçilerin üretimdeki katkıları ile kapitalistin onlara ücret olarak ödediği miktar arasındaki farktır. Marx'a göre , kapitalistler işçilere üretimdeki katkıları kadar değil de , ancak nesillerini sürdürebilecekleri kadar bir ücret vermektedir. Örneğin işçiye ödenen günlük ücret onun dört saat çalışma sonucu yarattığı değere eşitken , kapitalist onu 10 saat çalıştırıyorsa , işçinin 6 saatlik çalışması , kapitaliste kalan ve kârın kaynağı olan artık-değerdir.
Sayfa 304
Vincent de Gournay,"bırakın yapsın-bırakın geçsin, dünya kendi kendine yürür"
Sayfa 164
Reklam
Altın ve gümüşten yapılmış madeni paraların muhafazası ve taşınmasının güçlüğünü ortadan kaldırmak için, bu paralar bankerlere emanet edilerek karşılığında belgeler(sertifikalar) alınmıştır. Bu sertifikalar ‘ilk temsili para’ olarak ortaya çıkmıştır. Para saklama işi, zamanla bankerlerden bankalara doğru kayarken, modern bankalar doğmaya başlamıştır.
İçerik gün geçtikçe kalitelileşmesine rağmen, eğer bir araştırma kaynağı olarak kullanacaksa Vikipedi'deki bilgiler çok dikkatli kullanılmalıdır. Çünkü maddeler doğal olarak çok çeşitli standart ya da olgunlukta olabilmektedirler.
Sayfa 345Kitabı okudu
" Ülkemizde neden hastane ve okul sıkıntısı çekilirken; pastane,kahvehane, birahane sıkıntısı çekilmiyor? Neden bir öğretmen, bir futbolcunun bir yılda kazandığını tüm ömrü boyunca kazanamıyor? İnsan yaşamı için son derece yararlı olan su çok ucuzken, yaşamın devamı için hiçbir önemi olmayan ziynet eşyaları neden çok yüksek fiyatlara alıcı bulabiliyor? "
Sayfa 8 - Ekin
Ana hatları ilk defa 1776 yılında Adam Smith’in Milletlerin Zenginliği adlı eserinde ortaya atılan liberal kapitalist düzenin esası, toplumda kendi çıkarlarını en yüksek düzeye çıkaracak biçimde hareket eden bireylerin ve firmaların aldıkları kararlarla, toplum yararının da en yüksek düzeye çıkacağıdır. Bu nedenle bu karar birimlerini tercihlerinde serbest bırakmak gerekir.
Sayfa 34 - hür teşebbüs sistemi ve hatta pazar ekonomisi