Zuhal Baltaş

Zuhal BaltaşBedenin Dili yazarı
Yazar
7.7/10
128 Kişi
616
Okunma
5
Beğeni
6,2bin
Görüntülenme
"sıkıntılı bir insan gibi davranmak , iç sıkıntının artmasına sebep olur.'
Reklam
“Etrafımdaki her şey ters, bunlara ne oluyor?”
Sayfa 181 - pdfKitabı okudu
unutmamak gerekir ki, insanın hayattan bekledikleri ve zevk aldığı konular her yaşta değişmektedir.
Sayfa 281 - pdfKitabı okudu
Reklam
Depresyonun en genel sebebi kayıptır. Kişi sevdiği faaliyetten –yemekten– uzak olduğu için depresyona girer, bir süre sonra onca eziyetle verdiği kiloları tekrar ve kaçınılmaz olarak geri alırken de, kaybettiği beden ölçüleri ve kendine saygısı için depresyona girer. Bu sebeple sağlıklı bir biçimde kilo vermek için yapılacak olan; dengeli bir diyet uygulamak, beslenme ve “yeme” alışkanlığını değiştirecek bir davranış düzenlemesi içine girmektir.
Remzi kitabeviKitabı okudu
Kişinin stresi yaşamaması, kişilik donanımları ve elindeki imkânları kullanabilmesi ile ilişkilidir. Bu sebeple kişisel özellikler stresten korunabilme derecesini de belirler. Bunlar kişinin değişimlere uygun olarak kendini programlayabilme yeteneği (esneklik), çevre gelenekleri ve geçmiş tecrübelerinden elde ettiklerine bağlıdır.
Remzi kitabeviKitabı okudu
Uzun ama okumaya değer 1 yazı..
Hayatımı bir daha yaşayabilseydim. Daha çok hata yapardım. Mükemmel olmaya gayret etmez, daha sakin olurdum. Daha fazla eğlenir, daha az şeyi ciddiye alırdım.
Umarım..
Eğitim döneminde sınavlarda yaşanan stresler, yetişkinlikte iş hayatındaki ilerleme dönemlerinde yaşanan stresler hep kazandırıcı ve vaat edicidir. Bunlar psiko-sosyal yönden bir gelişimi sağlayacaklardır. Bu stresler günlük streslerdir ve başları sonları günler veya saatlerle sınırlıdır.
Remzi kitabeviKitabı okudu
Reklam
İnsanlar edinmiş oldukları davranış kalıplarına ve zihinsel özelliklerine göre stres karşısında psikolojik tepki olarak geri çekilme, kabullenme, karşı koyma veya korku, endişe, depresyon gibi duygusal problemler geliştirebilirler. Öte yandan dikkatin azalması, zihni bir konu üzerinde toplama güçlüğü, çeşitli konular arasında ilişki kurma güçlüğü, aşırı unutkanlık, obsessif (takıntılı) düşünceler zihinsel düzeydeki problemlerden bazılarıdır.
Remzi kitabeviKitabı okudu
İnsan, dış dünyanın bilinmezliğinden ve muhtemel tehlikelerinden kendini korumak için tarih içinde büyüler denemiş, ruhlara tapmış, törenler düzenlemiş, büyücülerin güçlerinin arkasına sığınarak huzuru ve rahatlığı bulmaya çalışmıştır.
Sayfa 17 - pdfKitabı okudu
Bedeni kontrol etme yolundaki çabaların ilk adımı solunumu kontrol etmektir. Çünkü solunum bir yönüyle, istediğimiz zaman nefes aldığımız, istediğimiz zaman nefesimizi tuttuğumuz için, irademizle yönlendirdiğimiz bir faaliyettir. Ancak diğer taraftan solunum, beyin sapındaki bir merkez tarafından kandaki oksijen ve karbondioksit dengesine göre bütünüyle otonom (kendi kendine) olarak yürüyen bir faaliyettir.
Remzi kitabeviKitabı okudu
Hayatı daha zengin ve doyumlu yaşamanın ön şartı alternatif yaratabilmektir.
Remzi kitabeviKitabı okudu
Zayıf kişiliği olan insanlar sorumluluk yüklenmekten hoşlanmazlar. Sorumluluklar bu tür insanları daha çok zorlar ve bunun sonucu alkole ve kumara olan ihtiyacın artması ve dolayısı ile erkeğin evinden daha çok uzaklaşması kaçınılmaz olur.
Sayfa 268 - pdfKitabı okudu