256 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
Merhaba Bugün sizlere Libros yayınlarından İçsel Mühendislik Bir Yoginin Mutluluk Rehberi adlı kitap ile geldim. Kişisel gelişim kitaplarını okumayı sever misiniz? Ben kişisel gelişim türünde kitaplar okumayı seviyorum ve İçsel Mühendislik benim için farklı bir kitap oldu bu türde okuduğum. Guru terimi;Karanlığı dağıtan anlamına
İçsel Mühendislik
İçsel MühendislikSadhguru Jaggi Vasudev · Libros Kitap · 202418 okunma
Kendine İyi Bak
Favori şiirlerimden 🎤📖🎧 Kendine iyi bak Bir veda değil elveda cümlesidir çoğu zaman O üç kelimeden çok daha fazlasını gizler içinde Kendine iyi bak
Reklam
Ey Yeryüzünün Bütün Müslümanları! Filistin, savunmanın ilk hattıdır. Savaşta ilk hamle, savaşın yarısını oluşturur. Başkaları gibi siz mücahitler de kendinizi ve bağımsızlığınızı korumak için savaşıyorsunuz. Filistin sorunu, sadece bir Ortadoğu sorunu değildir. Ve sadece Arapların sorunu da değildir. Tam tersi bütün Müslümanların sorunudur. Arapların meselesi mi, değil mi? Zaman, konuşma ve yazma zamanı değil, bilakis zaman çalışma zamanıdır. Mallarınızla, canlarınızla gücünüzün yettiği kadar bu davaya katılın. Bu hususta hiç bir mazeret geçerli olamaz. Bu alandaki çalışmada iman zayıflığından başka hiçbir şey engel değildir.
Sayfa 300Kitabı okudu
Yazma Büyüsü
Yazarken heyecanlıyım, zamanlar arasında gezinirken zamanı unutuyor, geçici bir şizofreniye düşüyorum.
Sayfa 14 - Kırmızı Kedi yayınevi
217 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
3 günde okudu
Neden böyle bir kitap yazma ihtiyacı duyduğunu şu sözlerle açıklıyor Selçuk Şirin: "Hayatta çocuk yetiştirmekten daha mühim bir uğraş varsa ben bilmiyorum. Anne babalar için bir insanı hayata en iyi şekilde hazırlamaktan daha önemli bir iş yok." Böyle bir kitaba alanda gerçekten de ihtiyaç var. Kitapta bebeklik döneminden ergenliğe her dönem için birçok bölüm var. Yazar bunun gecikmiş bir kitap olduğunu da şu sözleriyle belirtiyor: "20 yıl önce yazmayı tasarladığım bu kitabı ve notlarımı kendi çocuklarımı yetiştirmeye başlayınca rafa kaldırdım. Çünkü ebeveyn olmak, çocuk gelişimi üzerine bildiğim her şeyi temize çekmemi sağladı. Şimdi pratikle terbiye edilmiş kuramsal bilgileri paylaşma zamanı. Bu kitapta, içime sinmeyen hiçbir şeyi okura önermiyorum." Kitabın dili oldukça akıcı, okuru yormuyor. Bir çırpıda akıyor bölümler. Ebeveynler ve eğitimciler için bir yol haritası niteliğinde. Kitapta mizacın önemine değinmesi beni yakın zamanda okuduğum Mark Twain eserine götürdü. Buluşmamız gereken ortak noktalar var. Her çocuğun, her ailenin ayrı bir mizacı var. Başarıya ulaşmak için hayallere ve hayallerimizin peşinden gidecek umuda ve istikrara ihtiyacımız var. Bütün çocuklar bizim derdimiz olmalı. Bu alanın içinde olduğum için kitap benim için kıymetli bir eser oldu.
Yetişin Çocuklar
Yetişin ÇocuklarSelçuk R. Şirin · Doğan Kitap · 20192,315 okunma
"Yan gelip yatarak destan dinleme zamanı değil, Kafası Yok. Şimdi destan yazma zamanı."
Sayfa 246Kitabı okudu
Reklam
YAZIYLA HEMHÂL OLMAK
Bazen çok mu çok yazasım gelir ve yazma aşkım anbean alevlenir. Saatlerce yazma eylemi vuku bulur bende. Durmak nedir bilmeden beni alakadar edenleri, varlığımı etkileyen vaziyetleri, hızlıca ve usulca akan zamanı, dört bir yana savrulan endişeli insanları, dans ede ede yaşayan kelebekleri, iki güvercinin sağlam sevdasını, iki seven yüreğin
Bir alışkanlığa başlamayı başarır ve bağlı kalırsanız bazı günler içinizden onu bırakmak geleceği konusunda size garanti verebilirim. Bir iş kurduğunuz zaman hiçbir şey yapmak istemeyeceğiniz günler olacaktır. Spor salonundayken tamamlamak istemeyeceğiniz setler olacaktır. Yazma zamanı geldiğinde içinizden yazmak gelmediği günler yaşayacaksınız. Can sıkıcı, acı verici ya da tüketici olduğu zamanlarda yılmamak - bir profesyonel ile amatör arasındaki farkı yaratan budur.
Zamanı aşıp, henüz doğmamış çocukların ruhuna dokunacak hikâyeler yazma sihri verildi sana.
Sayfa 94 - April YayıncılıkKitabı okudu
Onu en çok saldirganlastiran da aileden birini kitap ya da gazete okurken görmekti.Okuma yazma öğrenecek zamanı olmamıştı.
Reklam
Kapitalizmin hüküm sürdüğü bu zorlu dünya sahnesinde, Yaşamak mı, yoksa yok olmak mı, işte bütün mesele bu. İnsan ruhları, bu karanlık ve acımasız tiyatroda, Çırpınır, yok olmaya doğru bir ok gibi fırlar mı, Ya da başkalarının denizleriyle mücadele ederek yaşamak mı, Ve böylece, onların sonsuz zulmüne karşı durmak mı? Ya da son vermek mi, yoksa onların karanlık denizine dalıp, Bilinmeyenin sessiz sakinliğinde uyumak mı? Uyku, tüm acıları sonlandırır, bu yüzden dua etsek de, Düşüncelerimiz, bilinmeyen diyarlarda dolaşır, Göz korkusuyla bize dönüşlerini bekler. Ve bu dünya sahnesinde, insanoğlu, Birçok felaketi yaşar, öyle ki, cesaretimiz Güçsüzlük ve korkaklık elbisesiyle kaplanır. Ve şimdi, dostlarım, bu sahneden ayrılmak zamanı geldi; Güneşin doğuşu, bilinmeyen diyarlardan getirdiği Umut ışığını gölgeleyerek, Ve içsel huzurumuzu, hayal kırıklıklarına dönüştürür. Bu nedenle, bu dünyadaki son perdeyi çekelim, Ve cesurca, yeniden doğuşun gizemini karşılayalım. Yapay Zeka Tarafından Yazılmış bir şiir yapay zekanın şiir yazma becerisi her ne kadar yerinde gözükse de yazdıklarının oldukça benzerlik içermesi anlatıları anlama yeteneğindeki zayıflığı da gösteriyor.
464 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
5 günde okudu
Virgina
Gerçeklik, diyor Virginia, -günlüklerini okuduğuma göre ilk ismiyle hitap edebilecek kadar yakın olmuşuzdur sanıyorum- önümde gördüğüm bir şey. Soyut bir şey; ama çimenliklerde ya da gökyüzünde bulunan bir şey; yanında hiçbir şeyin önem taşımadığı; içinde dinleneceğim ve var olmayı sürdüreceğim… Oysa kim bilir, insan bir kez kalemi alıp yazdı mı,
Bir Yazarın Günlüğü
Bir Yazarın GünlüğüVirginia Woolf · İş Bankası Kültür Yayınları · 2014485 okunma
160 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
16 günde okudu
2023 Okuma Listesi - 23. Kitap Celia Blue Johnson’ın yazdığı, Ceyda Aldemir Down çevirisiyle Hep Kitap tarafından yayımlanan Sıradışı Yazarlar, 2023 okumalarımın arasındaydı. İkinci baskı yapıldı mı bilmiyorum ama elimdeki Şubat 2019 baskısı. Hepimiz sevdiğimiz yazarların hayat hikâyerini, yaşam tarzlarını ve alışkanlıklarını merak ederiz. Özellikle de nasıl yazdıklarına dair kafa yorarız. İşte Sıradışı Yazarlar tam olarak bu merakımızı gidermek üzere tasarlanmış. Nasıl yazdıklarına ve nelerden ilham aldıklarına odaklanmış. Kimi yazarların yazma ritüelleri o denli şaşırtıcı ve komik ki kitabı elinizden bırakmak istemeyeceksiniz. İçinde kimler mi var? Virginia Woolf, Marcel Proust, Victor Hugo, Jack London, Honoré de Balzac, Fyodor Dostoyevski, Arthur Conan Doyle, Vladimir Vladimirovič Nabokov, Stephen King, Emily Brontë, Edith Wharton, Clive Staples Lewis, Ernest Hemingway, Edgar Allan Poe, Friedrich Schiller, Alexandre Dumas, Joseph Heller, Somerset Maugham, Robert Frost… Hatırlayamadıklarım da olabilir bu arada. Kitaptan Alıntılar: Edgar Allen Poe yazarken omzuna bir kedi tünermiş. Agatha Christie cinayet planları kurgularken küvetinde katır kutur elma yermiş. Victor Hugo teslim zamanı yaklaştığında kendisini eve kapatır; uzun, örme bir şal hariç hiçbir şey giymezmiş. (s.15) Friedrich Schiller masasının çekmecesini çürümüş elmalarla doldururmuş, bu keskin kokunun yaratıcılığını harekete geçireceğine inanıyormuş. (s.15) Schiller'in komşuları yazarın gece geç saatlerde bir sonraki satırına kafa yorarken volta atarak yüksek sesle bağırdığını duyardı. (s.19)
Sıradışı Yazarlar
Sıradışı YazarlarCelia Blue Johnson · Hep Kitap · 2019112 okunma
Resim