Yorum

Zahra DOĞAN isimli okurun asıl gönderisini gör
“Duyguda özgür, davranışta disiplinli” Pedagog Adem Güneş
👍 Şöyle denebilir aslında uygun rol model olarak çocukta doğru ve özgür bir duygu temeli atılmalı davranışta iyi olunmalı az bir disiplin bile sağlandığı taktirde çocukta iyi davranış ve disiplin elde edebiliriz
Yani çocuklar duygularını özgürce yaşamalı, ama davranışa gelince diğer aile fertleri gibi çocuklar da bazı kurallara uymalı. Bunun dışında özellikle dört yaşa kadar çocukları çok engellememek gerektiğini düşünüyorum. Çünkü o zaman duygusal gelişimleri yarım kalıyor.
Dediklerine katıyorum fakat 0.6 yaş aralığı olmalı.
0-2 yaş bebeklik ve aynı zamanda bağlanma dönemi, 2-4 yaş anneden ayrılma dönemidir. O yüzden özellikle 0-4 yaş. Ama genel olarak 0-6 yaş çocukların karakterinin ve kişiliğinin oluştuğu dönemdir ve çok önemlidir.
Buna bağlı olarak 0_6 yaş dedim her bir yaşı ayrı kıymet taşımakta 0-4 yaşa kadar çok önemli bir evrede olup ev ilişkisi çok iken 5ve 6 yaşta dışarı ile olan iletişim de temel atmakta.
Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.