Bir yerde, bir nebze haklısınız. Ne okuduğunu bilmeyen, hayatına ne katacağı hakkında herhangi bir fikri olmayan insanın kitap okuması da vakit kaybı olarak adlandırılabilir. Özellikle de romantik veya bilim kurgu okunduğunda.
Şu konuda fikrinizden ayrılıyorum ki, zekası zayıf olanın başkasından destek alması vs, saçma bir bakış açısı. İnsan her konuda mükemmel seviyede bilgi sahibi değildir, ne böyle doğmuştur, ne de böyle ölecektir ki çoğu düşünürden de; kendini yeterli gördüğün gün ilerlemeyi bırakmışsındır tarzında yorumlar gelmiştir.
Öyleyse zekâ için başkasına ihtiyaç duymayanın takdir edilesi bir yanını göremediğimi özet olarak belirtebilirim.
Bilgiyi paraya benzetmişsiniz; paranın işlevselliği ve evrenselliği sebebiyle çoğu hayalin ve hedefin peşinden koşar insan, tek bir kişinin dahi parasız bir yoldan geçme gibi bir arzusu olabileceğini sanmıyorum.