Yorum

♛hakan♞kutlu♛ isimli okurun asıl gönderisini gör
Dürüst olmak gerekirse böyle olmazdı. Kazım Karabekir'e göre İstiklal Harbi fikrini kendisi atmıştır. O dönemlerde Anadolu subaylarla kaynıyordu.
Neden eyleme geçmedi o zaman o subaylar ? Mustafa Kemal'i mi beklediler ?
Karabekire göre kurtuluş savaşını da tek başına kendisi kazanmış
Bir konu hakkında doğru hüküm verebilmek için o konuyu iyi bilmek lazım. 2 tane bilgi paylaşırsam Beyzâde.Beyzâde. kanaatiniz belki değişebilir: 1- Kurtuluş Savaşımızın komutanlarından Rauf Orbay şu sözyle Mustafa Kemale bizzat hakkını vermiştir: “Hiç birimiz olmasaydık, Kurtuluş Savaşı'nı Atatürk gene başarırdı. Ama o olmasaydı hiç birimiz onun yaptığını yapamazdık.” 2- Padişah Vahdettin ve İstanbul hükümetinin başındaki soysuzlaşmış damadı Ferit, Mustafa Kemal hakkında İngiltere'nin isteğiyle ülkeyi kurtarmasın diye idam kararı çıkartmış ve bu idam fermanını İngiliz ve Yunan uçaklarıyla tüm Anadolu köy kasabalarına atmışlardı. Mustafa Kemalin yakalandığı yerde katli vacip yazıyordu. Dolayısıyla Mustafa Kemal görevden alınmıştı. Erzurum ve Sivas Kongrelerine hiç bir yetkisi olmadan bir sivil olarak katılmış ama ortaya koca bir yürek koymuştu... Erzurum'a sivil olarak geldiğinden Doğu Ordusu komutanı Korgeneral Kazım Karabekir Paşa buna rağmen Mustafa Kemal'e ordusunun önünde asker selamı verip, "“Ben ve kolordum emrinizdeyim Paşam" demiştir. Eğer Kazım Karabekir Paşa veya diğer Paşalarda ülkeyi kurtaracak bir irade olsaydı rütbeleri sökülmüş Mustafa Kemal'in emrine girerler miydi? Tarih ciddi bir bilimdir. Bilmeden fikir belirtmemek lazım.
♛hakan♞kutlu♛♛hakan♞kutlu♛ Konuyu biliyorum. O dönemlerde hiç olmazsa Enver Bey bile üstlenirdi liderliği. Bu kadar kapsamlı bir direnişin tek bir kişiye mâl edilmesi yanlış bence.
Beyzâde.Beyzâde. kimse tek başına bir iş başaramaz lakin her eylemin en tepesinde 1 insan olur, Kurtuluş Savaşının en başından en sonuna kadar lideri, Mustafa Kemal'dir. Bunu biz değil tüm dünya bilir. Keşke Mustafa Kemal değil de başkası olsaydı derseniz o başka bir mesele. Naçizane olarak, Mustafa Kemal'e olan tepkinizin arkasında hangi sebepler varsa onları tekrar gözden geçirin bence.
Akın TaylanAkın Taylan olan tepkimde haklı olduğumu düşünüyorum. Doğu Anadolu'da düşmanı Karabekir püskürttü, güneyde yerel kuvvetler, Batı'da ise ciddi bir başarı sağlanamadı Karabekir'in ordusu gelene kadar.
Beyzâde.Beyzâde. sana göre Atatürk hariç herkes görevini yapmış sanırım... Kazım Karabekir bir komutan, ordusu onun değil, Türk halkının ordusu. 1. Dünya Savaşında yok olmuş, cephanesi ve silahları ellerinden almış bir ordu kalmış geriye. Tabi ki Yunanı ülkeden dışarı atmak için nerde bir Ordu varsa düşmanın olduğu yere sevk edilir. Kadir Mısıroğlu'ndan okuduysan tarihi böyle şeyler söylemen normal. Kaynaklarını değiştirmeni öneririm.
♛hakan♞kutlu♛♛hakan♞kutlu♛ kitaplığımda Kadir Mısıroğlu kitapları yok ayrıca dediğimi nasıl böyle anladınız onu çözemedim. Türk Milleti'nin içinde elbet bir lider çıkardı.
Beyzâde.Beyzâde. o lider Atatürk işte. 100 sene önce tarihi kendisi yazdı. Yazılmış tarihi kabul etmek yerine hayali düşüncelerle nereye varabilirsin. Kazım Karabekir, rütbeleri elinden alınmış Atatürk'ün karşısında tekmil verip, "Ben ve kolordum emrinizdeyim Paşam" demiş, mesele yeterince açık değil mi?
Beyzâde.Beyzâde. hepsinin menzili farklı farklıydı, kimisi mandacı, kimisi egeyi Yunan'a bırakacak kadar kısa menzilliydi
Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.